Moja nowa wymarzona działka cz.9
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9
Iwonko i na starej działce wszystko obficie roślinie
Przecierp jeszcze trochę i już zawładniesz swoją wymarzoną działeczką
Czy ta budleja jest taka ciemna? jak tak to w lutym zgłoszę się po patyczki 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko, kochana, tak to już jest, że 'jedna bida nigdy nie dokucza w samotności, zawsze idzie w parze z drugą bidą'. Ale one sobie pójdą precz i wszystko będzie dobrze, czego Ci życzę całym
Dziurawiec dość szybko się rozrasta, tworząc rozległą kępę, ale pozwala się okiełznać, tylko trzeba pilnować.
Dziurawiec dość szybko się rozrasta, tworząc rozległą kępę, ale pozwala się okiełznać, tylko trzeba pilnować.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Masz kalle kwitnące
Gratuluję! Moje chyba maja zbyt mizerne cebule. Może uda im się w przyszłym roku
Na te wszystkie Twoje aromatyczne kwiaty na pewno cieszą się owady! Budleja zaraz rozkwitnie w pełni!
Piękne hortensje!
A z kaktusami, to chyba będziesz musiała mnie molestować: poproszę o rozkaz schowania i wyciągnięcia z "piwnicy". Ja co prawda piwnicy nie mam, ale takie pomieszczenie na dalie chyba się przyda?
Na te wszystkie Twoje aromatyczne kwiaty na pewno cieszą się owady! Budleja zaraz rozkwitnie w pełni!
Piękne hortensje!
A z kaktusami, to chyba będziesz musiała mnie molestować: poproszę o rozkaz schowania i wyciągnięcia z "piwnicy". Ja co prawda piwnicy nie mam, ale takie pomieszczenie na dalie chyba się przyda?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Iwonko a czy duszek ogrodowy jeszcze jest u Ciebie czy już się rozleciał,bardzo mi się spodobał
pozdrawiam i dobrego nastroju życzę 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko, współczuję, lato w pełni a Ty wciąż walczysz ze zdrowiem. Ogród masz kolorowy że oczopląsu można dostać.
Dobrze że jedną działkę masz pod bokiem. Chociaż na kwiaty popatrzysz.
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Po tylu życzeniach to chyba humor powinien wrócić /mój były,obcy szef mówił gumor/.Dziurawiec u mnie też ma takie piękne,błyszczące
kulki.
kulki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Zdrowie nie takie to i z humorem gorzej, ale dziś mimo ciężkiej nocki, bo nie spałam całą noc, to jednak dzień był fajny, bo spędziłam go na działeczce, wzięłam wolne od rehabilitacji, rano miałam badania, a potem to już
na działeczkę.
Janku witaj, cieszę się, że jesteś
Danusiu
Grażynko duszek jest, dbam o niego, jutro zrobię mu zdjęcie
Moje kalie Miłko mają już kilka lat, Twoje na pewno zakwitną, a z kaktusami, będę pilnować
Lucynko dziękuję
Marysiu wiem, muszę to skończyć, ale martwi mnie, że lędźwiowy coraz gorzej boli, po patyczki jak najbardziej zgłaszaj się
ona jest tak mocno ciemna
Jacuś dziękuję
Doczekałam się swoich floksów

Zdrowie nie takie to i z humorem gorzej, ale dziś mimo ciężkiej nocki, bo nie spałam całą noc, to jednak dzień był fajny, bo spędziłam go na działeczce, wzięłam wolne od rehabilitacji, rano miałam badania, a potem to już
Janku witaj, cieszę się, że jesteś
Danusiu
Grażynko duszek jest, dbam o niego, jutro zrobię mu zdjęcie
Moje kalie Miłko mają już kilka lat, Twoje na pewno zakwitną, a z kaktusami, będę pilnować
Lucynko dziękuję
Marysiu wiem, muszę to skończyć, ale martwi mnie, że lędźwiowy coraz gorzej boli, po patyczki jak najbardziej zgłaszaj się
Jacuś dziękuję
Doczekałam się swoich floksów

- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Iwonko wszystkie kwiaty masz piękne ale mnie tym razem urzekł bujnie kwitnący powojnik. Co to za odmiana? To jest jedna roślina, czy kilka?
Pozdrawiam Hala
- iwona0042

Halinko to jeden powojnik, odziedziczony po poprzednikach na działce, ma już parę lat na pewno, ja go tylko przycinam wiosną i tyle, jak to odmiana nie wiem, ale zdrowy, nie choruje, świetny i bezobsługowy 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Floksy uwielbiam
A jak mączniak u Ciebie w tym roku - nie dopada ich? Moje wszystkie młode sadzone w tym roku aż białe, starsze oparły się mączniakowi, ale gubią listki od dołu. Powojnik cudo
Szkoda, że nie znasz odmiany. Z późno kwitnących mam m. in. Mazowsze - w tym roku przerósł już drabinkę, drewutnię i wspina się na dom
a pączków widzę dosłownie kilka
Zdrówka Iwonko
Zdrówka Iwonko
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, widać, że dzielnie znosisz niedogodności zdrowotne, bo Twoje roślinki są takie dorodne, zdrowe, piękne. Wszystkie.
No i floksy już u Ciebie pachną. Lubię ich zapach. Miałam cztery, ostał mi się jeno jeden. Cóś ony mnie nie lubią, trudno.
Petunia dwukolorowa i u mnie zagościła w tym roku. Fajna jest.
Kochana, odpoczywaj, ciesz się działeczką, no i wracaj do zdrowia, by cieszyć się każdym dniem spędzonym na łonie natury.
No i floksy już u Ciebie pachną. Lubię ich zapach. Miałam cztery, ostał mi się jeno jeden. Cóś ony mnie nie lubią, trudno.
Petunia dwukolorowa i u mnie zagościła w tym roku. Fajna jest.
Kochana, odpoczywaj, ciesz się działeczką, no i wracaj do zdrowia, by cieszyć się każdym dniem spędzonym na łonie natury.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Tyle pokazałaś różności ,że brak słów . Piękny , kolorowy ogródek. masa kwiatów , po prostu masa --cuda niewidy. Jakie hortensje 
- iwona0042

Lucynko floksy to od zawsze moja miłość, chcę je wszystkie, ale miejsca mało, więc są pod płotem mojej działki, tam nasadzę ich więcej
Milenko nie mają mączniaka na szczęście, a niektóre też młodziutkie sadzonki są, oby tak dalej
Karolka, tyle kwiatów, bo nie mogę zdecydować co najbardziej lubię, wszystkie kocham

Milenko nie mają mączniaka na szczęście, a niektóre też młodziutkie sadzonki są, oby tak dalej
Karolka, tyle kwiatów, bo nie mogę zdecydować co najbardziej lubię, wszystkie kocham

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko a co nie miałaś floksów
Widzę że u Ciebie też był dzień motyli! u mnie dzisiaj setki motyli różnistych
A czy Twoja róża między lilią a petunią to nie jest taka jak moja rumba?
Cudny ten powojnik!
Widzę że u Ciebie też był dzień motyli! u mnie dzisiaj setki motyli różnistych
A czy Twoja róża między lilią a petunią to nie jest taka jak moja rumba?
Cudny ten powojnik!
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Iwonko, mam nadzieję, że choć troszkę poprawiło Ci się samopoczucie, gdy zobaczyłaś tyle kwitnących przepięknie kwiatuszków, bo na prawdę jest co podziwiać lilie, liliowce, róże, floksy, powojniki, hortensja i akant oraz kalle, no właśnie przypomniałaś mi, żeby im również pstryknąć fotkę, bajeczny kolorowy busz, który uwielbiam