Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, ja byłam codziennie, nawet w deszczu
Dlatego dziś, z czystym sumieniem, zostanę w domu.

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu zaglądam, aby nacieszyć oczy różami.
Lavender Flower Circus ma niesamowity kolor, aż poczytałam co za cudo Ci zakwitło. Czy tylko w donicy u nas wytrzyma. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pashmina może rosnąć w pełnym słońcu?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pompadour cudna
, a patagonki także już kwitną
.Moje chyba padły,bo ich nie widzę .Chyba jednak miałam je wysiać do doniczek .Miłych wakacji Aniu

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
To już wiem, Aniu, jaki najbliższy zakup różany uskutecznię, bo mimo iż mam kilkanaście różnych, żadna nie pachnie. Zaraz, zaraz, rozpędziłam się. Mam jedną pachnącą - dziką.
Pooglądałam dokładnie Twoje wszystkie róże. No, śliczne są
Lawendę też zamykam w woreczki i zamykam w szafach, szafeczkach i pod materacami. Kocham jej zapach.
Pooglądałam dokładnie Twoje wszystkie róże. No, śliczne są

Lawendę też zamykam w woreczki i zamykam w szafach, szafeczkach i pod materacami. Kocham jej zapach.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękne róże, a Lavender ma śliczny kolorek 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, gratuluję wspaniałych wakacji
Pole lawendowe bajeczne
Dobrałaś się kolorystycznie kolorem sukienki
Zastanawiam się, w kwestii praktycznej, czy ktoś tą lawendę przycina?
Widzę, że zakwitła Ci Celebrating Life. Zazdraszczam, bo moja wyprodukowała jeden kwiatek w czasie największych upałów - wytrwał może ze dwa dni, poza tym był malutki, zasuszony i ogólnie beznadziejny
W dalszym ciągu więc nie wiem czy ta róża jest coś warta
Moja jest zupełnie inaczej wybarwiona niż u Mai (majka411).

Widzę, że zakwitła Ci Celebrating Life. Zazdraszczam, bo moja wyprodukowała jeden kwiatek w czasie największych upałów - wytrwał może ze dwa dni, poza tym był malutki, zasuszony i ogólnie beznadziejny

Ja też czekam na kilka róż, w tym Glyndebourne. East park wyprodukowała jeden kwiat - fajny, myślę, że będę zadowolona z tej róży. Ciekawa jestem Twojej LacreCzekam jeszcze na kilka róż np na Glyndebourne, Lacre i East Park ...

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu super wakacje w Chorwacji, a Twoje zdjęcie na polu lawendy
Róże w te upały dostały mocno w kość...u mnie dokładnie to samo. Codziennie tylko cięłam i było mi przykro patrzeć jak niektóre mają po jednym dniu przypalone płatki. W tej chwili z tak pięknych widoków pozostały jakieś niedobitki
Na szczęście młode angielki zakwitły odrobinę później i nie wszystkimi kwiatami na raz, więc jeszcze mogę się cieszyć ich urodą.
Widziałam u Ciebie Grace...śliczna, prawda?
Sadziłaś ją wiosną, czy to wcześniejszy zakup?

Róże w te upały dostały mocno w kość...u mnie dokładnie to samo. Codziennie tylko cięłam i było mi przykro patrzeć jak niektóre mają po jednym dniu przypalone płatki. W tej chwili z tak pięknych widoków pozostały jakieś niedobitki

Widziałam u Ciebie Grace...śliczna, prawda?

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Z wielką przyjemnością pooglądałam takie piękne róże, lilie i różności twoje kwiatowe

Ale przyznaję,że róże to masz cudniaste.I te odmiany

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pada już od rana,chłodno,a niech się rośliny napiją
Na termometrze 12 stopni.
Nie byłam już 6 dni na działce i tęsknię jak zwykle.Pewnie już lilie się porozwijały.Ostatnio jak byłam znów ścięłam kilka wiader przekwitłych róż. Artemisa całego ogoliłam,Edenki co poniektóre pędy ze zwisającymi pędami od ciężkich,zmokniętych kwiatów,smętnie to wyglądało
Kiedy róże będą tworzyć nowe pączki,chętnie popodziwiam lilie,niektóre mają pozasychane czubki...nie wiem kogo to robota
Marlenko u mnie trawa wciąż nie skoszona,może w środku tygodnia się uda? Niebo dziś całe zachmurzone
Dziś poprasuję może,pogoda pod psem,jest czas na zrobienie domowych obowiązków
Grażynko szczerze mówiąc ja jeszcze nie nacieszyłam oczu kwitnącymi połaciami,czekam na drugie kwitnienie.
Upał i deszcze sponiewierały kwiaty i dały im porządnie w pędy
Aurę mamy zmienną i nigdy nie wiadomo co będzie jutro.
Jak na razie nie ma wow ...
Soniu LFC trzymam w donicy,ale na jesieni powędruje na działkę.Kupuję różę na balkon,a potem ląduje w ogrodzie.
Spokojnie w gruncie da radę,u Any pięknie się rozrosła
Masz zamiar ją zakupić?
Dorcia moja Pashmina rośnie w półcieniu,tak bezpieczniej
Jadziu patagonki kwitną w najlepsze,mam ich trochę,kiedy na wiosnę zaszalałam i na forum kupiłam dwie,duże sadzonki,a i moje wysiane posadziłam,ciekawe,czy mi się wysieją?
plocczanka oj ta lawenda uwielbiam ją
Nawet róże wybieram w jej kolorze
Pachnące róże to jest to i jeszcze do tego zdrowe
Clem3 kolorek ma niecodzienny prawda?
Elwi dziękuję
Tam gdzie rośnie lawenda są to pola dzikie,przy drodze,ogromne krzewy,chyba tylko turyści przejeżdżający zatrzymują się,by ściąć choć kilka gałązek na pamiątkę.Dobrze,że wzięłam sekator,byłam przygotowana
Celebrating Life u Ciebie taka mizerna? Ciekawe gdzie zamawiałaś? Ja we F...pewnie drugie kwitnienie będzie miała bujne.
Ja swoją sadziłam jesienią,a Ty kiedy ....może wiosną? Zapewniam Cię,że ta róża ma wiele do zaoferowania
Lacre chyba kwitła jak mnie nie było,bo ostatnio jak ją obejrzałam coś smętnie zwisało...jakby ścierka brudna
Dorotka wakacje super udane,trochę przyspieszone,ale polecam każdemu ten piękny kraj przyjazny ,klimatyczny,a dla nas ogrodniczek bardzo inspirujący ...
Tak to prawda,że nie nacieszyłam się jak do tej pory kwiatami róż,raczej zwisającymi główkami i dywanem płatków ...
Na razie pogoda nie rozpieszcza.Czekam zatem na lepsze czasy
Liczę właśnie na róże posadzone wiosną,bo wiadomo,ze one później startują.
Grace kupowałam przez Ewcię z niemieckiej szkółki. Ma teraz drugi rok.Na początku w gruncie rosła bardzo źle,myślałam,że ją stracę,ale po przesadzeniu do donicy i opryskaniu Asahi pięknie odbiła i wytworzyła wiele kwiatów.Na zimę wkopałam donicę do gruntu,a na wiosnę znów wykopki.
Dalej rośnie w donicy i ma się dobrze
Aniu dziękuję za odwiedziny i zapraszam
Guernsey Cream mnie zafascynowała,kwiaty ma cudne,w środku różowe,a zewnętrzne płatki kremowe...

Dieter Müller mimo wcześniejszych,spuszczonych główek dał radę i pokazał piękno...bardzo mi się podoba

Co roku ładniejsza,zapodziałam nazwę,ale jak znajdę to wpiszę...kupiona w LM ze 4 lata temu

Lilia ...kilka odmian mam nieoznaczone,więc później zidentyfikuję

Secret Romance

Catherine

Hortensja ogrodowa...cudna ...

Fotel przetransportowany na działkę...

Rabata trawiasta,w dole słabe żurawki do wymiany na żelazne odmiany...

Miłego,udanego tygodnia

Nie byłam już 6 dni na działce i tęsknię jak zwykle.Pewnie już lilie się porozwijały.Ostatnio jak byłam znów ścięłam kilka wiader przekwitłych róż. Artemisa całego ogoliłam,Edenki co poniektóre pędy ze zwisającymi pędami od ciężkich,zmokniętych kwiatów,smętnie to wyglądało

Kiedy róże będą tworzyć nowe pączki,chętnie popodziwiam lilie,niektóre mają pozasychane czubki...nie wiem kogo to robota

Marlenko u mnie trawa wciąż nie skoszona,może w środku tygodnia się uda? Niebo dziś całe zachmurzone

Dziś poprasuję może,pogoda pod psem,jest czas na zrobienie domowych obowiązków

Grażynko szczerze mówiąc ja jeszcze nie nacieszyłam oczu kwitnącymi połaciami,czekam na drugie kwitnienie.
Upał i deszcze sponiewierały kwiaty i dały im porządnie w pędy

Jak na razie nie ma wow ...
Soniu LFC trzymam w donicy,ale na jesieni powędruje na działkę.Kupuję różę na balkon,a potem ląduje w ogrodzie.
Spokojnie w gruncie da radę,u Any pięknie się rozrosła

Dorcia moja Pashmina rośnie w półcieniu,tak bezpieczniej

Jadziu patagonki kwitną w najlepsze,mam ich trochę,kiedy na wiosnę zaszalałam i na forum kupiłam dwie,duże sadzonki,a i moje wysiane posadziłam,ciekawe,czy mi się wysieją?
plocczanka oj ta lawenda uwielbiam ją

Pachnące róże to jest to i jeszcze do tego zdrowe

Clem3 kolorek ma niecodzienny prawda?
Elwi dziękuję

Celebrating Life u Ciebie taka mizerna? Ciekawe gdzie zamawiałaś? Ja we F...pewnie drugie kwitnienie będzie miała bujne.
Ja swoją sadziłam jesienią,a Ty kiedy ....może wiosną? Zapewniam Cię,że ta róża ma wiele do zaoferowania

Lacre chyba kwitła jak mnie nie było,bo ostatnio jak ją obejrzałam coś smętnie zwisało...jakby ścierka brudna

Dorotka wakacje super udane,trochę przyspieszone,ale polecam każdemu ten piękny kraj przyjazny ,klimatyczny,a dla nas ogrodniczek bardzo inspirujący ...
Tak to prawda,że nie nacieszyłam się jak do tej pory kwiatami róż,raczej zwisającymi główkami i dywanem płatków ...
Na razie pogoda nie rozpieszcza.Czekam zatem na lepsze czasy

Grace kupowałam przez Ewcię z niemieckiej szkółki. Ma teraz drugi rok.Na początku w gruncie rosła bardzo źle,myślałam,że ją stracę,ale po przesadzeniu do donicy i opryskaniu Asahi pięknie odbiła i wytworzyła wiele kwiatów.Na zimę wkopałam donicę do gruntu,a na wiosnę znów wykopki.
Dalej rośnie w donicy i ma się dobrze

Aniu dziękuję za odwiedziny i zapraszam

Guernsey Cream mnie zafascynowała,kwiaty ma cudne,w środku różowe,a zewnętrzne płatki kremowe...

Dieter Müller mimo wcześniejszych,spuszczonych główek dał radę i pokazał piękno...bardzo mi się podoba

Co roku ładniejsza,zapodziałam nazwę,ale jak znajdę to wpiszę...kupiona w LM ze 4 lata temu

Lilia ...kilka odmian mam nieoznaczone,więc później zidentyfikuję

Secret Romance

Catherine

Hortensja ogrodowa...cudna ...

Fotel przetransportowany na działkę...

Rabata trawiasta,w dole słabe żurawki do wymiany na żelazne odmiany...

Miłego,udanego tygodnia

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dieter Müller chodzi za mną od dawna, ale miejsce na rabatach już mocno ograniczone, a nowych rabat nie przewiduję
Piękna róża, co podkreśla też Twoje zdjęcie, Aniu
Czytam o ścinanych różach - ja również wczoraj cięłam i choć dopiero zaczęłam, to wyszło mi tego kilka taczek
To również argument za tym, żeby nie tworzyć kolejnych rabat.
U Ciebie pięknie

Czytam o ścinanych różach - ja również wczoraj cięłam i choć dopiero zaczęłam, to wyszło mi tego kilka taczek

U Ciebie pięknie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ślicznie - bujnie , kolorowo, obficie- tak jak kocham
Ależ fajnie wygląda ten wiklinowy fotel wśród zieleni, cudne miejsce na odpoczynek i kontemplację roztaczającego się wokół piękna

Ależ fajnie wygląda ten wiklinowy fotel wśród zieleni, cudne miejsce na odpoczynek i kontemplację roztaczającego się wokół piękna

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hah! Co za trafne spostrzeżenie! I choć mój ogródek to miniaturka przy Moniki areałach, to jednak uczucie już mam to samo. Sam fakt, że czeka mnie nagle jesienne kopcowanie prawie 30 róż, a do tej pory tego nie robiłam, to już mnie przeraża. Także jak sobie pomyślę o waszych setkach... ach... aż mnie głowa boli.Alania pisze: Czytam o ścinanych różach - ja również wczoraj cięłam i choć dopiero zaczęłam, to wyszło mi tego kilka taczekTo również argument za tym, żeby nie tworzyć kolejnych rabat.

Wszędzie chwalą Guernsey Cream. Niech no ja ją tylko spotkam...

Bardzo ładna ta trawiasta rabata. I tak jak mówisz, wymień żurawki na żelazne odmiany, nadając jej troszkę koloru i będzie jeszcze piękniej!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Guernsey faktycznie w ładnym zestawie odcieni.
Nie znam tej róży, muszę o niej pogoglować i zapoznać się z tą urodziwą panną.

Nie znam tej róży, muszę o niej pogoglować i zapoznać się z tą urodziwą panną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Guernsey Cream bajeczna .
Co to za odmiany żurawek ,że kiepsko wyglądają
.Chyba jakieś żółtolistne .Może za dużo słoneczka mają i za sucho . 

Co to za odmiany żurawek ,że kiepsko wyglądają