Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Marysiu wiesz dobrze, że ja kocham wszelakie chabazie nawet te co rosną w polach, w lesie i jako chwast przy drodze ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Justynko wierz mi ja się też długo dorabiałam od pierwszej działki kupowałam i dopiero teraz Ewa dobrą ręką przyczyniła się do tego widoku!

Lucynko widzę że Cię lilia zauroczyła :D i liliowce ale jak nie masz miejsca to prędzej zmieścisz lilie niż liliowca, który się rozrasta. Może kiedyś podmienisz jakąś roślinę :lol: Hortensje ogrodowe nawet ostatnio ładnie kwitną i tej wiosny nawet ich nie okrywałam :lol: , bukietowe będę miała różne bo patyczki się przyjęły i już kwitną :tan

Dorotko nie wiem o których liliach piszesz o białych bielutkich ? to Candidum lilia tzw św Józefa, albo Antoniego.
Hortensje ogrodowe raczej marzną na wiosennych przymrozkach niż w zimie, ale te lata sprzyjają ich kwitnieniu. Róża mnie zaskoczyła nie tylko wyglądem. Ja jeszcze nie czuję jesieni, ale wiem że szybko nastanie. Nie smućmy się jednak ;:196

Marysiu pewnie, że wiem każdą trawkę przytulisz i znajdziesz miejsce dla każdego kwiatuszka a im mniejszy tym cenniejszy :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,cudne masz lilie i liliowce ,te ciemne kolory są obłędne ,możesz dla mnie zaznaczyć ,jak Ci pisałam zrobiliśmy konstrukcję i założyli siatkę nad borówką ,ale wichura wszystko połamała i zerwała,rzucone było na maliny,które na szczęście się nie połamały tylko przybiło je do ziemi,dzisiaj cały dzień Bogdan wbijał nowe żerdzie i znowu kładliśmy tą siatkę ,maliny stawialiśmy po jednej gałęzi,może jakoś dadzą radę ,u sąsiadów też drzewa powaliło,wszyscy naokoło cięli dzisiaj piłami,powalone drzewa,niektórym drzewa potłukły samochody ,ale ten brak prądu przez taką ilość godzin był dokuczliwy ,wczoraj wszyscy poszliśmy spać o 21,bo nie było co robić ,kąpiel była przy świecach, :uszy ,idę spać ,pozdrawiam i pięknych kolorowych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, ja czekam ( gapa) aż otworzysz nowy wątek a tu już tyle stron. Mam nadzieję że u ciebie nie było szkód od wiatrów, czytam że dziewczyny się skarżą na duże straty. współczuję wszystkim.U mnie wiatr hula i jest zimno, ale na szczęście nie jest groźnie. Jak zwykle piękne kwiaty pokazujesz.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="Maska
musiałam wkleić dzisiejsze zdjęcie :D
Obrazek

[/quote]

Marysiu ta :D .
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu lilie i liliowce masz cudne, ale ogólne widoczki są najfajniejsze ;:215 Widok z kuchni jest bajkowy, szkoda że ja widze tylko drogę i sąsiada ;:222 ;:306
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jak zwykle same piękności pokazujesz :) Lilia i mnie przyprawiła o szybsze bicie serca. Moje lilie niestety zasiliły żołądki nornic, ale wymyśliłam na nie sposób i spróbuję jesienią, może się uda :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aniu ja też miałam problem z nornicami, teraz lilie sadzę do wielkich donic po tujach, nie wiem czy dlatego że nie maja co skubnąć czy dlatego że mam łownego psa ...tak czy siak już ich nie ma, przynajmniej na razie :heja
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, mnie też zachwyciła lilia. Jest przecudnej urody. Pewnie pomyślę o niej i u mnie może zagości. Coś mnie te lilie ostatnio zawracają w głowie.
Widoki ogrodu i Twoje zdjęcia jak zawsze przepiękne. ;:215
Buziaki zostawiam. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

W rozczochranym zakwitła Landini ;:167 . Reszta lilii i liliowców jeszcze w głębokich pąkach.
Wietrzysko wytargało róże :twisted: .
Zimno strasznie :shock: .

Piękne poranne niebo pokazałaś ;:oj na Wyspie ;:oj
Dzisiaj w lokalnej gazetce przeczytałam : "Chmury przychodzą i odchodzą, a niebo zostaje".
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, wstąpiłam, żeby kolejny już raz nasycić oczy tą piękną lilią . Ona jest naprawdę cudnej urody, a jeszcze - jak mówisz - rozsiewa upajający zapach ... ;:215 Szkoda, że aromatów nie można zamieścić na FO. Nieważne. Cieszę się, że mogę karmić oczy tą majestatyczną lilią dzięki temu, że znalazłam ją w Twoim wątku.
Mam nadzieję podglądać jej dalszy rozwój na kolejno zamieszczanych przez Ciebie zdjęciach. Liczę na to w skrytości ducha. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu czytałam u Ciebie i napisałam, że mieszkasz w jakimś epicentrum jak nie woda zalewa dom, to piorun strzela a teraz wiatr zrobił swoje ;:185 I to w takim świętym mieście? Liliowce które można podzielić to podzielę, bo niektóre dostałam ubiegłego lata więc muszą poczekać. Ale jak tylko chcesz to oczywiście ;:168 Miałam dzisiaj miłego gościa Małgosię Margo-margo i oczywiście rozprawiałyśmy o kwiatkach ;:306 Potem zebrałam resztę agrestu i nic już nie robiłam. Jutro Kraków więc też nic nie zrobię a chwasty rosną ;:222 Utulam Cię biedną i umęczoną Obrazek i Bogusia pozdrawiam ;:4

Danusiu ja nie mogłabym wytrzymać bez wątku ogrodowego, bo to treść mojego życia :;230 Na szczęście prócz bardzo groźnych chmur i wiatru szkód nie było, ale ochłodziło się bardzo ;:222

Dorotko to lilia Lancon ładnie się rozrasta i jest bardzo efektowna!

Kasiu przez okno kuchenne też widzę lilie i liliowce ;:306 Rozmawiałyśmy o Tobie z Gosią, mówiłyśmy że musimy Cię odwiedzić ;:162

Aniu wszystkie lilie sadzę w czymś...w donicach w koszykach z siatki metalowej, bo inaczej już ich by nie było ;:oj

Dorotko dziękuję za pochwały, ja też jak błądzę po innych wątkach i myślę o powiększeniu kolekcji lilii :oops: Są bardzo dekoracyjne, tylko przez te upały szybko przekwitną ;:131
Serdeczności przesyłam Obrazek

Justynko jaka filozoficzna wypowiedź spikera ;:oj
U mnie dzisiaj wiało i rano mroźny wiatr zawiewał, pewnie w górach zrobiło się biało?
Jest prawie połowa lipca a ja codziennie zamykam na noc tunel, jeszcze nigdy tak nie było ;:185
Dziękuję Obrazek

Lucynko widzę że lilie budzą w Tobie romantyczną duszę ;:168 Jeszcze trochę a wiersze o różach zaczniesz tworzyć ;:306 Przyznaję że są warte grzechu.... no i wydatku paru zł, ;:215 Jeszcze parę lilii zakwitnie to i zdjęcia będą ;:108

Na dzisiejszy wieczór ślad ogrodu zostawię, bo niewiele zdjęć zrobiłam, ale za to nagadałam się o kwiatkach do woli z Małgosią, bo wiecie że Małgosia o roślinach potrafi długo i ładnie. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam znów ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za uwagę i Dobranoc ;:19
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu Obrazek

Bardzo Ci dziękuję, za wspaniały spacer, za opowieści o ogrodzie i nie tylko, za pyszną kawę i przepyszne ciasto, za serdeczne przyjęcie, za wielkie serce, za ogrom skarbów do posadzenia, za cudowny czas spędzony w Twoim towarzystwie ;:180

Chciałam chłonąć Twój ogród wszystkimi zmysłami ale wiesz jak było :oops:
Ogród masz naprawdę wspaniały, choć trudno było mi skupić wzrok na choćby jednej rabacie. Tyle różności, tyle nazw... W zasadzie, to chyba widziałam 20-30% Twoich roślin choć patrzyłam na wszystkie ;:306
Nie wiem czy trzy dni wystarczyłyby aby wszystkie kwiatuchy zobaczyć.
Kurki i kociaki też urocze.
A patent z wózeczkiem kupuję bo to mega- wygodny pojazd, idealny do ogodu.

A tu wózeczek pełen skarbów od Marysi

Obrazek

Jeszcze raz dziękuję- to był wspaniały dzień ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,fajnie mieć miłych gości,a my nie możemy skończyć mówić o kwiatach,to czas tak szybko leci,najgorsze ze mną jest to ,że ja dalej jakaś osłabiona ,może po tym strasznym leczeniu i robota wcale mi nie idzie jakbym chciała,tak dzień za dniem umyka ,a ja ciągle w tyle ,dobrze ,że nie muszę iść do pracy ,urlopy już są ,ale u mnie dziewczyny doskonale sobie radzą i cieszą się ,że muszą być samodzielne ,że odpowiadają za wszystko ,czują sie docenione i bardzo się cieszą ,że tak wymyśliłam ,a w Twoim ogródku ciągle jakieś nowości ,dzisiaj widzę śliczne drobne żółte złocienie to bylinowe?jak tak to sie zakradnę ,bo uwielbiam takie,te białe od ciebie takie cudne i dalej kwitną ,tak się nimi cieszę,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc,ja też idę odpocząć ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu Droga to był przemiły dzień a dla roślin jesteśmy trochę bezlitosne, rozmawiając o nich naraziłyśmy je na zwiędnięcie :;230 Życzę żeby dużo się przyjęło, a czemu się nie uda to już wiesz jak do mnie jechać :tan Jesteś pasjonatką i wspaniale rozmawia się z Tobą o ogrodzie ale i o normalnych codziennych sprawach. Zapraszam ;:196

Martusiu szukaj , szukaj bo nie mogę przyjechać z pustymi rękami, chociaż dla Ciebie każda roślinka jest piękna i chcesz ją mieć ...uwielbiam Cię za to ;:196 Kochana musisz zwolnić troszkę bo i ostatnie niedyspozycje a przede wszystkim masa leków które wzięłaś, nie są obojętne dla zdrowia. Przez lato dojdziesz do siebie, a kondycja niestety nam spada ;:196
Dobrego dnia i mocno całuję ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”