Płot z siatki - jak postawić?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
Haniafrania
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 18:05

Post »

Krakus nie prawda ze bez podmurowki sa mniej stabilne. Malz czesto zaklada ogrodzenia w tym i my tez mamy bez podmurowki każdy slupek i tak musi byc zabetonowany w ziemi do tego te podporki daje sie tez odpowiednio chyba co 20 czy 30 m
Krakus
100p
100p
Od: 19 gru 2005, o 11:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniafrania, ja nie wymyślam nic nowego, przecież to wynika ze statyki.
A jak napisałem; mam to w jednym palcu. Może gorzej, z opisowym przekazaniem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Irena1
50p
50p
Od: 20 mar 2008, o 13:18

Płot cd.

Post »

Witam. Nie moge spac przez ten płot. Tydzień temu przyszło dwóch 'fachowców' zabetonowali 8 słupków na wys. 120cm. a siatka ma wys. 125cm.Wzieli 100zł. i do tej pory ich nie ma.Co ja mam teraz zrobić? Mam dokleić te brakujące centymetry?
Ciężkie życie samotnej kobiety.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Kochanie Ci fachowcy to szmaciarze po prostu.
jak mozna żerować na samotnej kobiecie???
Bardzo prosże, nie dawaj nigdy nikomu pieniędzy przed zakończeniem pracy!!!
Chłopaki napisali instukcję bardzo dokładnie! Nic dodać nic ująć.
Skoro słupki są wkopane na 120cm...siatka ma 125...[/b]chłopaki!!!
Można te słupki zostawić??? Mnie też nie uśmiechałoby się wykopywać i wkopywać na nowo :oops:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Krakus
100p
100p
Od: 19 gru 2005, o 11:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, siatka ma wysokość 125 cm, ale po zawinięciu końcówek (mozna to zawinąć i górą i dołem) , jak napisałem w opisie wykonywania, to wysokość słupków 120cm wystarczy. Będzie to "łatanie dziury", ale umożliwi wyjście z tej sytuacji. Najlepiej pytaj przed wykonaniem danej czynności a unikniesz poprawek. To jest zbyt droga inwestycja, aby ją sknocić.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Irena1
50p
50p

Płot

Post »

Ślicznie dziękuje za odpowiedzi.Będe się męczyc dalej. Jeżeli zatrzymam sie na jakims problemie to napiszę.

To ma być płotek dla tego pekińczyka na zdjęciu. Ma 25m długości. Mieszkam przy głównej trasie przelotowej i nie chcę stracić tego malucha.

Podałam długość płotu a nie pekińczyka. Jestem rostrzęsiona. Przepraszam.
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

Wiem, że to tylko pekińczyk, a nie rasowy pies myśliwski, ale robiąc ogrodzenie z siatki należy uniemożliwić wykonanie podkopu.

Można zrobić podmurówkę, murek, wkopać krawężnik wzdłuż ogrodzenia albo wkopać siatkę w ziemię...

Może te 5 cm nadmiaru tak wykorzystać :roll:
Awatar użytkownika
Irena1
50p
50p

Płot

Post »

Właśnie zrobiłamtak żeby 5cm było w ziemi.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Podziwiam Cie dzielna z Ciebie kobieta! Coś wiem na temat zakładania siatki, wspólnie z m.i córką zakładałam siatkę. ;:215
Awatar użytkownika
Irena1
50p
50p

Cd.płot

Post »

Dziękuję. Prawda jest taka. na pewno nie robiłabym tego zeby było mnie stać. Jestem na rencie więc ledwo starczy na opłaty.Wszystko musze sama robic.Jeżeli się pomylę to nawet nie ma mnie kto pocieszyć. Mam internet iwszystkiego uczę sie z internetu.Niedawno wyprowadziłam się z dużego miasta na wieś i wszystkiego się uczę.Załe życie marzyłam o wsi.Mam ogród 1000m i dom więc mam co robić.
Pozdrawiam wszystkich.
TAD
100p
100p
Od: 5 lis 2008, o 21:27

Post »

Oj 'Krakus ' , ale skomplikowałeś sobie robotę . Sam to wymyśliłeś? Z tym przeplataniem przez oczka , też ? Ja kładłem z żoną siatkę 1,8 m.wys. na długości całkowitej - 600m. bez łaski i bez frajerskiego płacenia. Nie było lekko , ale jest idealnie naciągnięta i dokładnie podwiązana. A to najważniejsze. I prostym , chłopskim sposobem ! Aż okoliczni rolnicy dziwili się w czasie żniw. Oni myślą , że Ci z miasta nic nie potrafią zrobić .
Awatar użytkownika
Irena1
50p
50p

Cd. plot

Post »

Podziwiam. Mnie już idzie coraz lepiej, ale pomoc drugiej osoby musi być.
TAD
100p
100p

Post »

Irena , Stara Kiszewa to ta przy Kościerzynie ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tad - witaj na Forum, a możesz nam opowiedzieć jak to wykonaliście ? szczególnie ten "prosty, chłopski sposób" mnie ciekawi, bo mam też sporo siatki do założenia, i każda podpowiedź się przyda :)
TAD
100p
100p

Post »

Ten "prosty chłopski sposób" dotyczy rzeczy najważniejszej. Naciągania siatki . Bez żadnych specjalistycznych naciągaczy . Wystarczy tylko swoją dyńką ruszyć . -Jeśli rzeczywiście jesteś zainteresowana , zapraszam na pocztę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”