Witam w kolejny upalny dzień.
Sabinko dwie jeżówki mam do przesadzenia,bo są dużo niższe od pozostałych i jeszcze w dodatku kwitną później.
Lilie już mi wszystkie prawie przekwitły. Niewiele ich miałam,ale były cudne i ładnie pachniały.
Tereniu to tak jak i ja powinnam jakoś dogodzić drakwi. Niby rośnie,kwitnie. Kwiaty stopniowo zakwitają,ale fotki jej w całości nie potrafię zrobić. Jeszcze miałam białą,ale zmarniała i nie wiem czy zakwitnie.Może jeszcze kiedyś jeżyk się u Ciebie pojawi a wtedy sąsiadki do niego nie dopuszczaj.
Iwona to już kolejny kwiat na agapancie.Niestety nie kwitły w jednakowym czasie.Efekt byłby ładniejszy.
Aga tak zdarzyło się.Jeśli zaraz po kwitnieniu były ścięte do zera to wypuściły nowe liście i czasami jeszcze zakwitły. Wysłać nasiona?
Janku mówisz o trojeści krwistej? Czy o pomarańczowej bulwiastej? Zresztą wszystkie trojeście lubią pszczoły , bo jest miododajna. Motyle też na niej przesiadują,ale więcej ich widzę na jeżówkach. A co do bezlistnych ich łodyg od dołu to moje mają to samo. Dopiero liście są na jakie 20 cm.Teraz zresztą więcej,bo od dołu liście żółkną to je obrywam.
Rozwary
Pysznogłówki też lichawe w tym roku.
Liliowiec zakwitł jeszcze nie pokazywany .
Guzikowiec