Masz szczęście, że ominęły Cię takie zawirowania i ogródek nie uległ dewastacji a tylko wypiękniał jeszcze bardziej.
Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
I u mnie przeszła burza nie nawadniając niczego, za to łamiąc i przewracając co się tylko dało.
Masz szczęście, że ominęły Cię takie zawirowania i ogródek nie uległ dewastacji a tylko wypiękniał jeszcze bardziej.

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tradycyjnie ...
Jak zawsze: pięknie!
Hosta o błękitnych kwiatach, zaiste, niesamowita.
Jak zawsze: pięknie!
Hosta o błękitnych kwiatach, zaiste, niesamowita.
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Pięknie
Te pączki białej róży urocze
Co do roboty to i ja mam podobnie tylko czasu za mało
Te pączki białej róży urocze
Co do roboty to i ja mam podobnie tylko czasu za mało
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
kogra,stasia_ogrod,plocczanka,witch bardzo dziękuję za miłe wizyty i pozdrówka ślę leniwie wakacyjne
Zapowiadana jest deszczowa trzydniówka może wreszcie ogrody wyrównają w miarę straty wilgoci...Przydałoby się!
A tymczasem jak i w innych ogródkach kwitną lilie,liliowce, zaczynają floksy ale jak to u mnie spektakularnych kwitnień ani okazów nie uświadczysz.. Liliowce i floksy bardziej rozrośnięte podzieliłam jesienią i zdobią ogródki sąsiadów . Jako bezobsługowe rośliny zostały
chętnie rozebrane na pniu a mnie się zrobiło miejsce na inne odmiany. Natomiast od koleżanki z którą wymieniamy rośliny dostałam kilkanaście odmian liliowców bo ona z kolei dzieliła swoje...Przytargała mi ich cały duży worek ,nie wyszukane ,zwykłe i popularne ale zwyczajne , zdrowe ,bez falbanek , których nie lubię...
Wszystkie,nawet najmniejsza sadzonka kwitnie lub będzie kwitła

marne resztówki różane po pierwszym kwitnieniu

Zapowiadana jest deszczowa trzydniówka może wreszcie ogrody wyrównają w miarę straty wilgoci...Przydałoby się!
A tymczasem jak i w innych ogródkach kwitną lilie,liliowce, zaczynają floksy ale jak to u mnie spektakularnych kwitnień ani okazów nie uświadczysz.. Liliowce i floksy bardziej rozrośnięte podzieliłam jesienią i zdobią ogródki sąsiadów . Jako bezobsługowe rośliny zostały
chętnie rozebrane na pniu a mnie się zrobiło miejsce na inne odmiany. Natomiast od koleżanki z którą wymieniamy rośliny dostałam kilkanaście odmian liliowców bo ona z kolei dzieliła swoje...Przytargała mi ich cały duży worek ,nie wyszukane ,zwykłe i popularne ale zwyczajne , zdrowe ,bez falbanek , których nie lubię...

marne resztówki różane po pierwszym kwitnieniu

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Przepiękne portrety
u mnie jak wyszłam z pracy świeciło piękne słońce,po wczorajszym nocnym deszczu aż się chciało pobiec na działkę,zanim jednak zjedliśmy obiad nadciągnęła czarna chmura z której lunął deszcz,potem trochę pogrzmiało i zrobiło się nieprzyjemnie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mikołajek przyprawia o zawrót głowy, taki cudny.
Mój niestety padł, chyba mu ziemia nie odpowiadała bo z każdym rokiem było go mniej, aż w końcu zaginął.
Szkoda mi go bardzo, ale nie można mieć wszystkiego.
Mój niestety padł, chyba mu ziemia nie odpowiadała bo z każdym rokiem było go mniej, aż w końcu zaginął.
Szkoda mi go bardzo, ale nie można mieć wszystkiego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, dlaczego nie lubisz liliowców z 'falbankami'?
Mnie one się bardzo podobają, właśnie dzięki tym 'falbankom'.
No cóż, o gustach się ponoć nie dyskutuje, każdy ma swój własny.

Mnie one się bardzo podobają, właśnie dzięki tym 'falbankom'.
No cóż, o gustach się ponoć nie dyskutuje, każdy ma swój własny.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marysiu marcinki już,
czy to nie jesienny kwiat. Tawułki świecą na rabatach, lilia w ażurowym towarzystwie, cudnie sfotografowana.
Też nie lubię liliowców z falbankami. Kępa zebrinusa ogromna, a kacze dzioby jeszcze nie rozkwitnięte, a już zjawiskowo wyglądają.
Mikołajka wysiałam w tym roku, pewnie nie doczekam, tak pięknego jak Twój.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Maryniu bajkowy busz ... tak bym określiła Twój ogród po spacerze. . Wiem ile każdą z nas kosztuje taki stan roślin przy dłuższych okresach bez deszczu. U mnie tez od soboty lekko popaduje - plany przez to muszę zmienić ale nie złoszczę się bo deszcz potrzebny. W tym sezonie u mnie wiązówka czerwona ma wyjątkowo jasne kwiaty , ciekawe dlaczego ?
Twoja hosta o niebieskich kwiatach faktycznie ma taki kolor w realu czy to kwestia oświetlenia przy robieniu zdjęcia ?
Twoja hosta o niebieskich kwiatach faktycznie ma taki kolor w realu czy to kwestia oświetlenia przy robieniu zdjęcia ?
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu..... busz.... busz..... busz i to jest najpiękniejsze
Z każdego zakątka wygląda ciekawa roślina i potrafisz ją odpowiednio pokazać
Nie tylko ja jestem zauroczona Twoimi zdjęciami ale więcej takich fanek masz na forum
Pustka powstała w głowie po spacerze w tak pięknym miejscu i nic sensownego sklecić nie potrafię
Tawułka z hostą na str 75 na piedestał, chociaż więcej ich jest ale to najbardziej mi utkwiło
Z każdego zakątka wygląda ciekawa roślina i potrafisz ją odpowiednio pokazać
Nie tylko ja jestem zauroczona Twoimi zdjęciami ale więcej takich fanek masz na forum
Pustka powstała w głowie po spacerze w tak pięknym miejscu i nic sensownego sklecić nie potrafię
Tawułka z hostą na str 75 na piedestał, chociaż więcej ich jest ale to najbardziej mi utkwiło
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- marpa

Wzięło i wcięło mi pisaninę ...
Trzeba zacząć od nowa ale to miłe bo odpowiedzieć na wizytę Gości to sama przyjemność!
No i mamy trzydniówkę
...wczoraj po południu wypogodziło się i obeschło więc my w
i kierunek działka .W koszyku oczywiście moje niezbędniki i w drogę..Fajnie było , cieplutko , piękne światło i wolny czas...
Rośliny napite ziemia także , chwasty w natarciu...Będzie co robić
...
dorcia7
ciągle pada..
kogra Graziu mikołajek rzeczywiście ładnie wygląda na rabacie ale jest tyle innych roślin równie pięknych , które rekompensują jego brak ...wszystkiego nie zmieścimy!
plocczanka Lucynko nie lubię i już! Wydają mi się wynaturzone a często i wulgarne
... Lubię rośliny niewielkich rozmiarów , sadzenie po kilka sztuk razem nie dla mnie ...W dużych przestrzennych ogrodach tak ale w takich naszych grajdołkach kiedy się chce mieć to i to i tamto bez sensu dla mnie... Dobrze ,że mamy różne gusty to fakt , unikamy monotonii...
!
cyma2704 Marcinek się chce przypodobać bo to samosiejka i nie chce być wywalony na kompost
Też nie falbankowa jesteś? Czyli mam kumpelę , w kupie raźniej ! Za miłe uwagi dziękuję!
christinkrysia Krysiu miło,że się odnalazłaś w moim buszu ale ścieżki mam wyraźnie wydzielone więc zgubić się nie można!
Hosta ma kwiaty bardziej liliowe niż niebieskie dość popularne u host...Dziękuję za spacerek!
mar33 Marysiu busz
kojarzy mi się z czymś nieokiełznanym, dzikim ale mam nadzieję , że nie tak go widzicie
...staram się przecież ....
O fanach mówisz ?
Moich zdeklarowanych
jak mówisz fanów na palcach odliczyć mogę a Ty mi tu takie rzeczy prawisz
Większość to poszukujący podglądacze po różnych wątkach nie tylko w moim buszujący bynajmniej...
Mój wczorajszy urobek....

aspera

No i udało się bez lilii i liliowców ...fotek mam mnóstwo ale odmiany które są często pokazywane więc odpuściłam je gwoli urozmaicenia...

spartyna ujarzmiona

No i mamy trzydniówkę
Rośliny napite ziemia także , chwasty w natarciu...Będzie co robić
dorcia7
kogra Graziu mikołajek rzeczywiście ładnie wygląda na rabacie ale jest tyle innych roślin równie pięknych , które rekompensują jego brak ...wszystkiego nie zmieścimy!
plocczanka Lucynko nie lubię i już! Wydają mi się wynaturzone a często i wulgarne
cyma2704 Marcinek się chce przypodobać bo to samosiejka i nie chce być wywalony na kompost
christinkrysia Krysiu miło,że się odnalazłaś w moim buszu ale ścieżki mam wyraźnie wydzielone więc zgubić się nie można!
Hosta ma kwiaty bardziej liliowe niż niebieskie dość popularne u host...Dziękuję za spacerek!
mar33 Marysiu busz
O fanach mówisz ?
Mój wczorajszy urobek....

aspera

No i udało się bez lilii i liliowców ...fotek mam mnóstwo ale odmiany które są często pokazywane więc odpuściłam je gwoli urozmaicenia...

spartyna ujarzmiona

- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Maryniu Twój urobek jest bardzo bogaty, a zdjęcia jak zwykle piękne.
Twoje kacze szyjki rosną przy płocie i zapewne maja sporo słonka. Są bujne i bogate. Moje też posadziłam przy siatce, ale co roku jest ich jakby mniej. Chyba nie szczędzisz im wody?
Twoje kacze szyjki rosną przy płocie i zapewne maja sporo słonka. Są bujne i bogate. Moje też posadziłam przy siatce, ale co roku jest ich jakby mniej. Chyba nie szczędzisz im wody?
Pozdrawiam Hala
- marpa

Halinko miło mi Ciebie powitać !
Wręcz przeciwnie kaczorki rosną w cieniu domku późnym popołudniem mają trochę słońca.Nie podlewam ich wcale
i przypominam sobie o nich jak zakwitną...
Wiosną sypnęłam na tę rabatę garść nawozu i zapominam o niej bo jest bezobsługowa za sprawą tawułek i obrzeża z host!
Jedynie wiosną ją grabię i przycinam rośliny a później ich liście szczelnie przykrywają ziemię i chwasty nie rosną.

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ja w sprawie 'kaczych dziobów'. Jak się u siebie dobrze rozejrzałam, to dostrzegłam, że jednak 'aż' jeden pęd mi zakwitł
. Rzecz w tym, że ja zupełnie inne roślinki specjalnie podlewałam i obsypałam lepszą ziemią, żeby szybciej mieć kwiatki
. Na razie dalej nie wiem, co to jest, muszę czekać, aż zakwitnie. Zabić się , to mało
. Drugą sadzonkę chyba skutecznie podeptałam, myśląc, że to jakaś siewka floksa, a tych fiolecików już mam dość. Cóż, pozostaje tylko czekać
, chyba, że wcześniej coś mnie trafi
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa

Aniu czyżbyś nie miała poważniejszych problemów jak kaczorki
???
Szczęściara z Ciebie jeżeli tak !
Jeszcze usuwać je będziesz bo one rosną jak szalone ...