Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
To lepiej, że ja, jak ta z nieba 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Te cytrynowe liliowce śliczne 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu w Twoim ogrodzie mowy nie ma o suszy, skoro nawet grzybki rosną.
Zdjęcia piękne, ale to z pajęczyną najpiękniejsze.
Miłego wieczoru.
Zdjęcia piękne, ale to z pajęczyną najpiękniejsze.
Miłego wieczoru.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie, więcej takich pajęczych fotek poprosimy
bo nie wszyscy je robią i nie każdy aparat daje rady i nie każde oko potrafi te cudeńka wychwycić.
Powoli zmieniają się ogrodowe kolory, zwłaszcza po tylu dniach upałów i pomimo podlewania, nieuchronnie nastanie czas brązów,rudości i ognistej czerwieni. Przemijanie w przyspieszonym tempie, bo kwitną już zawilce, dzielżany i marcinki a za momencik pokażą się zimowity i znowu wszechobecna biel przez pół roku.
Powoli zmieniają się ogrodowe kolory, zwłaszcza po tylu dniach upałów i pomimo podlewania, nieuchronnie nastanie czas brązów,rudości i ognistej czerwieni. Przemijanie w przyspieszonym tempie, bo kwitną już zawilce, dzielżany i marcinki a za momencik pokażą się zimowity i znowu wszechobecna biel przez pół roku.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wyprawy do lasu jak widać zaowocowały niezłą zdobyczą.
Muszę lepiej przyjrzeć moim leśnym widokom, pewno też tam coś znajdę oryginalnego.
Te pajęczyny kojarzą mi się z jesienią a to przecież środek lata.
Dobrze, że marcinki jeszcze u mnie rosną, bo zawilec już kwitnie.
Muszę lepiej przyjrzeć moim leśnym widokom, pewno też tam coś znajdę oryginalnego.
Te pajęczyny kojarzą mi się z jesienią a to przecież środek lata.
Dobrze, że marcinki jeszcze u mnie rosną, bo zawilec już kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Bardzo piękny ogród , jest co podziwiać, muszę przyznać że robisz piękne zdjęcia 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Fotki jak zawsze
Powiedz mi co rośnie z jeżówką białą? U mnie teraz w końcu pada.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
iwona0042 cieszy mnie,że Ci się podobają!
Tajka Tereniu podlewałam to i na pniaczku grzybki urosły...Miło mi,że moje zdjęcie znalazło Twoje uznanie!
stasia_ogrod Stasiu jak mi wejdzie w obiektyw to ja...chętnie!
Z pewnością takie zdjęcia się niebawem ukażą i w innych wątkach
Masz rację , wiele kwitnień już mamy za sobą w ogrodach...Sporo roboty z wycinaniem...wczoraj poświęciłam popołudnie wraz z wnuczką na wycinanie różnych habazi. A jeszcze powalona śliwa nadała roboty ...dobrze,że nie złamała mi 3 pnących róż i clematisa,które pod
nią rosły... Wsparła się na metalowych kratkach i to je ochroniło.A do bieli nam nie śpieszno , tej pani jeszcze długo mówimy nie!
kogra Z pewnością coś Ci w łapki wpadnie w lesie jak się tylko dobrze rozejrzysz Grażynko!
U mnie już i jeden z marcinków także kwitnie!A zawilce w tym roku sie bardziej chyba pospieszyły i kwitną we wszystkich ogrodach.
martinez_82 cieszy mnie,że moje zdjęcia przypadły Ci do gustu i zachęciły do komentarza w moim wątku! Bardzo dziękuję!
Biedronka641 Alu bardzo dziękuję
W tle jeżówki zakwitnie ulubiony biały rozchodnik
Popadało moment, tylko kurz zmyło z chodników ale powietrze się oczyściło i ochłodziło.Wreszcie jest przyjemnie.W przyszłym tygodniu ma być nieco chłodniej i przyzwoite temperatury.Dzisiejszy dzień przedrzemałam w domu... 
MOJE OGRÓDKOWE FOTO-WIEŚCI...

LILIA TRIUMPHATOR

Lilia ON STAGE

onętek siarkowy ostatnio na top liście

Tajka Tereniu podlewałam to i na pniaczku grzybki urosły...Miło mi,że moje zdjęcie znalazło Twoje uznanie!
stasia_ogrod Stasiu jak mi wejdzie w obiektyw to ja...chętnie!
Masz rację , wiele kwitnień już mamy za sobą w ogrodach...Sporo roboty z wycinaniem...wczoraj poświęciłam popołudnie wraz z wnuczką na wycinanie różnych habazi. A jeszcze powalona śliwa nadała roboty ...dobrze,że nie złamała mi 3 pnących róż i clematisa,które pod
nią rosły... Wsparła się na metalowych kratkach i to je ochroniło.A do bieli nam nie śpieszno , tej pani jeszcze długo mówimy nie!
kogra Z pewnością coś Ci w łapki wpadnie w lesie jak się tylko dobrze rozejrzysz Grażynko!
martinez_82 cieszy mnie,że moje zdjęcia przypadły Ci do gustu i zachęciły do komentarza w moim wątku! Bardzo dziękuję!
Biedronka641 Alu bardzo dziękuję
MOJE OGRÓDKOWE FOTO-WIEŚCI...

LILIA TRIUMPHATOR

Lilia ON STAGE

onętek siarkowy ostatnio na top liście

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Z połamanymi śliwami to już kilkakrotnie miałam do czynienia a ostatnio wicher załatwił gruszę Faworytkę, pozostała jeszcze jabłonka, dająca najwięcej zbawczego cienia.
Jak na razie więcej owocowych drzew nie sadzę, bo wszędzie w ziemi są pozostałości poprzednich i jeszcze wiele lat upłynie zanim te pniaki spróchnieją, choć zostały poczęstowane Roundupem.
Piękne jeżówki i powojniczek wspaniale kwitnący a jasne tło za floxem fantastycznie podkreśla jego urodę.

Piękne jeżówki i powojniczek wspaniale kwitnący a jasne tło za floxem fantastycznie podkreśla jego urodę.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Wczoraj u nas było też koszmarnie gorąco, nie dało się wyjść z domu, bo na zewnątrz, jak w saunie, albo i gorzej
. Burza pokręciła się naokoło, deszcz padał przez 1/2 godziny, ale chociaż się ochłodziło. Dobrze, że nas burze nie lubią, tylko szkoda, ze tak niewiele deszczu
.
Znaczy się, u Ciebie wiało, skoro śliwa padła
. Boję się wichur, bo u mnie wysokich drzew mnóstwo, a że ziemia piaszczysta, to korzenie blisko pod powierzchnią.
Zdjęć już nie chwalę, bo i po co
. Wiadomo, że artystyczne
.
Miłej i chłodnej niedzieli Ci życzę
.
Znaczy się, u Ciebie wiało, skoro śliwa padła
Zdjęć już nie chwalę, bo i po co
Miłej i chłodnej niedzieli Ci życzę
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,u mnie też sie wreszcie ochłodziło,było nie do zniesienia ,ogród jak zwykle pięknie kwitnie ,o każdej porze roku jest co oglądać ,świetny kolor pięciornika i bardzo podoba mi się Twój powojnik,ja w poniedziałek lub wtorek wyjeżdżam do lasu na swoją działkę i,więc spacerów po lesie będzie dużo i zupełnie inne tematycznie fotki ,lubię wyszukiwać leśne skarby podobnie jak Ty ,Twój ogród fajnie podany przez wprawne oko,pozdrawiam 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No paczpan! Nawet zwyczajna pajęczyna może być wdzięcznym obiektem dla fotografa.
Pięknie i bogato w Twoim ogrodzie.
Nie będę chwalić indywidualnie każdej roślinki, powiem krótko: Wspaniałości!!!

Pięknie i bogato w Twoim ogrodzie.
Nie będę chwalić indywidualnie każdej roślinki, powiem krótko: Wspaniałości!!!