ale padało może z 10 min.Czekam na jeszcze.
 ale padało może z 10 min.Czekam na jeszcze.    .Taka lekka burza przeszła,mam nadzieje że jeszcze popada bo taka pogoda ma być do czwartku.
 .Taka lekka burza przeszła,mam nadzieje że jeszcze popada bo taka pogoda ma być do czwartku.W celu rozkrzewienia się /nisko/ ,najlepiej ciąć wiosną.Wtedy przez sezon wypuści nowe pędy i zdąży zdrewnieć do zimy.
Pod róże daję nawóz do róż i teraz już dałam trzeci i ostatni raz.Najpóźniej do końca lipca dajemy a najlepiej do 15.Najwięcej daję gdy róże wiążą pąki kwiatowe, ale teraz już mniej 50 g na krzak/1 garść/a na większy 100 g /2 garście/ w sierpniu rozsypię jeszcze popiół z kominka.
Jalitach

The Lady's Blush

Piano

La Roche Guyon

Sebastian Knaipp

Stadt Rom

a to przecież skarbnica minerałów . Na zimę przyda się trochę potasu i fosforu.
  a to przecież skarbnica minerałów . Na zimę przyda się trochę potasu i fosforu. i różyczki przy nim prezentują się pięknie.
 i różyczki przy nim prezentują się pięknie.  
  Ogólnie ten rok nie jest najlepszy,nawet jak róże kwitły to nie było takiej super atmosfery w ogrodzie jak zawsze.Albo zimno, albo sucho,trawa wyschnięta na pieprz ,to jaka może być oprawa dla róż.Ziemią z kopczyków róż wyrównałam ścieżki i nawet trawa nie wyszła,a zawsze tak się działo.Teraz zamiast trawiastych ścieżek mam klepisko.Róży Princess of Wales nie mam,chodzi Ci o tą Harknesa /białą/
 Ogólnie ten rok nie jest najlepszy,nawet jak róże kwitły to nie było takiej super atmosfery w ogrodzie jak zawsze.Albo zimno, albo sucho,trawa wyschnięta na pieprz ,to jaka może być oprawa dla róż.Ziemią z kopczyków róż wyrównałam ścieżki i nawet trawa nie wyszła,a zawsze tak się działo.Teraz zamiast trawiastych ścieżek mam klepisko.Róży Princess of Wales nie mam,chodzi Ci o tą Harknesa /białą/ 

, więc w niedzielę nie moglismy wybierać się w podróż. Poza tym ja niezbyt dobrze znoszę upały, w dodatku po nocnych ekscesach, więc nie wyobrażam sobie podróży w taką pogodę.... starość nie radość
 , więc w niedzielę nie moglismy wybierać się w podróż. Poza tym ja niezbyt dobrze znoszę upały, w dodatku po nocnych ekscesach, więc nie wyobrażam sobie podróży w taką pogodę.... starość nie radość  .
 .

, ale jak mówią do 3-ch razy sztuka.
 , ale jak mówią do 3-ch razy sztuka.  W końcu dojadę
 W końcu dojadę