Szafa z przesuwanymi drzwiami
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szafa z przesuwanymi drzwiami
Mam zamiar zamówić szafę do przedpokoju z rozsuwanymi drzwiami. W firmie zapytano mnie jakie sobie życzę szyny do przesuwania. Metalowe..czy aluminiowe. Chciałam tu zaznaczyć że aluminiowe dużo droższe.Czy może mi ktoś doradzić czy metalowe są gorsze od aluminiowych. Bardzo będę wdzięczna za odpowiedż. 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Zeniu, sorki , naturalnie wiem, że Al jest droższe
, ale wydaje mi się, że w tym przypadku nie tak bardzo ważny jest surowiec, co samo rozwiązanie przesuwania drzwi .
Mam szyny aluminiowe również, i nie jestem zadowolona, bo mam z tą szafą ciągłe problemy
.
Po prostu, drzwi przy przesuwaniu często 'wyskakują' z tych szyn, co doprowadza mnie do
.
Dopiero dużo później, zobaczyłam u znajomych podobną szafę, w ktorej wszystko działało jak po maśle.
Oczywiście inna firma stosowała inną technologię ... ale to trzeba było wiedzieć wcześniej
Tak więc, radzę, zrób mały wywiad, co do jakości wykonywanych przez tę firmę usług i wówczas podejmij decyzję .
Pozdrawiam, życząc udanego nabytku

Mam szyny aluminiowe również, i nie jestem zadowolona, bo mam z tą szafą ciągłe problemy

Po prostu, drzwi przy przesuwaniu często 'wyskakują' z tych szyn, co doprowadza mnie do

Dopiero dużo później, zobaczyłam u znajomych podobną szafę, w ktorej wszystko działało jak po maśle.
Oczywiście inna firma stosowała inną technologię ... ale to trzeba było wiedzieć wcześniej

Tak więc, radzę, zrób mały wywiad, co do jakości wykonywanych przez tę firmę usług i wówczas podejmij decyzję .
Pozdrawiam, życząc udanego nabytku

-
- 50p
- Od: 2 cze 2008, o 23:09
Na pewno nie zamawiaj plastikowych tak jak ja.Byłam chyba zaćmiona,że takie kupiłam i mam ciągle z nimi problem. Łamią się okropnie i muszę je co jakiś czas wymieniać. Teraz kupiłabym metalowe, ponieważ wydaje mi się,że aluminium jest delikatniejsze.No ,ale nie jestem ekspertem.
Kobieta to najcudowniejszy kwiat w ogrodzie!
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu i Kasiu...dziękuję wam za rady.O firmie ..różnie słyszę...jedni chwalą, inni nie. Co do plastikowych, to słyszałam od początku same negatywy. Pozostało mi do wyboru metalowe..czy aluminiowe. Pan z firmy zachwalał aluminiowe..te droższe. Po przeanalizowaniu tego wszystkiego zdecyduję się chyba na metalowe. Dzięki za odpowiedzi. 

U mnie od 6 lat jest szafa scienna ( we wnęce pod schodami) i na razie nie narzekam. Robiła firma komandor. Tanio nie bylo, ale wnętrze jest super, masa półko-koszykow, regały, duże miejsce na odkurzacz i światło wewnątrz. Drzwi częściowo oszklone(mleczna szyba) druga część - ta skośna niższa- drewniana z lustrem . Szyny metalowe, powlekane jakimś lakierem, tak że drzwi chodzą jak nóż w maśle. Czasem warto nawet wziąć pożyczkę i zafundować sobie droższą rzecz, co w końcu i tak się opłaci.
Pozdrawiam wiosennie
-