Zosiu zapomniałam Ci odpowiedzieć jak wykorzystuję swoją ziemiankę. Otóż latem tam się chłodzą wszelkie napoje i te "wyskokowe" też. Natomiast zimą przechowuję w niej przetwory i kwiaty w doniczkach, skrzynkach itp. Poprzedniej zimy bardzo ładnie mi przetrwały małe rozsady bylin
Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gdzieś daleko na pół.wschód....
Agnieszko, Małgosiu, Kasiu, Ago ja też lubię kotki a najbardziej moja wnusia Amelcia
ale już mi trochę za dużo się ich robi bo Gwiazdeczka też ma 4małe
tylko , że jeszcze są za małe i siedzą w swojej kryjówce w stodole.
Zosiu zapomniałam Ci odpowiedzieć jak wykorzystuję swoją ziemiankę. Otóż latem tam się chłodzą wszelkie napoje i te "wyskokowe" też. Natomiast zimą przechowuję w niej przetwory i kwiaty w doniczkach, skrzynkach itp. Poprzedniej zimy bardzo ładnie mi przetrwały małe rozsady bylin
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz racje Bożenko, że najłatwiej uprawiać byliny i rośliny cebulowe, ale jest tyle przepięknych roślin jednorocznych, że trudno z nich zrezygnować, na ten przykład maki... Jestem pewna, że w przyszłym roku znów coś wysiejesz.
Twoje roślinki dostały już zapas wody, a u mnie nadal ogromna susza i upały.
Taka ziemianka, to bardzo dobra i praktyczna rzecz. A kociaki śliczne i pewnie niedługo trzeba im będzie szukać nowych domów.
Twoje roślinki dostały już zapas wody, a u mnie nadal ogromna susza i upały.
Taka ziemianka, to bardzo dobra i praktyczna rzecz. A kociaki śliczne i pewnie niedługo trzeba im będzie szukać nowych domów.
-
krasna101

Witaj Lidko na szczęscie są takie kwiatki jednoroczne które same się wysiewają np. jak Maki, Tytoń, ... bądż takie które można siać bezpośrednio do gruntu i tam się przyjmują bez problemu. Najgorsze jest wysiewanie na sadzonki i pózniej pikowanie, rozsadzanie...szczególnie jak trafiają sie drobniutkie, cieniutkie siewki
W tym sezonie właśnie kupiłam nasiona roslinek których nie znałam, zasugerowałam się zdjęciami na opakowaniach i okazało się , że to drobne, delikatne siewki które pikowałam, rozsadzałam w pocie czoła bo tak obrodziły a szkoda mi było nawet najmniejszej sadzonki wyrzucić. I w ten sposób mam dużo doniczek,pojemniczków do częstego podlewania
A jeszcze mi nie zakwitły dopiero pączki mi się pojawiają.
- MagdaB2701
- 200p

- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,w podpisie masz suwalszczyzna,więc musiałam zajrzeć tak swojsko u Ciebie,wiejsko....i na dodatek małe kociaki-słodziaki,wszystko co lubię no i oczywiście fantastyczne kolorowe kwiatki.Czy mogłabym zamówić u Ciebie makówki?,przepiękne te maki masz,marzy mi się też takie mieć. 
Ach,jak cudnie ty masz
Kotki urocze
Kotki urocze
-
krasna101

Magda miło mi,że podoba Ci sie mój wiejsko-sielski klimat
A wszystkie Maki jeszcze zostały na rabatkach dojrzewają i suszą się więc pewnie będą duże zbiory i znajdzie się partia dla Ciebie 
-
krasna101

Podziwiam, bardzo ładnie zagospodarowałaś swoją działkę. Wszędzie tyle pięknych kwiatów kwiatów, a kocięta naprawdę słodziutkie.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Piękne, olbrzymie bogactwo szaty roślinnej.
Mnóstwo przy tym pracy, ale satysfakcji jeszcze więcej. Coś o tym wiem. 
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bożenko.Ślicznie i kolorowo u Ciebie. Widzę,że dużo wysiewasz też jednorocznych.

-
krasna101

Alu nasadziłam się tych jednorocznych w donicach i innych pojemnikach i teraz w te upały skaranie boskie z ciągłym podlewaniem
Muszę dwa razy dziennie podlewać i nie mogę nigdzie się wybrać na dłużej niż 1dzień bo wszystko pada.
A tyle roboty kosztowało wyhodowanie ich, ze żal zostawić i chce się widokiem ich nacieszyć. Oto przykłady;

-
krasna101

Upał. upał , upał .... i przymusowe siedzenie w domu. Rano wczesne wstawanie żeby podlać ogródki przed żarem
No i w ten sposób jakoś przedłużyć kwitnienie ostatnich już roślinek. Całe szczęście, że trochę Jeżówek mam posadzonych to jeszcze kolorowo na rabatkach no i Astry i Cynie już zakwitają
. Następne kwitnienie mają Dzwonki ogrodowe ale już takie słabsze , Ostróżki też odbijają i w ten sposób jeszcze jakoś to wszystko się trzyma na rabatkach

Jeszcze nie dawno zakupiłam 4 nowe sadzonki Jeżówek/ u Violi/ są z pączkami to jeszcze zakwitną
i będzie jeszcze bardziej kolorowo 

Jeszcze nie dawno zakupiłam 4 nowe sadzonki Jeżówek/ u Violi/ są z pączkami to jeszcze zakwitną
-
krasna101

-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne rabaty tak dużo kwiatów na nich,jeżówki śliczne.