Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu współczuję i podziwiam w walce z bólem . Nawroty będą ale sporadycznie gdy zaczniesz się szanować i dbać o siebie nie tylko kiedy czujesz ból.
Przygotowanie ogrodu o powierzchni 3 arów i 53 arów do konkursu nijak się ma bo z tych 3 arów to w jeden sezon przy pomocy kasy i ludzi można zrobić bajeczny zakątek a twój powstaje przez wiele lat dzięki pracy Twojej i rodziny. W każdym zakątku jest kawałek Twej duszy , historii i potu.
Tego nie można wycenić i z niczym porównać .
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysieńko ! Sprawiłaś mi wielką radość swoimi odwiedzinami. Często wspominam Ciebie, Twoje wspaniale rady, roślinki od serca , które cieszą nasze oczy . Rzadko siadam do komputera bo o dziwo! wolę chodzić , stać... niż siedzieć/ już jest znacznie lepiej/. Mam wyrzuty sumienia,ze doprowadziłam do tak zaawansowanego zapalenia nerwu kulszowego. Wydawało mi się,ze od samego początku , gdy tylko pojawił się ból, należycie o siebie dbałam...a jednak???
Bogatsza teraz jestem w wiedzę ,doświadczenie i myślę,ze wszystko będzie ok.
Krysiu! najgorsze jest to,ze oceniają ludzie, absolutnie nie mający wiedzy , ani doświadczenia w aranżacji ogrodów / przedstawiciel KRUS, sołtys wybranej wsi, przedstawiciel gminy/. Piękno pojęcie względne , każdy inaczej je odbiera - niestety wkład pracy, własna inicjatywa i wykonawstwo nie jest wcale brane pod uwagę. Najważniejsze ,ze my - domownicy doskonale się tu czujemy i mamy satysfakcję ze swojej pracy.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla moich wspaniałych gości !
Ogród po dzisiejszym umiarkowanym deszczyku!Roślinki napojone, w pełnej swojej krasie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim wspaniałym wyróżnionym ;:215 ogrodzie. podziwiałam piękne różowe róże, pokaźne kępki czerwonych i różowych pysznogłówek, dalie i wiele innych zakątków. Życzę aby wszelkie bóle już Cię opuściły i mogłaś swobodnie poruszać się po swoich włościach.
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Felu, miło mi Ciebie gościć ;:168 Właśnie wybieram się do ogrodu/ najlepsza terapia/ ,usunąć przekwitnięte kwiatostany i podpatrzyć co nowego zakwitło. Pogoda sprzyja , wczoraj popadało a dzisiaj od rana przyjemnie ogrzewa słoneczko!
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bogusiu pięknie się prezentuje Twój ogród ;:180
U mnie tez wreszcie wczoraj popadało ale coś za coś , bo to była taka ulewa że połamało czy może nawałnica
że ogród wygląda tragicznie ;:145
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bardzo ładne widoki z pięknego zadbanego ogrodu !Podziwiam 8-) i gratuluję ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Taki śliczny ogród musiał być doceniony! ;:167
Przyjemnie się tam spędza czas.
Bogusiu gratuluję a także życzę szybkiego powrotu do zdrowia :wit
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bogusiu, pozwól, że i ja Ci pogratuluję ;:215 To miłe, kiedy ktoś zauważy Twoje starania - choć w przypadku Twojego ogrodu trzeba by być ślepym, żeby tego nie widzieć. Ogród masz ogromny i cudownie zagospodarowany, morze kwiecia i pewnie piękna mieszanka zapachów! Spaceruję, siadam z kawką na ławeczce i spisuję sobie kompozycje :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobietki Drogie!
Bardzo mi miło,że o mnie pamiętacie , i jednocześnie ubolewam,że tak mało poświęcam czasu na FO.
Bywam w zaprzyjaźnionych ogrodach, mam ich wiele , lecz nie zawsze pozostawiam ślad w postaci wpisu.
Szczerze wierzę ,ze to się zmieni!
Renatko! właśnie zamierzałam dzisiaj do Ciebie napisać,a Ty mnie wyprzedziłaś. Dziękuję serdecznie ;:180
Ja mam to szczęście,ze sporo było ostatnio deszczu/w czerwcu i lipcu co drugi, trzeci dzień pada/. Upalne dni, spory wiatr szybko wysusza ziemię.Na szczęście obeszło się jak dotąd bez nawałnic , choć wczoraj,20 km ode mnie takowa przeszła. Tragedia !
Maryniu!/Marpa/ dziękuję serdecznie za mile słowa. Kwitnącego kwiecia u mnie sporo, szkoda tylko,ze tak szybko te kwitnienia mijają.
Widok kwitnących dalii, hortensji i startujących chryzantem przypomina już o nadchodzącej niebawem jesieni.
Krysiu! dziękuję serdecznie za odwiedzinki i budujące słowa pod adresem ogrodu. Wasza Kochani ocena jest dla mnie motywująca i najważniejsza.Powoli wracam do normalnego funkcjonowania. ;:168
Aniu!dziękuję ;:167
Mam jeszcze w zanadrzu kilka niezrealizowanych planów odnośnie ogrodu, ale teraz będę ostrożniejsza.Kwiecia mam sporo, taki misz- masz. Najgorsze jest to,ze nie byłabym w stanie pozbyć się jakiejkolwiek roślinki. Lubię taką spontaniczność, bez sztywnych reguł i szablonów. Jedyna zasada to "ogród kolorowy niemal cały rok" i choć na pierwszy rzut oka wygląda na panujący kompozycyjny nieład , to nie zmienię zasadniczo jego aranżacji. Zapachy przeplatają się nawzajem różano- lawendowo- szałwiowo-maciejkowe ;:306 ;:306 ;:306 Kocham ten swój kwiecisty raj ;:108 Aniu, milo mi,ze z tego "artystycznego nieładu" czerpiesz inspiracje ;:108 ;:168
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bogusiu a u nas to jest piekielnie suchy rok , właśnie wczoraj po raz pierwszy popadało od kwietnia tak dobrze
bo do tej pory to przechodziły takie deszczyki które były widoczne jedynie na asfalcie czyli ledwo co kurz zmyło :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ta Komisja jakaś niekumata.Powinnaś dostać Grand Prix.
Zazdroszczę deszczu.U Mnie porządnego nie było od trzech tygodni.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Bogusiu ja tez lubie taki artystyczny nieład - jak letnia łąka ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam , witam cieplutko moich gości w pochmurny, dość chłodny dzień!
Renatko! ja nie mogę narzekać na brak deszczu, jednakże do wczoraj silne wiatry i wysoka temperatura szybko wysuszają glebę.
Wczoraj znowu solidnie padało ponad godzin i wiało niesamowicie. Na szczęście obyło się bez strat.
Jurku!gdyby tak można było dzielić deszczem według potrzeb ;:306 Z chęcią przepędziłabym te deszczowe chmury w Twoim kierunku. U mnie na razie roślinki solidnie napojone ;:108 Oj tam, oj tam... przesadziłeś z tą nagrodą ;:306 Wiele u mnie jeszcze niedoskonałości, ale na pewno nie mogę konkurować z mini -ogródeczkami , wokół nowo wybudowanych domków. Dla mnie najważniejsza nagroda to satysfakcja i zadowolenie z pobytu w ogrodzie domowników i odwiedzających gości.
Aniu!cieszę się,ze mam zwolenniczkę niekonwencjonalnej, nieszablonowej a wręcz spontanicznej aranżacji ogrodu ;:108 ;:168

Zapodaję utrwalone w kadrze kwieciste zakątki, u schyłku lipca 2015

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko :wit pomidory mamy dorodne, smakowite a najważniejsze...ekologiczne.
Jako,ze rwa odpuściła/ może nie zupełnie / ale od przyszłego poniedziałku dalsza rehabilitacja , więc mam zamiar ją pożegnać na dobre ;:306
Dziękują za miłe słowa, ale naprawdę mój aparat nie pokazuje niedoskonałości ;:306 , a wierz mi są ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”