Hortensje piękne. Szczególnie ta pierwsza. Ja swoje doglądam i doglądam. Rosną. To najważniejsze
Kolejny rok- kolejne próby
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Widać że sunia już "Wasza". Nie da się zabrać od Was.
Hortensje piękne. Szczególnie ta pierwsza. Ja swoje doglądam i doglądam. Rosną. To najważniejsze
. Jeżówka z motylem - świetna.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś dobrze, że możesz cieszyć się pobytem na działce. Sunia szczęśliwa na dworze, pewnie wszystkim będzie trudno wracać do domu.
Hortensje szybko kwitną, Early Sensation pięknie pokazałaś.
Jeżówki to wyjątkowo wdzięczne kwiaty, na rabatach widać je z daleka i ruch przy nich nieustanny. Moje-Twoje też zaczęły kwitnąć.
Trawnik wykonany profesjonalnie, niech ładnie rośnie. Spokojnego odpoczywania. 
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
no niezła praca wykonana
Urocza jest ta Kola 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Ewuniu, ale sobie pracy narobiłaś ale przyjemnej z tym sadzeniem drzewek i roślin i to w taki upał
.
Piękna psinka
Piękna psinka
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewcia nareszcie pokazujesz nam swoje cudeńka hortensjowe
U mnie na Anabelce i Bella Annie od Ciebie pokazały się kwiaty. Anabelka ma spory krzaczek - o nią się nie boję, ale Bella Anna ma malutkie wątłe dwa przyrosty.
Pisałaś do Betiny żeby odciąć kwiatostan, też mam tak zrobić? Troszkę mi szkoda, chciała bym zobaczyć choć kwiatek, ale jak ma to jej pomóc to ciachnę...
Poza tym złocienie i jeżówki rosną jak na drożdżach, tylko coco się nie udało. Ale cóż może tak miało być , za to reszta Twojej paczki cudna

U mnie na Anabelce i Bella Annie od Ciebie pokazały się kwiaty. Anabelka ma spory krzaczek - o nią się nie boję, ale Bella Anna ma malutkie wątłe dwa przyrosty.
Pisałaś do Betiny żeby odciąć kwiatostan, też mam tak zrobić? Troszkę mi szkoda, chciała bym zobaczyć choć kwiatek, ale jak ma to jej pomóc to ciachnę...
Poza tym złocienie i jeżówki rosną jak na drożdżach, tylko coco się nie udało. Ale cóż może tak miało być , za to reszta Twojej paczki cudna
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
ja też odcięłam kwiatki na belli tak mi poradziła Ewa więc i tak uczyniłam 
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Zgadzam sie z Ania - cudowne zdjecia jezowek i ten obszar do zagospodarowania - oj zazdraszczam Ci
-
d;a psiny
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Anitko - hortensji coraz więcej się otwiera ale przy moim łączu internetowym ciężko pokazać
Aneczkoróżnie z tymi" kotełkami" jest ,jak ucieka to goni za nim ,a jak się stawia z pazurkami to wtedy toleruje.
W tej chwili na działce jest 5 kotów
Przy tych dwóch hortensjach krąży mnóstwo owadów - te odmiany wydzielają miodowy delikatny zapach (Wim's red takze).
nawet u tych odmian liście jesienią zmieniają się w inne tonacje niż żółć
Madziu to hortensja Diamantino mam ją od zeszłego roku-jedna z wcześniejszych odmian.
Sunia nasza i nikomu nie oddamy
Soniu wiele bym dała za ładny zielony trawnik ale zdaje sobie sprawę ze na moich piachach to nierealne . na przełomie sierpnia i września mam zamiar wysiac druga częśc- teraz bawię się z przygotowaniem terenu
Grażynko
Pati już skończyłam to co miałam zrobić . Obrzeza zrobione - włóknina dziś doszła więc rośliny dziś też posadzone zostały- na jesień jeszcze kora i finito z tą cześcią.
natomiast w przyszłym zabawa z obrzeżami od nowa bo zostały jeszcze trzy rabaty
Zuziu w Coco już zrobiłam odkład jeżeli do jesieni się nie ukorzeni to podziele ją , ale już teraz bardziej sie przyłożę ,aby za bardzo jej nie zmasakrować.
Kwiaty usuń- niech idzie w korzenie-powinna przetrwać pięknie bo to gatunek ten co Anabelka więc prawie chwast
Anitko dobrze zrobiłaś
Betinko bukietówki lubią słońce i na słoneczku lepiej kwitną ,jednakże te w cieniu np u Eli w ogrodzie wydają mi się dostojniejsze
Aniu wbrew pozorom miejsca wiele nie ma
Było troszkę deszczyku i trawka się zieleni

Double Decker dostaje pióropusz

I kilka hortek

Pozdrawiam. Ewa
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
No szkoda że ten internet ci słabo chodzi twoje hortensje mogę oglądać bez końca w dodatku masz tyle odmian. Hot papaya na tle hortensji wygląda świetnie choć nie lubię czerwonego to ta jeżówka mi się podoba nie jest to krwisty czerwony ale taki troszkę przygaszony może dlatego.
Mam pytanie odnośnie hortensji magical moonghlait ona bardziej do słońca czy cienie?
Mam pytanie odnośnie hortensji magical moonghlait ona bardziej do słońca czy cienie?
Ewuś wspaniałe widoki, miło się wypoczywa w tak pięknych miejscach 
Anitko ta hortensja ponoć lubi się przypalać dlatego u mnie rośnie w miejscu gdzie ma więcej cienia niż słoneczka..
Pati jeszcze czeka mnie mnóstwo pracy zanim będę mogła odpocząć.Dalam sobie czas do 50 -mam nadzieje ze do tego czasu wyrobię się..Inaczej jest jak chcą dwie osoby a inaczej jak tylko jedna robi- wtedy wszystko idzie mozolnie
Pati jeszcze czeka mnie mnóstwo pracy zanim będę mogła odpocząć.Dalam sobie czas do 50 -mam nadzieje ze do tego czasu wyrobię się..Inaczej jest jak chcą dwie osoby a inaczej jak tylko jedna robi- wtedy wszystko idzie mozolnie
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Cadlelight też przecudna. Trawnik Ci ekspresowo skoczył do góry. Fajnie że Kola tak szybko się zadomowiła. Tyle pracy w ogrodzie a czas dla siebie na odpoczynek znalazłaś?
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewciu cudownie wyglądają hortensje w towarzystwie jeżówek.
Kochana powiedz mi jak się trzymają nowe powojniki?
Kochana powiedz mi jak się trzymają nowe powojniki?
Madziu staram sie znaleźć czas na odpoczynek ale wiesz jak to jest
Aniu niestety wi3kszość powojników siedzi w doniczkach co nie wpłyea korzystnie na ich formę.
Dwa chyba padły natomiast te na pełnym słońcu też szału nie pokazują.
Faworytem jest JPII kwitnie nieprzerwanie od miesiąca
Aniu niestety wi3kszość powojników siedzi w doniczkach co nie wpłyea korzystnie na ich formę.
Dwa chyba padły natomiast te na pełnym słońcu też szału nie pokazują.
Faworytem jest JPII kwitnie nieprzerwanie od miesiąca
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A to Ci Ewo przekorny bywa los... bo mój JPII w zeszłym sezonie urósł jak szatan ale zakwitł niemrawo. A w tym to całkiem strzelił focha i tyle go widziałam.