Ogród zwkwiat c.d.
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat c.d.
MaskaMarysiu, liście młodej gipsówki są delikatne i że tak powiem pokładające się po ziemi, zwłaszcza jak ma mało słońca.Kolor szaro-miętowo-zielony. Jeżeli znajdę takie jutro, to je sfotografuję. Z sezonu na sezon pędy będą sztywniejsze.
Krynka i u mnie w tym roku jeszcze nie kwitła. Nie zakwitł mi też Zefirant. Są jakieś humorzaste, chyba się z nimi rozstanę.
Krynka i u mnie w tym roku jeszcze nie kwitła. Nie zakwitł mi też Zefirant. Są jakieś humorzaste, chyba się z nimi rozstanę.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu masz zachwycająco obsadzone liliowce. Te roślinki z drobnymi kwiatuszkami, które je otaczają powodują, że wyglądają jak cudnie przybrane, ogromne bukiety
Żleleźniak cudny, nigdy nie miałam tej roślinki. Pięknie rozrósł Ci się z sadzoneczki
Żleleźniak cudny, nigdy nie miałam tej roślinki. Pięknie rozrósł Ci się z sadzoneczki
- zwkwiat

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zosiu to ma jedną taką jak ta młoda
jak się cieszę, bo już nawet pisałam u kogoś kto mi chciał przysłać, że jak od Zosi się nie przyjęła to nie ma co marzyć
No to teraz czekam jak zakwitnie i jak się rozrośnie. Zosieńko jak masz trochę więcej czasu to może coś wybierzesz z mojego ogrodu
Dziękuję, że wstawiłaś zdjęcia
Dziękuję, że wstawiłaś zdjęcia
- zwkwiat

Maska, Marysiu to świetnie że Ci się powiodło i jest. Być może rośliny na mojej glinie dostają taką szkołę, że jak trafią w lepszą glebę to rosną i już
.
Dzięki za propozycję, ale może w sierpniu. Tak jak Ci kiedyś pisałam chcę odmłodzić mój 10-letni skalniak. Robię sadzonki z moich roślinek, ale jeszcze kilka by się zmieściło. Odezwę się.

Dzięki za propozycję, ale może w sierpniu. Tak jak Ci kiedyś pisałam chcę odmłodzić mój 10-letni skalniak. Robię sadzonki z moich roślinek, ale jeszcze kilka by się zmieściło. Odezwę się.
- Maska

- Kontakt:
Zosiu ale wiem czego nie mam papużek
przynajmniej nie zidentyfikowane. Skalniaczki bardzo chętnie
Zatem do sierpnia, a ja robię sadzonki, bo tak czy tak po ostatniej zimie jak przepadły delospermy będę robić zapasowe sadzonki 
- zwkwiat

Marysiu, chodzi Ci o trojeść amerykańską? Może jeszcze nie kwitnie? Roślina do złudzenia przypomina fikusa, tylko liście o jaśniejszej zieleni i bardziej delikatne,
- Maska

- Kontakt:
No to takiego nie mam
ale będę oglądać u Ciebie, bo może startuje od zera przesadzony do mnie
Ale mamy problemów z tymi naszymi podopiecznymi 
- zwkwiat

- Maska

- Kontakt:
Zosiu nie dwa sezony
Rok temu w lecie dostałam razem z gaurą, lilią i gipsówką i wszystko jest na jednej grządce więc pod kontrolą. Dwa sezony temu to były krynki i już nie pamiętam co jeszcze
Rzeczywiście z trawą kiepsko, u mnie akurat odwrotnie
Czekam aż przestanie padać i trzeba kosić. Zosiu z czego masz ten łuczek, bardzo mi się podoba 
- zwkwiat

Marysiu pamięć jest zawodna, pewnie tak było jak mówisz.
Mam tam żywopłot z pospolitego grabu i wypuściłam z niego łuczek, jest jeszcze marny, ale na to trzeba czasu.
Mam tam żywopłot z pospolitego grabu i wypuściłam z niego łuczek, jest jeszcze marny, ale na to trzeba czasu.
- Maska

- Kontakt:
Czyli dwa graby posadzone o czubkami złączone? a po bokach grab obok graba?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pomysłowy łuczek Zosiu też myślałam o takim łuku, ale z róż jednak do tego potrzebna pergola ,żeby mogły się na czymś wesprzeć
.Fajny lawendowy szpalerek u mnie tylko pojedyncze sztuki kwitną .U mnie dziennie pada ,więc ślimaki mają raj na ziemi .
- zwkwiat

Maska
Marysiu, grab do graba, ale łuczek nie od razu był łuczkiem, kilka razy w sezonie cięty jest i zostawiam te pędy, które są potrzebne,
JAKUCH, Jadziu łuczek nie jest dla róży, ale dla widoku. Zdjęcie robiłam z ławeczki pod sosną, lubię tam siedzieć i spoglądać na iglaczka w punkcie centralnym, a i kawusię poranną latem zdarza się wypić
Jeszcze inne ujęcie,

JAKUCH, Jadziu łuczek nie jest dla róży, ale dla widoku. Zdjęcie robiłam z ławeczki pod sosną, lubię tam siedzieć i spoglądać na iglaczka w punkcie centralnym, a i kawusię poranną latem zdarza się wypić
Jeszcze inne ujęcie,

- Maska

- Kontakt:
Zosiu wiem że to nie jest hopsiup ale pomysł wart grzechu. Już myślę gdziebytu Buczki rosną w moim lesie i mogłabym większe przetransportować. Łuczek ponadczasowy i nie do zniszczenia
Ładnie w Twoim królestwie. Ja kawę albo chodząc piję albo na tarasie, który zarósł winoroślą
To ja nie mam takiej rośliny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e8 ... 652ef.html na pewno, ale dlaczego?
Czy wiesz jak nazywa się hortensja, bo mam podobną z patyka
Ładnie w Twoim królestwie. Ja kawę albo chodząc piję albo na tarasie, który zarósł winoroślą
To ja nie mam takiej rośliny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e8 ... 652ef.html na pewno, ale dlaczego?
Czy wiesz jak nazywa się hortensja, bo mam podobną z patyka