Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Krysiu moją odłamaną część pelargonii podzieliłam na sadzonki oberwałam kwiaty i tak mam dwie doniczki zamiast jednej ;:108 stara chyba jednak zrobi się znów ładna za jakiś czas.
Aniu u mnie zachodzą zmiany tylko w roślinkach u was jednak jest ich znacznie więcej i bardziej spektakularne, a stary domek pięknieje w oczach nie tylko za sprawą roślinek , ale także dzięki waszej ciężkiej pracy. Pomysł ze skrzynką doskonały, przynajmniej nie będzie się walała po kątach.
Asiu też nie lubię takiej pogody, na dodatek zrobiło się zimno ;:222
Lucynko dobrze ,ze taki spokojny deszcz taki jest najlepszy. uwielbiam obserwować ptaki , mam na działce poidełko i w czasie upału jest tam naprawdę tłoczno,
dodatkowo pod dachem altany w szczelinie mam gniazdo wróbli tam dopiero jest hałas szczególnie gdy rodzice wyganiają młode do pierwszych lotów, alęgów w sezonie jest kilka.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu paczuszka z roślinkami odebrana
Obrazek
Naprawdę nie spodziewałam się tyle ;:oj dobra. Dziękuję ;:196
Roślinki trafiły w idealną pogodę na przesadzanie ,deszczową pochmurną i w miarę ciepłą bez upału , już mają miejscówki w moim ogrodzie
Obrazek
Radość sprawiłaś mi Marysiu niesamowitą :tan dziękuję dziękuję,dziękuję...
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu nawet nie masz pojęcia jak ja się cieszę, bo ograniczasz nasadzenia i nie wiedziałam czy nie będziesz zła że dużo. Wolałam wysłać duże rośliny, żeby od razu zakwitły, a jak zapytałam jaki kolor chcesz to nie odpowiedziałaś :;230 Mam nadzieję, że się ładnie rozrosną i będą Ci mnie przypominały jak ten klomb lilii u mnie Ciebie przypomina ;:196 Widzę że nawet nie oklapły, bo Poczta się popisała ;:215
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dostałam od Marysi pysznogłówkę, miałam jedną która kwitnie pierwszy raz , teraz będę miała dwie :tan
Obrazek
rozkwita coraz więcej lilii Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ponadto zaczynają rudbekie i kosmosy
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 10 lip 2015, o 21:22 --

Marysiu jakim cudem miałabym być zła, przecież mam jeszcze trawnik ;:224 najwyżej będzie mniejszy.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ;:196 tak trzymaj u mnie ścieżka coraz węższa :;230
A pysznogłówka ode mnie jest niska na 20 cm , bo u mnie rośnie na skalniaku. Twoja chyba wyższa, ja też mam jeszcze inne wysokie ;:215 A co to jest to żółte między liliami a rudbekią?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Julciu fajnie,że masz taką rodzinkę ;:196
U mnie też lilie już kwitły,burze szkód nie narobiły,bo mało co mam,tylko dzwonki się pokładały i jedna gaura.A kiedy urlopujesz :?:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie mam pojęcia co masz na myśli bo po liliach są zaraz rudbekie, a na ostatnim zdjęciu lilijki jakieś miniaturki ,które miały być normalnie wysokie ale okazały się niewielkie i są zasłonięte przez inne roślinki.Aby je ujrzeć trzeba rozgarnąć inne roślinki na boki.
Kasiu właśnie dziś skończyłam tygodniowy urlop, a lilii mam sporo jedne przekwitły, inne teraz kwitną jeszcze inne mają pąki więc kwitną dłuższy czas.
Lilie faktyczne w tym roku zakwitają i przekwitają bardzo szybko nie pozwalając się sobą nacieszyć, to chyba wina suszy i upałów.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O te pytałam ;:303 ale to widzę że też są lilijki~

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65f ... 024f2.html
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio, przecież Ty też masz piękne lilie. Ja z kolei nie mam takich jak Twoje. I dobrze, bo gdybyśmy wszyscy mieli jednakowe, byłoby nudno. ;:215
Widzę, że 'kosmosy' już u Ciebie kwitną. A to mi przypomniało moje pełne, z których ostał się tylko jeden [gołębie powyciągały młodziutkie roślinki]. Jednego uratowałam, ładnie się rozrasta, ale jeszcze nie kwitnie.
Spokojnej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:168
Lucynko każdy ogród jest inny i właściwie nigdy nie jest skończony bo zmienia się taj jak my z upływem lat ;:172
Mamy znów upały więc po pracy tak szybko jak to jest tylko możliwe uciekam na działkę bo robota tam na okrągło tak jak lubię :lol:
a i pooglądać jest co ,bo roślinki rosną w oczach, zielsko zresztą też ;:224 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
nawet jst o do buzi włożyć gdy zgłodniejemy :lol:
Codziennie kwitnie coś nowego
już teraz po ósmej rano :shock: w słońcu mam powyżej 40 stopni więc uciekam na działkę :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ale bogato i kwiaty i owoce, widać wpływ czarnego złota dodanego jesienią! Tych śliweczek to Ci zazdroszczę, bo u nas chyba nie ma dobrej ziemi albo aury dla śliw ....a ja tak lubię :D To fioletowe to jest lewkonia którą pokazywałaś? ja też u siebie znalazłam, ale maleństwo ;:222 U mnie upał i większość siedzę w domu, jedynie rano zebrałam bób, wczoraj groszek (za późno) i dzisiaj łuskam w domu :D Dobrego weekendu ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak to lewkonie siane na parapecie z mieszanki kolorów są pojedyncze i pełne , jednak najwięcej jest białych nie wszystkie jeszcze kwitną , jeden ma pączki pękające na cytrynowo żółto sama jestem ciekawa co z tego będzie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
u mnie też upał niemiłosierny od rana teraz się zachmurzyło i kropi ciepły deszczyk.
Faktycznie urodzaj mi się szykuje, nie było majowych przymrozków,deszcz w ostatniej chwili uratował zbiory, do tego wypoczęte drzewa, bo w ubiegłym roku nie było za wiele owoców właśnie z powodu majowych przymrozków, czarne złoto i moja hodowla pszczółki murarki i będą efekty.
Szkoda , że mieszkasz tak daleko bo śliweczkami chętnie się podzielę , niestety najlepsze są świeże, nie bardzo nadają się na przetwory bo skórka ma charakterystyczną goryczkę, którą uwielbiam, a która psuje smak przetworów. Jedynie w nalewce jest ok dając taki przydymiony posmak.
A śliweczek dużo i dojrzewają w oczach :shock: pokazywałam wczoraj a dziś już nabierają kolorku
Obrazek
zresztą musiałam przerwać owoce i popodpierać gałęzie również jabłoniom i brzoskwiniom
zresztą wszystko w tej chwili zapowiada się dobrze nawet ogórki przyspieszyły
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mam jeszcze niespodziankę u mnie zakwitły nie przesadzane i nie przycinane :D
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ja miałam kiedyś białe lewkonie z nasion kwitły do mrozów i pachniały cudownie. W tym roku nie wiem co się stało z innymi ale są dwie sadzonki i to tych ciemnoróżowych :wink: Ilość owoców na Twoich drzewach jest przytłaczająca :;230 już widzę Cię jak smażysz, wyciskasz i przerabiasz to dobro. U mnie nie ma aż tyle ale też widzę oczami wyobraźni słoiki ;:306 Jakąś masz dobrą odmianę winogron, ale u Ciebie inaczej owocują bo Ty masz lepszy klimat ;:215 Brzoskwiń też mam trochę, ale najbardziej się cieszę na morele. Rok temu spróbowaliśmy a w tym będzie parę kilogramów i już nabierają kolorków :lol: Kalarepki jem (nawet teraz) od dłuższego czasu a kapusty nie mam ....przepadła gdzieś rozsada ;:oj
Pozostałymi dobrami nakarmiłam oczy :D
Chryzantemy u mnie już też kwitną ;:oj
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu kapustę mam po kilkuletniej przerwie . Nie siałam za to warzyw korzeniowych bo po oborniku ;:222 i brakuje mi szczególnie buraczków na botwinkę.
Niestety nie mogę mieć wszystkiego.A szkoda.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu, to ja wyjątkowo mam śliczne buraczki i jem botwinkę za botwinką (na serwatce). Dochowałam się też kilkunastu marchewek i żeby ubiec nornice zrobiłam wczoraj taką gotowaną z masełkiem ale ja nie robię na zasmażce ;:185 i doliczyłam się kilku pietruszek ;:219 a dzisiaj po wyrwanym groszku posiałam koperek, szpinak i rzodkiewkę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”