Szafa z przesuwanymi drzwiami

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Szafa z przesuwanymi drzwiami

Post »

Mam zamiar zamówić szafę do przedpokoju z rozsuwanymi drzwiami. W firmie zapytano mnie jakie sobie życzę szyny do przesuwania. Metalowe..czy aluminiowe. Chciałam tu zaznaczyć że aluminiowe dużo droższe.Czy może mi ktoś doradzić czy metalowe są gorsze od aluminiowych. Bardzo będę wdzięczna za odpowiedż. :lol:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: Nie rozumiem .... Aluminium to przecież metal ! :shock: :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...nie do końca. Aluminium jest dużo droższe od zwykłego żelaza. Z aluminium zrobione są przecież puszki choćby do piwa...poszukiwane przez zbieraczy bo na skupie są o wiele droższe niż zwykły metal. Dlatego też listwy do szafy z tego też powodu są droższe. :wink:
Reposit-10

Post »

Zeniu, sorki , naturalnie wiem, że Al jest droższe :D , ale wydaje mi się, że w tym przypadku nie tak bardzo ważny jest surowiec, co samo rozwiązanie przesuwania drzwi .
Mam szyny aluminiowe również, i nie jestem zadowolona, bo mam z tą szafą ciągłe problemy :evil: .
Po prostu, drzwi przy przesuwaniu często 'wyskakują' z tych szyn, co doprowadza mnie do ;:214 .
Dopiero dużo później, zobaczyłam u znajomych podobną szafę, w ktorej wszystko działało jak po maśle.
Oczywiście inna firma stosowała inną technologię ... ale to trzeba było wiedzieć wcześniej ;:125

Tak więc, radzę, zrób mały wywiad, co do jakości wykonywanych przez tę firmę usług i wówczas podejmij decyzję .

Pozdrawiam, życząc udanego nabytku :D
kasia151519
50p
50p
Od: 2 cze 2008, o 23:09

Post »

Na pewno nie zamawiaj plastikowych tak jak ja.Byłam chyba zaćmiona,że takie kupiłam i mam ciągle z nimi problem. Łamią się okropnie i muszę je co jakiś czas wymieniać. Teraz kupiłabym metalowe, ponieważ wydaje mi się,że aluminium jest delikatniejsze.No ,ale nie jestem ekspertem.
Kobieta to najcudowniejszy kwiat w ogrodzie!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu i Kasiu...dziękuję wam za rady.O firmie ..różnie słyszę...jedni chwalą, inni nie. Co do plastikowych, to słyszałam od początku same negatywy. Pozostało mi do wyboru metalowe..czy aluminiowe. Pan z firmy zachwalał aluminiowe..te droższe. Po przeanalizowaniu tego wszystkiego zdecyduję się chyba na metalowe. Dzięki za odpowiedzi. :lol:
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p
Od: 5 paź 2008, o 17:49

Post »

U mnie od 6 lat jest szafa scienna ( we wnęce pod schodami) i na razie nie narzekam. Robiła firma komandor. Tanio nie bylo, ale wnętrze jest super, masa półko-koszykow, regały, duże miejsce na odkurzacz i światło wewnątrz. Drzwi częściowo oszklone(mleczna szyba) druga część - ta skośna niższa- drewniana z lustrem . Szyny metalowe, powlekane jakimś lakierem, tak że drzwi chodzą jak nóż w maśle. Czasem warto nawet wziąć pożyczkę i zafundować sobie droższą rzecz, co w końcu i tak się opłaci.
Pozdrawiam wiosennie
Reposit-10

Post »

Obrazek Teraz mi przypomniałaś, Reniu, że moim znajomym, o których pisałam wyżej, też Komandor robił tę udaną szafę.

Nie wiem, czy w całym kraju mają swe punkty usługowe, ale wniosek narzuca się sam .... :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”