Mój ogród na fotografii- część 9
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Asiu, u mnie sporo popadało , zielsko szaleje a ja unieruchomiona nadal/ korzystam z terapii manualnej/
Iglaki na kulki tnę sama. Żal wyciąć potężne cyprysy, jałowce całkowicie zatem robię rodzime ala bonsai.
Iglaki na kulki tnę sama. Żal wyciąć potężne cyprysy, jałowce całkowicie zatem robię rodzime ala bonsai.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Bogusiu, rzut okiem na zdjęcia Twojego ogrodu i od razu zauważyłam duuużo zmian. Włożyłaś sporo pracy w poprawę rabatek, upiększenie ścieżek, sporo kwiecia przybyło, jednym słowem to nie ten ogród z zeszłego sezonu. Nie natrafiłam na wzmiankę o Twoich dolegliwościach, ale domyślam się, że chodzi pewnie o kręgosłup, ramię? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, pięknie Twój ogród się prezentuje
tyle wspaniałych kwitnień i pogoda należyta
Nocą pada, w dzień upał... Marzenie!

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Własnie przytachałam sobie takiego samego żółtego krwawnika. Ten, który miałam do tej pory jest zupełnie inny.
- bwoj54
Gorące uściski i serdeczne pozdrowienia dla moich wspaniałych gości.
Mireczko!
Zgadza się, włożyłam sporo pracy w ogrodowe zmiany i nadal będzie korekta
Opłacało się, w ogłoszonym przez moją gminę konkursie na " Najładniej zagospodarowaną posesję " - moja zajęła 3 miejsce. Dwa pierwsze przypadły nowo wybudowanym domkom z ogródkami po około 3 ary. Moja hacjenda to 53 ary. W tym konkursie jest to już 4 moje wyróżnienie./ 2001r- I miejsce, 2004, 2009 i teraz -III miejsce/ Miłe to wyróżnienie , zachęcające do dalszych działań
Powoli zaczyna odpuszczać rwa kulszowa a to tylko dlatego,ze korzystam z terapii manualnej u świetnego rehabilitanta/ niestety prywatnie/ ponad dwa miesiące męczarni wystarczy i faszerowania się lekami .
Mariolu!Na pogodę u siebie nie mogę narzekać, sporo deszczu / roślinki wdzięczne/i słońca też sporo.
Aniu!Bardzo lubię te krwawniki w ogrodzie choć ich zapach nieciekawy/ jak każdego krwawnika/

Mireczko!

Zgadza się, włożyłam sporo pracy w ogrodowe zmiany i nadal będzie korekta

Powoli zaczyna odpuszczać rwa kulszowa a to tylko dlatego,ze korzystam z terapii manualnej u świetnego rehabilitanta/ niestety prywatnie/ ponad dwa miesiące męczarni wystarczy i faszerowania się lekami .
Mariolu!Na pogodę u siebie nie mogę narzekać, sporo deszczu / roślinki wdzięczne/i słońca też sporo.
Aniu!Bardzo lubię te krwawniki w ogrodzie choć ich zapach nieciekawy/ jak każdego krwawnika/

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Bogusiu!
Piękna seria zdjęć i nie dziwota, że niektórych nogi bolą od chodzenia, tak też musiało być z komisją - poszli na łatwiznę i pierwsze miejsca dali tym gdzie widać wszystko w zasięgu wzroku.
Załapałaś się jednak na podium i wielkie gratulacje
Cieszę się że ze zdrowiem lepiej
Tak trzymaj
Piękna seria zdjęć i nie dziwota, że niektórych nogi bolą od chodzenia, tak też musiało być z komisją - poszli na łatwiznę i pierwsze miejsca dali tym gdzie widać wszystko w zasięgu wzroku.
Załapałaś się jednak na podium i wielkie gratulacje

Cieszę się że ze zdrowiem lepiej

Tak trzymaj

- bwoj54
Beatko! dlaczego nie przycupnęłaś na ławeczce, jest ich sporo w moim ogrodzie. Kochana , powiedziałabym raczej ,ze ma dar wyprowadzania z bólu. Ja mam starszych synów od niego
Andrzeju!
Trafiłeś niemal w dziesiątkę
W tym roku skład komisji zmienił się więc rzucili okiem prawie na całość posesji. W poprzednich latach obierali jeden punkt, ten najbliższy, coby za dużo nie chodzić i nie za wiele zobaczyć
Zwróciłam kiedyś uwagę , więc miałam za swoje
Dziękuję , miłe wyróżnienie i cieszy fakt,ze ktoś potrafi docenić wkład pracy.

Andrzeju!
Trafiłeś niemal w dziesiątkę

Zwróciłam kiedyś uwagę , więc miałam za swoje

Dziękuję , miłe wyróżnienie i cieszy fakt,ze ktoś potrafi docenić wkład pracy.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu gdybym kiedyś na trasie spaceru zobaczyła Twój ogród to poznałabym go w ciemno. Jest taki piękny i charakterystyczny!
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

- bwoj54
Marysiu! miło mi,ze tak pozytywnie wypowiadasz się o moim ogrodzie/ niedoskonałości też są ,ale umiejętnie zakamuflowane
Aktualnie mam sporo do zrobienia/ wyplewienia/ , ale oszczędzam się , bo jeszcze nie jestem w pełni sprawna. Rehabilituję się, chodzę od lekarza do lekarza, faszerują mnie lekami a rwa nie odpuszcza. Co się polepszy, to się pop...rzy

Aktualnie mam sporo do zrobienia/ wyplewienia/ , ale oszczędzam się , bo jeszcze nie jestem w pełni sprawna. Rehabilituję się, chodzę od lekarza do lekarza, faszerują mnie lekami a rwa nie odpuszcza. Co się polepszy, to się pop...rzy

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu pracujemy na te dolegliwości
ale jak i tak lepiej czuję się teraz niż w zimie na fotelu
Życzę Ci dojścia do pełnej sprawności, a ogród i tak jest wspaniały. Jakie niedoskonałości? żeby ich nie było musiałabyś kilku ludzi zatrudnić

Życzę Ci dojścia do pełnej sprawności, a ogród i tak jest wspaniały. Jakie niedoskonałości? żeby ich nie było musiałabyś kilku ludzi zatrudnić

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Ogród tętni życiem ,po mimo Twojej niedyspozycji ,jest czyściutki ,zadbany w każdym calu,ja tam żadnego chwaściora nie widzę,za to widzę wijące ścieżki i to mnie urzekło
zdrówka

- bwoj54
Marysiu, ale ja wcale nie tłumaczę się niedoskonałościami. Masz rację , na takim areale albo dorywczo kilka osób albo etatowy ogrodnik.Ja chciałam bardzo być tym etatowym...teraz odpuszczam, przydzieliłam prace i nie wysilam się/ różnie z tym bywa
/. Mój mąż złota rączka, wszystko mu się przyda , zatem chomikuje
Ja też nie cierpię bezczynności, siedzenia w fotelu albo wylegiwania się;:108
Grażynko!
dobrze,ze w takim gąszczu kwiecia, nie widać chwaściorów/ a wierz mi, że są/. Te ścieżki, to efekt mojej samodzielnej pracy ale teraz muszę odchorować
W ramach rekonwalescencji spaceruję z aparatem kamiennymi ścieżkami , a jest ich sporo 

Grażynko!

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Bogusiu
Gratuluję
, choć ja dałabym Ci pierwsze miejsce .. Na bóle kręgosłupa najlepsza terapia manualna .Na długo stawia na nogi .
Zdrówka

Gratuluję

Zdrówka

Pozdrawiam Alicja
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43

Bogusiu i ja spieszę z gratulacjami, cieszę się że Cię doceniono. Przecież nie miejsce najważniejsze, liczy się Twoja praca którą ja zawsze podziwiam i doceniam

- bwoj54
Alu, Aniu witam Was cieplutko!
Alu! wiadomo,ze przede wszystkim tworzę ogród dla nas, domowników. Przyjemnie jest wypić kawkę, zjeść rodzinny obiad wśród kwiecia , śpiewu ptaków i kojącej zieleni. Niemniej cieszy takie wyróżnienie, fakt,ze ktoś widzi wkład pracy
Aniu!jeśli ogród, rosliny są wielką pasją to nie bardzo jest miejsce na rozsądek
Kamienne ścieżki dodały uroku ogrodowi, ale odbiły się na moim kręgosłupie
Choć , kto wie , może i bez nich zaniemogłabym na jakiś czas. Dziękuję za gratulacje i obiecuję na bieżąco wstawiać nowe, kwitnące odsłony 
Alu! wiadomo,ze przede wszystkim tworzę ogród dla nas, domowników. Przyjemnie jest wypić kawkę, zjeść rodzinny obiad wśród kwiecia , śpiewu ptaków i kojącej zieleni. Niemniej cieszy takie wyróżnienie, fakt,ze ktoś widzi wkład pracy

Aniu!jeśli ogród, rosliny są wielką pasją to nie bardzo jest miejsce na rozsądek