Aniu u mnie też clematisy na działce słabo rosną,małe kwiatki,mizerne,na razie mówię im stop
U Ciebie za to pięknie się zachowują,że chciałoby się więcej
Miłego ogrodowania
Aniu, chciałam odpowiedzieć druga Arabella , ale ten żelazny to Sunset. Jego wadą jest tylko to,że rośnie w szerz, a nie w górę. Bardzo mocno go przycięłam w tym roku, ale i tak się rozrósł.
Co to jest to żółte przy domku
Aniu, ryneczkowa lilia NN według mnie najładniejsza Jeżówki u Ciebie jak malowanie
Masz taka bardzo drobną gipsówkę? Możesz sfocić cały krzaczek? Poluję na taką - mam jedną u siebie, potem kilka razy próbowałam dokupić, ale to już było nie to...
Tułacz niech się nadal tuła, a Ty zerknij na pw
Cały weekendzik na łonie natury, to to co lubię najbardziej. Z tej radości dzisiejszy obchód robiłam już o 4.30 rano.
Najbardziej mnie nurtuje pytanie, czy to Eden Rose?
Kasiu w paczuszce przyjechały do mnie bylinowe: Clematis Sizaia Ptitsa, X durandii (to ten niebieski własnie). Do tego kolejny Summer Snow i jakaś niespodzianka z pączkiem, więc niedługo się dowiem co to.
Na dziś Budleja dla Ciebie:
Aniu-nena08 kolejna Arabella?! Hah! Przecie to wyśmienity wybór!
A na zachętę masz Cassandrę:
Dorzucam Pomponellę dla zakochanej w różach :
Aniu i u mnie pojawia się uwiąd albo marudzenie nielicznych ale patrząc ogólnie to nie mogę narzekać na powojniki. Przykro mi, że u Ciebie słabo rosną. No ale za to Twoje ukochane róże dają przepiękne koncerty.
Leonardo da Vinci dla Ciebie:
Gosiu dziękuję za wizytę i dobre słowo.
Masz ode mnie Venosę Violacea'ę:
Aga masz rację, u mnie fiolet. Do tego jeszcze niebieski i róż. I stwierdzam, że mam za mało białego.
Iwonko ano jeżówki to moje kolejne ulubione. Mam ich troszkę. Nie wszystkie już zakwitły.
Jeżóweczkę..?
Moniś to u Ciebie tak jak u Ani -Annes77 całkowicie i niepowtarzalnie mogą panować królowe róże.
Dla przekory powojnik dla Ciebie:
I to też ta sama sadzoneczka... tego samego clematisa...
Aniu- Anna55 pamiętaj, że Sieboldii ma problem z zimowaniem u nas!!! Ostatnie dwie zimy były znośne i co niektórym się udało ale ogólnie on nie jest zimującym clematisem w naszym klimacie.
Dla Ciebie Błękitny Anioł:
Hortensje już niedługo zaczną popisy:
Pastella w objęciach Ryuan'a:
A na Mrs. John Laing nadal czekam...
Lilie zaczynają pokazy. Uwodzą wyglądem i zapachem... Dziś czapliłam się z "krzesłem" koło lilii i delektowałam się aromatem wpadającym do nozdrzy.
EDIT! Jak słusznie zwróciła mi uwagę Nena, poniższa lilia to nie Nymph. Źle ją podpisałam. To Fujian.
Widzę, że lilie wkraczają do akcji,zaczyna się koncert.U mnie na niektórych kilka pączków zaschnęło,o co chodzi nie mam pojęcia
Polar Star chyba też mam,poczekamy na kwiaty
Śliczności różności, te różane, liliowe i clemkowe i nie tylko
Bardzo ciekawe odmiany powojników masz.
Jak się na nie patrzy to chce się ich mieć więcej i więcej
Ale piękności pokazujesz.
Podpatruję u ciebie róże bo 4 bym sobie chciała kupić na jesień,w tym jedną pnącą.
I kompletnie nie wiem co wybrać...wszystkie piękne.
Powojniki mam 3 i 1 bylinowy i tylko on dobrze rosnie.Ale jest wysadzony w całkiem innym miejscu.Jeden nie powiem ładnie kwitł ale ma juz kilka lat to jest duzy i gesty.Pozostałe kupione 2 lata temu warszawska nike i kakio niby zakwitły ale są małe i nie dają żadnych oznak że żyją. Łodygi mają takie zdrewniałe bardzo i nie rosną.
Karmione są odzywkami a efektów nie ma.
Co robisz ze masz je takie piękne?
Aniu jak pięknie u Ciebie Mnóstwo wspaniałych kwiatów pokazało całą swoją urodę
Lilie uwielbiam, to mój nr 1 Gardenka jest niesamowita, prawda? Ten zapach i szlachetność.... uwielbiam ją
Aniu podziwiam Twoje róże, masz do nich rękę;:180 u mnie na razie tylko dwie marketowe kwitną. Powojniki nadal masz cudne, a mikołajek z gipsówką. Zapachem pięknych lilii już możesz się upajać. Moje powojniki już kwitną na końcówkach, czy coś z nimi się robi.
Aniu, witaj.
Cudnie u Ciebie, aż sie zachłysnęłam tymi liliami. Już sobie obiecałam, że na przyszły rok będę mieć ich zdecydowanie więcej. Właśnie dla samego zapachu i ich oszałamiających kwiatów.
Serdeczności zasyłam.