Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Oj tak wizyta u Marysi jest nie do zapomnienia ;:167
Ja nie zrobiłam żadnego zdjęcia ;:223 A powinnnam Marysi z wózkiem ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Faworyt ja mam bez koralowy 'plumosa aurea' to nie jest kalina. Ale ja jestem nim zauroczona, bo kwitnie dużo wcześniej niż bez czarny i zawiązuje owoce, które od wiosny zdobią to złociste drzewo ;:333 Polecam!

Kasiu masz okazję powtórzyć, bo ja też nie zrobiłam żadnego zdjęcia podczas i Twojej i Małgosi wizyty :wink:
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Tak mi coś właśnie Marysiu nie pasowało bo ja ją zrywam dopiero za miesiąc, niemniej bez też się pięknie prezentuje. ;:333
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Małgosiu :wit
Dziękuję za zdjęcia papryk . Urzej łatwa w rozpoznaniu . Reszta będzie identyfikowana przy jedzeniu .
Ładne teTwoje papryczki , a i pomidory choć troszkę poskręczne też dadzą Ci trochę owoców .
Marysiu
Zajrzałam do Twoich wątków , jesteś niesamowita .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu To było moje pierwsze spotkanie z kimś z FO i nie ukrywam, że stresowałam się nieco ale Ty jesteś tak ciepłą i serdeczną osobą, że stres minął po pierwszych 30 sekundach ;:215
Roślinki od Ciebie w większości siedzą już w gruncie lub doniczkach i mam nadzieję, że będzie im u mnie dobrze.
To patyczki różane ;:167

Obrazek

Rozmawiałyśmy o rdeście Auberta. Tak wygląda w drugim sezonie od przesadzenia, cztery razy przycinany :;230

Obrazek

A tak kwitnie

Obrazek

Oczywiście sadzonkę dla Ciebie szykuję ;:215

Z zaproszenia na pewno skorzystam bo Twój ogród przyciąga jak magnes Obrazek

Witku Ty jesteś wszechstronnie uzdolniony ;:215 Nawet bukiety robisz! Jak nie zaczniesz wstawiać zdjęć, to chyba będę musiała się pogniewać na Ciebie. Masz tyle rzeczy do pokazania ale tych pól kwiatowych, pomidorowych i bukietów nie odpuszczę ;:333
Kalinę hodowinę mam u siebie bo sieje się w ogromnych ilościach (traktuję ja jak chwast) więc także i tym mogę się podzielić ale ta u Marysi jest po prostu fantastyczna!!! Oj- doczytałam, że to bez???
Za diagnozę pomidorków serdecznie dziękuję ;:180 Faktycznie liściory mają ogromne i przypomniałam sobie jeszcze o garści obornika w nóżki po posadzeniu. Czy to słabe pobieranie innych składników może być skutkiem zbyt wysokiego pH? Ostatnio podlałam wodą z kwaskiem cytrynowym i od razu widać, że górne liście już nie skręcają się aż tak mocno i mocno ruszyły w górę.
coś z potasem i fosforem muszę kupić na "alledrogo" bo w tych koło mnie nic takiego nie ma.
Dziś zrobiłam zdjęcia bardziej poglądowe i jednego ze ztaśmionych. Takiego najbardziej pokręconego rzuciłam ślimakom na pożarcie ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze wszystkie zielone i żaden się nawet nie zapala. Tylko Malachitową szkatułkę muszę wciąż macać żeby sprawdzić na jakim jest etapie ;:306
Nie mogę się doczekać swoich pomidorków.
Wczoraj ostro pracowałam mimo apogeum alergii ale dziś był ogrodowy rilax przy grilowanych mięskach Obrazek
Miałam także chwilkę aby spojrzeć na ogród od strony zwiedzacza choć i tak parę chwastów skubnęłam po drodze ;:306

Kasiu To trzeba wizytę powtórzyć i zrobić sesję foto zapełniając wózeczek :;230 Może udałoby się nam razem? Jesienią? Co Ty na to?
Tylko nic Marysi nie mów ;:306

A takie roślinki dziś uchwyciłam- moje ulubione ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Hortensja Bobo i przesadzana na wiosnę tubylcza zaczynają kwitnąć :tan

Obrazek Obrazek

Moja ulubiona różyczka ucieszyła się z podpory i puszcza nowe pędy w górę :tan

Obrazek

I kolejne ulubione ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zjadłam dziś pierwsze renklody- niestety zgnilizna już się pojawia i bardzo dużo robaczywych ;:145

Obrazek

A na koniec pewien nieznajomy, który odwiedził mój ogród

Obrazek

Życzę wszystkim miłego tygodnia Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Faworyt moje korale chyba dotrwają do sierpnia :D

Beatko zapraszam! zapewniam Cię nie ma we mnie żadnej niesamowitości :uszy
Biedna Małgosia sadzi albo wróciła i padła zmęczona! ooo jest nasza bohaterka ;:196 no to czytam!

Znalazłam przybysz to Deilephila elpenor - Zmrocznik gładysz Bardzo lubię gości i takich też! :;230
Małgosiu oczywiście zapraszam na jesieni (już mówiłam po co) ale najpierw zrobimy napad na Kasię, bo ona to już ma cudny ogród, a zmienia go codziennie na korzyść :D
U Ciebie kwitnie coraz więcej kwiatów ;:224 Za zdjęcie rdestu dziękuję i za sadzonkę teraz podziękować mogę ;:196
Czy zdjęcie środkowe też przedstawia pomidora? jejjjj ile kwiatków!
Pozbieraj koniecznie nasiona maczków, bo może będzie więcej kwiatków.
O wielu rzeczach jeszcze zapomniałam bo miał być rabarbar i miałam Ci dać arcydzięgla, ale jest w doniczce to nie zginie.
To co pakowałyśmy do papieru (ostre) to Ostropest plamisty roślina niesamowita, ale jednoroczna więc pozbieraj nasiona i za rok wysiej, ale poczekaj żeby nasiona dojrzały.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jestem tylko zanim berbecia położę, zanim coś naskrobię i znajdę nieco internetu to chwila musi minąć ;:306
A wczoraj faktycznie padłam na twarz bez pytania czy mogę ;:oj
A na takiego patyczka bzowego mogę się zapisać?

Beatko Ja też twierdzę, że Marysia jest niesamowita- tyle różności, tyle ciekawostek i tyle fajnych ludzi ;:4
Urzej pewnie nie pomylisz z innymi a w zasadzie najważniejsze jest to, żeby pozostałe były smaczne. Ja pewnie uśmiechnę się do Ciebie po nasionka nawet jak będą NN. Ja nie mogę doczekać się tej Rokity; pół ostra- pół słodka to chyba dla mnie ideał ;:333
Pomidorków widzę, że będzie nawet sporo oby bez ZZ ;:306
A jak u ciebie? Polało trochę? Mam wieści z mazur od córci, że zimno i wciąż pada. U Ciebie też tak?
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tu zacząć cobyś się nie pogniewała jeszcze bardziej. ;:306 Robienie bukietów sprawia mi niekłamaną przyjemność.W ubiegłym roku poszedłem na całość bo zrobiłem tych ziołowych 70 i do tego 40 z samych astrów dobranych w różne kompozycje kolorystyczne.Ziół i kwiatów idzie mi do takiego bukietu ok.dziesięć gatunków-kalina ewentualnie jarzębina,astry piołun.wrotycz,pszenica,żyto, owies,proso,len,szarłat,i zatrwian,którego przez gapiostwo w tym roku nie posiałem ale w zamian coś wymyślę.Nic się nie martw zdjęcia cały czas robię,będzie dobrze. ;:333 Nasiona astrów i ciekawych odmian pomidora na przyszły rok masz u mnie zaklepane.Azot w Twoich pomidorach blokował prawdopodobnie inne pierwiastki,więc go teraz ogranicz.Tak obmacujesz Malachitową :;230 jak ja Czarnego Księcia żeby nie przegapić momentu kiedy będzie za miękki. Musisz się kiedyś spotkać z dziewczynami na dużo dłużej przy kawie,wypiekach,kiełbasce i małym co nieco aby pogłębić waszą znajomość.Ja wam podsuwam pomysł a wy się myślę już dogadacie.Trzymam za Was mocno kciuki. ;:215 Na koniec dodam że jak jestem tak porządnie utyrany siadam w fotelu i zagłębiam się w dobrą muzykę,szczególnie uwielbiam tą z lat osiemdziesiątych.Ostatnio słucham utworu który w/g mnie idealnie w klimacie pasuje do naszych ogrodów.
Celtic Women- May It Be ;:196 :wit
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To ja proponuję coś podobnego Loreena McKennitt !
Jeżeli czas dziewczynom pozwoli na pewno się spotkamy ;:162
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie sobie puściłam i bardzo mi się podoba Obrazek

A na takim spotkaniu jest potrzebne męskie ramię więc wiesz.... Skrzykniemy się i przyjedziesz- bukietami obdzielisz, sałatkę pomidorową przyszykujesz, dobrą "muzę zapodasz" a my Ci jakieś pifko lub inne procenciki zaserwujemy, mięsiwa upieczemy i ciastem nakarmimy ;:215

Kalinkę Ci zapisać? Szkoda mi ją kosiarką traktować a jeśli Ty masz gdzie ją posadzić... Rośnie bardzo szybko ale na owocki trzeba trochę poczekać

A macanie pomidorów to przecież czysta przyjemność, macam jeszcze rodzynka brazylijskiego, bo bardziej smakuje mi taki lekko kwaśny niż słodziak co z krzaczka spada ;:306

O zdjęcia będę męczyć aż do znudzenia ;:180

Zmykam spać bo jutro znów poniedziałek ;:oj

Marysiu, ta Loreena też dobra ;:215
Takiej muzyki można słuchać siedząc na tarasie w ciepły letni wieczór. Do tego coś do sączenia, gwiazdy nad głową i rilax
Szkoda, że ja jutro do pacy muszę wstać :(
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O tak Loreena ma dobre kawałki na upalne dni, syn mnie nią zaraził i nieraz wysłuchiwaliśmy całe koncerty ;:63
Dobrego tygodnia i szybkiego piątku ;:306 ;:4
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żyć nie umierać Małgoś na takim balu,a kalinki nie waż mi się kosić-zamawiam.Rodzynka powiadasz też. ;:306
Marysiu:
Loreenę Mc Kennitt znam i lubię. ;:333 i mój ulubiony Chris De Burgh. :wit
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Witku Jakieś nostalgiczne melodie grają Wam w duszy więc dokładam do nich taką ślicznotę

Obrazek

Obrazek

Ja ostatnio słucham nieco innej muzyki (Eminem, Emmy White House K.Bednarek, Adele czy Grubson) ale takie klimaty także bliskie są memu ;:167

Nie wiem jak u Was, u mnie pięknie podlewa od niedzieli ;:138
Kupiłam nawóz dla pomidorów "fosfor i potas" do dolistnego odżywiania a także Curzate CU 49,5WP bo coś mi się wydaje, że może być w sobotę potrzebny.

A piątunio już nie daleko ;:333
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za ślicznotkę- pachnotkę.Nie tylko takie,czasem zamiast kawy słucham czegoś zdecydowanie szybszego.U mnie od poniedziałku podlewa warzywa i mnie na targu także. ;:306 Małgoś pomidorom po tych deszczach przyglądaj się szczególnie uważnie,a jeśli masz ogórki to im też. :wink: :wit
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na ogórki brakło mi miejsca w tym roku, pomidory przeglądam bardzo dokładnie- wiesz... jestem raz w tygodniu więc nie mogę zostawić choćby jednego "niewyraźnego" liścia. Komunikat o ZZ na razie nie aktywny ale grubszą artylerię mam w pogotowiu. O Curzate sporo czytam w wątkach pomidorowych a w marketach go nie widziałam. Był na All..o więc zamówiłam. Oby nie był potrzebny ;:215
Witku? Czy do oprysku ŚOR mogę dodać ten nawóz czy lepiej nie mieszać? Jeśli pójdzie dolistnie pots i fosfor to chyba HT lub OW odpada :roll:

A na tym targu jakiś parasol masz? Jak nie, to Ci podrzucę ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”