To może i ja się podłączę czy to brak potasu w ogórkach wężach w szklarni też objawia się przewężeniem w środkowej części ogórka i co zastosować i jak - przepraszam ale brak mi doświadczenia w stosowaniu jakichkolwiek środków.
Zadałam pytanie w odpowiednim wątku ale tam nikt nie zagląda
Chciałbym się Was poradzić.Mam niewielki kawałek ogórka gruntowego i zauważyłem że obwódki liści zaczynają zmieniać kolor z zielonego na żółty.Ten proces postępuje wgłąb liścia.I tu moje pytanie.Chciałbym się dowiedzieć jakiego mikro/makro składnika brakuje moim ogórkom.A może to jakaś choroba?Liczę na Wasze odpowiedzi/sugestie.
Ogórkowi zazwyczaj brakuje azotu i potasu. Oprysk saletrą potasową plus nawóz wieloskładnikowy plus HT pewnie by pomógł, ale niech się może jeszcze wypowiedzą inne osoby.
Elu to nie kwestia dachu nad głową ,tylko pozycji .To samo jest z dynią Albengą . Na ziemi się zwija , na podporach rośnie prosta.
Ps.
Zostaw jednego na nasiona . Zapisuję się
Ja Suyo miałam rok temu, piął się po kratce i owoce były zwinięte w obwarzanka, ale nie był zbyt plenny, może dlatego, że rósł w półcieniu lub miał za mało składników odżywczych w glebie. Ale pamiętam, że mi smakował