Swoją drogą to można być zazdrosnym patrząc z jaką miłością podchodzisz do swojej pasji. A chimerycznym widząc rachunki po 12eu za roślinkę
Serce i dusza małego ogrodu
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Serce i dusza małego ogrodu
Mam nadzieję, że Twoja kobieta będzie długo w dobrej kondycji
Swoją drogą to można być zazdrosnym patrząc z jaką miłością podchodzisz do swojej pasji. A chimerycznym widząc rachunki po 12eu za roślinkę
- jacekopole71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu
Żona przywykła,to jedyny mój nałóg 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Jacku w Twoim ogrodzie.
Długo i z ogromną przyjemnością spacerowałam wśród Twoich skarbów roślinnych i muszę przyznać, że aczkolwiek na ogół nie mam trudności z odniesieniem się do tego, co widziałam, to po 'skonsumowaniu' takiej porcji fantastycznych wrażeń wzrokowych i duchowych, jakie mnie spotkały podczas tego spaceru, kompletnie mnie przyblokowało i nie umiem znaleźć odpowiednich słów.
Spotkałam tu bowiem nie tylko wielkiego miłośnika różnorodnych okazów świata roślinnego, ale też niekwestionowanego artystę [czy amatora?] w pomysłach na aranżację ogrodu. Artystę sypiącego pomysłami jak z rękawa i niemal od ręki te pomysły realizującego.
Poznałam w Tobie, Jacku, niespokojną duszę poszukującą ciągle czegoś nowego, poznałam człowieka czynu. Człowieka niezwykle zdolnego i utalentowanego, który potrafi wykorzystać każdy element natury: kamień, korzeń, patyczek czy gałązkę dla urozmaicenia estetyki swojego ogrodu.
Jestem pod olbrzymim wrażeniem.
Mój skromny działkowy dorobek ma się tak do Twojego raju, jak szara reneta do złotych jabłoni w hesperyjskim sadzie.
Będę częstym gościem, tym bardziej że ciekawa jestem, jak sobie poradzą u Ciebie kolekcjonowane z takim samozaparciem sukulenty.
Życzę Ci powodzenia w przygodzie z ich uprawą.
Długo i z ogromną przyjemnością spacerowałam wśród Twoich skarbów roślinnych i muszę przyznać, że aczkolwiek na ogół nie mam trudności z odniesieniem się do tego, co widziałam, to po 'skonsumowaniu' takiej porcji fantastycznych wrażeń wzrokowych i duchowych, jakie mnie spotkały podczas tego spaceru, kompletnie mnie przyblokowało i nie umiem znaleźć odpowiednich słów.
Spotkałam tu bowiem nie tylko wielkiego miłośnika różnorodnych okazów świata roślinnego, ale też niekwestionowanego artystę [czy amatora?] w pomysłach na aranżację ogrodu. Artystę sypiącego pomysłami jak z rękawa i niemal od ręki te pomysły realizującego.
Poznałam w Tobie, Jacku, niespokojną duszę poszukującą ciągle czegoś nowego, poznałam człowieka czynu. Człowieka niezwykle zdolnego i utalentowanego, który potrafi wykorzystać każdy element natury: kamień, korzeń, patyczek czy gałązkę dla urozmaicenia estetyki swojego ogrodu.
Jestem pod olbrzymim wrażeniem.
Mój skromny działkowy dorobek ma się tak do Twojego raju, jak szara reneta do złotych jabłoni w hesperyjskim sadzie.
Będę częstym gościem, tym bardziej że ciekawa jestem, jak sobie poradzą u Ciebie kolekcjonowane z takim samozaparciem sukulenty.
Życzę Ci powodzenia w przygodzie z ich uprawą.
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
ZNASZ KOBIETY HIMERYCZNE CO DOSTAŁY GRZYBA I WYPADŁY
Kolekcja imponująca i sztuka upychania roślin również.
Budleja ogromna
czy fotka tak zrobiona??Obcinasz ją na wiosnę?
Jestem pod wrażeniem staranności,wręcz idealizmu przy sadzeniu bambusów-ziemia choć jej całkiem sporo wysypana na plandekę nie wysypała się na piękny trawnik
Kolekcja imponująca i sztuka upychania roślin również.
Budleja ogromna
Jestem pod wrażeniem staranności,wręcz idealizmu przy sadzeniu bambusów-ziemia choć jej całkiem sporo wysypana na plandekę nie wysypała się na piękny trawnik
- jacekopole71

Lucynko,aż zaschło mi w gardle, w trakcie czytania tak wielu pochlebstw
Bardzo się cieszę,że tak oceniasz moje hobby (pasję) i miłość do ,,zieleniny''.Kiedyś na jednym z blogów przeczytałem,że wartość człowieka można ocenić właśnie po jego pasji :)Porównujesz swój ogródek do mojego. Lucynko,nie ważne czy ogródek działkowy,czy przydomowy miejski,wiejski etc.Ważne żeby dla jego właściciela miał duszę,był oazą spokoju i kawałkiem nieba na ziemi...Uważam ,że nasze mają taki właśnie wspólny mianownik. Więc są podobne do siebie
Nie pozostaje mi nic innego jak obiecać kolejne porcje pozytywnych wrażeń.
Miło mi będzie Ciebie gościć w wątku, a przez to i w moim ogrodzie. Pozdrawiam gorąco,życząc miłego wieczoru.
Asiu,
,może nie do końca dostały grzyba i wypadły. Ale raczej zmieniające nastroje pod wpływem instynktu, bez racjonalnego uzasadnienia, w sposób niezrozumiały...Klony palmowe mają tak kapryśną naturę,że ten ,,kobiecy'' przymiotnik i do nich się przykleił.
Budleja,tak,jest taka wysoka.Ponad 3 metry.Wiosną przycinana na ok 30 cm.
Nie pozostaje mi nic innego jak obiecać kolejne porcje pozytywnych wrażeń.
Miło mi będzie Ciebie gościć w wątku, a przez to i w moim ogrodzie. Pozdrawiam gorąco,życząc miłego wieczoru.
Asiu,
Budleja,tak,jest taka wysoka.Ponad 3 metry.Wiosną przycinana na ok 30 cm.
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Nie próbuj zrozumieć kobiet.Nie chcąc obrażać mężczyzn- nie wypowiem się
Powiedz żonie aby zaczeła kolekcjonować drogie buty
Powiedz żonie aby zaczeła kolekcjonować drogie buty
- jacekopole71

Ewuniu,w domu wystarczy jeden zwariowany kolekcjoner hobbysta
I tak jak napisałaś,ja nie staram się zrozumieć kobiet.Jedynie cieszę się,że jesteście 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku witaj
, zakwitła Albicja, no pięknie, moja to jeszcze dziecko, ale świetnie sobie radzi, bambusowisko idealnie zrobiłeś 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Po dłuższej nieobecności, znalazłam Twój ogród i przepadłam...
.
Pięknie to wymyśliłeś i realizujesz. Kolekcja roślin imponująca
.
Temat chimerycznych (( i) (albo) zainfekowanych) przemilczę...
Pięknie to wymyśliłeś i realizujesz. Kolekcja roślin imponująca
Temat chimerycznych (( i) (albo) zainfekowanych) przemilczę...
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- jacekopole71

Iwonko,kwitnie,ale liczyłem na to,że będzie to bardziej obfite kwitnienie. Jak powiadają,lepszy rydz niż nic
Justynko,dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam zarazem.Także bardzo dziękuję,że nie odnosisz się do poruszonego słowa chimeryczny,gdyż nie on jest tematem wiodącym a jedynie moją dygresją wplątaną w temat podstawowy
I dla relaksu:

Justynko,dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam zarazem.Także bardzo dziękuję,że nie odnosisz się do poruszonego słowa chimeryczny,gdyż nie on jest tematem wiodącym a jedynie moją dygresją wplątaną w temat podstawowy
I dla relaksu:

- jacekopole71

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ten ostatni nabytek to wypisz, wymaluj: galaretki w cukrze
Coś mi się wydaje, że wkrótce będziesz zmuszony zmajstrować podwójne parapety. Ale co to dla Ciebie ...
Na podstawie tego, co już pokazałeś, śmiem twierdzić, że to dla Ciebie 'bułka z masłem' albo 'mały pikuś - co wolisz.
Coś mi się wydaje, że wkrótce będziesz zmuszony zmajstrować podwójne parapety. Ale co to dla Ciebie ...
Na podstawie tego, co już pokazałeś, śmiem twierdzić, że to dla Ciebie 'bułka z masłem' albo 'mały pikuś - co wolisz.
- jacekopole71

Lucynko,wiesz,że i mi przypomina taka słodką galaretkę w cukrze.Hmmm 
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Jesteśmy i my
. Na razie rozejrzymy się, ale już widzę podobne zakręcenie ;), u nas na storczykach co to je trzeba przez lupę oglądać ;).
Kto wie czy nie zakochamy się teraz w sukulentach, ten trzeci na tej stronie bardzo ciekawy.
Jacku napisz nam coś o swojej Fidze, też w tym roku przygarnęliśmy, ładnie rośnie zadołowana na działce, ale nie wiemy co z nią dalej
.
Zaintrygowały nas trawy na 8 stronie patrząc od dołu 2 i 3 fotka. Jeden już wiemy Jęczmień grzywiasty.
Intrygujący ten przycięty świerk, można prosić o więcej szczegółów?
To udało się przeczytać 20 stron
.
Kto wie czy nie zakochamy się teraz w sukulentach, ten trzeci na tej stronie bardzo ciekawy.
Jacku napisz nam coś o swojej Fidze, też w tym roku przygarnęliśmy, ładnie rośnie zadołowana na działce, ale nie wiemy co z nią dalej
Zaintrygowały nas trawy na 8 stronie patrząc od dołu 2 i 3 fotka. Jeden już wiemy Jęczmień grzywiasty.
Intrygujący ten przycięty świerk, można prosić o więcej szczegółów?
To udało się przeczytać 20 stron
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matko, jakie cuda
, Jacuś to Ty nie masz parapetów z gumy jeszcze???