Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu, ja byłam codziennie, nawet w deszczu :;230 Dlatego dziś, z czystym sumieniem, zostanę w domu.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu zaglądam, aby nacieszyć oczy różami. :) Lavender Flower Circus ma niesamowity kolor, aż poczytałam co za cudo Ci zakwitło. Czy tylko w donicy u nas wytrzyma. :?:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pashmina może rosnąć w pełnym słońcu?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pompadour cudna ;:167 , a patagonki także już kwitną ;:oj .Moje chyba padły,bo ich nie widzę .Chyba jednak miałam je wysiać do doniczek .Miłych wakacji Aniu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

To już wiem, Aniu, jaki najbliższy zakup różany uskutecznię, bo mimo iż mam kilkanaście różnych, żadna nie pachnie. Zaraz, zaraz, rozpędziłam się. Mam jedną pachnącą - dziką.
Pooglądałam dokładnie Twoje wszystkie róże. No, śliczne są ;:138
Lawendę też zamykam w woreczki i zamykam w szafach, szafeczkach i pod materacami. Kocham jej zapach. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne róże, a Lavender ma śliczny kolorek ;:oj
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, gratuluję wspaniałych wakacji ;:215 Pole lawendowe bajeczne ;:170 Dobrałaś się kolorystycznie kolorem sukienki :D Zastanawiam się, w kwestii praktycznej, czy ktoś tą lawendę przycina? :wink:
Widzę, że zakwitła Ci Celebrating Life. Zazdraszczam, bo moja wyprodukowała jeden kwiatek w czasie największych upałów - wytrwał może ze dwa dni, poza tym był malutki, zasuszony i ogólnie beznadziejny :evil: W dalszym ciągu więc nie wiem czy ta róża jest coś warta ;:224
Czekam jeszcze na kilka róż np na Glyndebourne, Lacre i East Park ...
Ja też czekam na kilka róż, w tym Glyndebourne. East park wyprodukowała jeden kwiat - fajny, myślę, że będę zadowolona z tej róży. Ciekawa jestem Twojej Lacre ;:65 Moja jest zupełnie inaczej wybarwiona niż u Mai (majka411).
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu super wakacje w Chorwacji, a Twoje zdjęcie na polu lawendy ;:215
Róże w te upały dostały mocno w kość...u mnie dokładnie to samo. Codziennie tylko cięłam i było mi przykro patrzeć jak niektóre mają po jednym dniu przypalone płatki. W tej chwili z tak pięknych widoków pozostały jakieś niedobitki :( Na szczęście młode angielki zakwitły odrobinę później i nie wszystkimi kwiatami na raz, więc jeszcze mogę się cieszyć ich urodą.
Widziałam u Ciebie Grace...śliczna, prawda? ;:167 Sadziłaś ją wiosną, czy to wcześniejszy zakup?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Z wielką przyjemnością pooglądałam takie piękne róże, lilie i różności twoje kwiatowe ;:173
Ale przyznaję,że róże to masz cudniaste.I te odmiany :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pada już od rana,chłodno,a niech się rośliny napiją ;:108 Na termometrze 12 stopni.
Nie byłam już 6 dni na działce i tęsknię jak zwykle.Pewnie już lilie się porozwijały.Ostatnio jak byłam znów ścięłam kilka wiader przekwitłych róż. Artemisa całego ogoliłam,Edenki co poniektóre pędy ze zwisającymi pędami od ciężkich,zmokniętych kwiatów,smętnie to wyglądało ;:303
Kiedy róże będą tworzyć nowe pączki,chętnie popodziwiam lilie,niektóre mają pozasychane czubki...nie wiem kogo to robota :evil:

Marlenko u mnie trawa wciąż nie skoszona,może w środku tygodnia się uda? Niebo dziś całe zachmurzone ;:224
Dziś poprasuję może,pogoda pod psem,jest czas na zrobienie domowych obowiązków ;:224

Grażynko szczerze mówiąc ja jeszcze nie nacieszyłam oczu kwitnącymi połaciami,czekam na drugie kwitnienie.
Upał i deszcze sponiewierały kwiaty i dały im porządnie w pędy ;:224 Aurę mamy zmienną i nigdy nie wiadomo co będzie jutro.
Jak na razie nie ma wow ...

Soniu LFC trzymam w donicy,ale na jesieni powędruje na działkę.Kupuję różę na balkon,a potem ląduje w ogrodzie.
Spokojnie w gruncie da radę,u Any pięknie się rozrosła ;:333 Masz zamiar ją zakupić?

Dorcia moja Pashmina rośnie w półcieniu,tak bezpieczniej ;:108

Jadziu patagonki kwitną w najlepsze,mam ich trochę,kiedy na wiosnę zaszalałam i na forum kupiłam dwie,duże sadzonki,a i moje wysiane posadziłam,ciekawe,czy mi się wysieją?

plocczanka oj ta lawenda uwielbiam ją ;:167 Nawet róże wybieram w jej kolorze ;:333
Pachnące róże to jest to i jeszcze do tego zdrowe ;:215

Clem3 kolorek ma niecodzienny prawda?

Elwi dziękuję ;:108 Tam gdzie rośnie lawenda są to pola dzikie,przy drodze,ogromne krzewy,chyba tylko turyści przejeżdżający zatrzymują się,by ściąć choć kilka gałązek na pamiątkę.Dobrze,że wzięłam sekator,byłam przygotowana ;:65
Celebrating Life u Ciebie taka mizerna? Ciekawe gdzie zamawiałaś? Ja we F...pewnie drugie kwitnienie będzie miała bujne.
Ja swoją sadziłam jesienią,a Ty kiedy ....może wiosną? Zapewniam Cię,że ta róża ma wiele do zaoferowania ;:170
Lacre chyba kwitła jak mnie nie było,bo ostatnio jak ją obejrzałam coś smętnie zwisało...jakby ścierka brudna ;:222

Dorotka wakacje super udane,trochę przyspieszone,ale polecam każdemu ten piękny kraj przyjazny ,klimatyczny,a dla nas ogrodniczek bardzo inspirujący ...
Tak to prawda,że nie nacieszyłam się jak do tej pory kwiatami róż,raczej zwisającymi główkami i dywanem płatków ...
Na razie pogoda nie rozpieszcza.Czekam zatem na lepsze czasy ;:65 Liczę właśnie na róże posadzone wiosną,bo wiadomo,ze one później startują.
Grace kupowałam przez Ewcię z niemieckiej szkółki. Ma teraz drugi rok.Na początku w gruncie rosła bardzo źle,myślałam,że ją stracę,ale po przesadzeniu do donicy i opryskaniu Asahi pięknie odbiła i wytworzyła wiele kwiatów.Na zimę wkopałam donicę do gruntu,a na wiosnę znów wykopki.
Dalej rośnie w donicy i ma się dobrze ;:333

Aniu dziękuję za odwiedziny i zapraszam :)

Guernsey Cream mnie zafascynowała,kwiaty ma cudne,w środku różowe,a zewnętrzne płatki kremowe...

Obrazek

Obrazek

Dieter Müller mimo wcześniejszych,spuszczonych główek dał radę i pokazał piękno...bardzo mi się podoba ;:333

Obrazek

Co roku ładniejsza,zapodziałam nazwę,ale jak znajdę to wpiszę...kupiona w LM ze 4 lata temu

Obrazek

Obrazek

Lilia ...kilka odmian mam nieoznaczone,więc później zidentyfikuję

Obrazek

Secret Romance

Obrazek

Catherine

Obrazek

Hortensja ogrodowa...cudna ...

Obrazek

Fotel przetransportowany na działkę...

Obrazek

Rabata trawiasta,w dole słabe żurawki do wymiany na żelazne odmiany...

Obrazek

Miłego,udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dieter Müller chodzi za mną od dawna, ale miejsce na rabatach już mocno ograniczone, a nowych rabat nie przewiduję :;230 Piękna róża, co podkreśla też Twoje zdjęcie, Aniu ;:108
Czytam o ścinanych różach - ja również wczoraj cięłam i choć dopiero zaczęłam, to wyszło mi tego kilka taczek :roll: To również argument za tym, żeby nie tworzyć kolejnych rabat.
U Ciebie pięknie ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ślicznie - bujnie , kolorowo, obficie- tak jak kocham :D
Ależ fajnie wygląda ten wiklinowy fotel wśród zieleni, cudne miejsce na odpoczynek i kontemplację roztaczającego się wokół piękna :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Alania pisze: Czytam o ścinanych różach - ja również wczoraj cięłam i choć dopiero zaczęłam, to wyszło mi tego kilka taczek :roll: To również argument za tym, żeby nie tworzyć kolejnych rabat.
Hah! Co za trafne spostrzeżenie! I choć mój ogródek to miniaturka przy Moniki areałach, to jednak uczucie już mam to samo. Sam fakt, że czeka mnie nagle jesienne kopcowanie prawie 30 róż, a do tej pory tego nie robiłam, to już mnie przeraża. Także jak sobie pomyślę o waszych setkach... ach... aż mnie głowa boli. ;:224

Wszędzie chwalą Guernsey Cream. Niech no ja ją tylko spotkam... ;:215
Bardzo ładna ta trawiasta rabata. I tak jak mówisz, wymień żurawki na żelazne odmiany, nadając jej troszkę koloru i będzie jeszcze piękniej! ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Guernsey faktycznie w ładnym zestawie odcieni. ;:215
Nie znam tej róży, muszę o niej pogoglować i zapoznać się z tą urodziwą panną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Guernsey Cream bajeczna . ;:138 ;:138 ;:138
Co to za odmiany żurawek ,że kiepsko wyglądają :?: .Chyba jakieś żółtolistne .Może za dużo słoneczka mają i za sucho . :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”