Dziś kolejny upalny dzień za nami. Zauważyłam, że jedną z konsekwencji jest to, że wiele liści opada z drzew... Wcześnie

W moim ogrodzie natomiast małe zmiany. Jeden z świerków serbskich, rosnących z tyłu działki, zapadł na opadzinę igieł i niestety wczoraj nastąpiła jego wycinka. Teren udało się uprzątnąć szybko i zrobiło się w tym miejscu niezwykle pusto i smutno. Spontanicznie wymyśliłam zatem rabatę z hortensjami. I przekornie na razie posadziłam tam budleję Pink Delight, planowo hortensje: Candlelight i Strong Anabelle. A wiosną trafi tam ogrodowa Blue Bird i druga NN - od Izy (chatte). Dziś pomysł, dziś wykonanie

Słowem, jak to u mnie bywa...
Na razie wygląda pusto...
Zbliżenie na Strong Anabelle
Candlelight
i budleję Pink Delight
Z czasem rabata pewnie się zagęści...
Grażynko (kogra)! Chyba faktycznie mam teraz nieco inny odcień włosów, ale trzymam się jednej tonacji - rudej

A róże? Nadal kuszą. Obawiam się, że to nieuleczalne.
Jedna z ulubienic - Avalon
Aniu (asta6265)! Cieszę się, że nadal Ci się podoba! Fajnie, że znowu wstąpiłaś
Hortensja Wim's Red
Aniu (wsiana)! Miło, że pamiętasz o mnie. Zaniedbałam forum i wiele wątków. Ale mam nadzieję się poprawić

W Rooguchi zakochałam sie u Kasi (Robaczek) i przyznam,że to niezawodny powojnik. Koniecznie sobie go kup. Ter dzwoneczki są przeurocze i maja cudny kolor!
Hortensja Blue Bird
Sławku (slanka-flora)! Aż spłoniłam

To przemiłe, co napisałeś... Dziękuję
Dla Ciebie mikołajek płaskolitny variegata
Milenko (Mandragora)! Bardzo mi się podoba Twoje stwierdzenie:
Mandragora pisze:kupuję Twój ogród absolutnie w całości

Czy podpora pod winobluszcz siedzi w ziemi w kotwach czy inaczej mocowałaś?
Pozwolisz, że wykorzystam go raz, może dwa

Dziękuję za komplementy i pod adresem ogrodu i ... mnie

A podpora tkwi w ziemi na solidnych kotwach. Sama przekręcałam i wbijałam
Lilia Lankon
Aniu (wielkakulka)! Aż takie zdolne nie jesteśmy

Nieco ją pomalowałyśmy, bo warunki atmosferyczne robią swoje, a may ją chyba 2 lata.
Gazania
A na koniec parę widoków i znikam,bo dziś pierwszy dzień Tygodnia Kultury Beskidzkiej
Miłej niedzieli!