A zdradzisz cóż to za zakupki poczyniłaś? Jakie nowe panienki zaprosiłaś do siebie? Też właśnie zamówiłam nowe różyczki i czekam na dostawę
Tolinka i róże
Re: Tolinka i róże
O! Czyli będzie ślub stulecia wśród róż
. Fajnie
.
A zdradzisz cóż to za zakupki poczyniłaś? Jakie nowe panienki zaprosiłaś do siebie? Też właśnie zamówiłam nowe różyczki i czekam na dostawę
. A miałam poczekać do jesieni.....
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja Cię jeszcze zapytam jak długo masz już tę katalpę i jaka to odmiana, można ją ciąć?
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko mam Charming Piano ale to już nie to
pąki zamierają z gorąca i nie lubi deszczu...
Piano jest zdecydowanym liderem
Pedrowa tak będzie ślub
za rok, więc róże mają troszkę czasu aby pokazać na co je stać
Wczoraj przyjechały
Queen of Sweden x3
Spirit of Freedom -moja pomyłka
Celebiting Life
Chandos Beauty
dwie ostatnie były tylko po 1 sztuce ale to nic piękne krzewy i będę je testować jak się sprawdzą jesienią dokupię kolejne ,jeżeli nie będzie lub się nie sprawdzą mam już faworytki z wiosennego sadzenia....to Lacre róża która skradła moje serce ,zobaczcie sami.....jak jej nie kochać ,no jak?

ale piękna jest też Cream Abundance

no i Guernsey która ciągle ma nowe pąki

Małgosiu katalpę mam cztery sezony ,nie wiem co to za gatunek kupiłam ją jako katalpa
generalnie katalpa rośnie szczepiona na pniu czyli ma już swoją wysokość i tnie się tylko to co przyrosło na zimę i zabezpiecza na zimę,moja nie ma już szczepienia rośnie na własnym korzeniu i jak za dużo mi przyrasta to ją dyscyplinuję

Piano jest zdecydowanym liderem
Pedrowa tak będzie ślub
Wczoraj przyjechały
Queen of Sweden x3
Spirit of Freedom -moja pomyłka
Celebiting Life
Chandos Beauty
dwie ostatnie były tylko po 1 sztuce ale to nic piękne krzewy i będę je testować jak się sprawdzą jesienią dokupię kolejne ,jeżeli nie będzie lub się nie sprawdzą mam już faworytki z wiosennego sadzenia....to Lacre róża która skradła moje serce ,zobaczcie sami.....jak jej nie kochać ,no jak?

ale piękna jest też Cream Abundance

no i Guernsey która ciągle ma nowe pąki

Małgosiu katalpę mam cztery sezony ,nie wiem co to za gatunek kupiłam ją jako katalpa
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to gratulacje dla córci i dla mamy oczywiście. Za zdrowie i szczęście przyszłych młodych
Wszystkie pragniemy dla swych dzieci jak najlepiej dlatego Cię rozumiem i trzymam kciuki za udany ślub i najwspanialsze życie młodych.
A mamusi delikatnego kołatania
.
Róże masz prześliczne więc impreza uda się na 100%. Nie wiem czy przeoczyłam
, ale nie doczytałam jakie różyczki przyszły do Ciebie, możesz napisać co to za ślicznotki.
Wszystkie pragniemy dla swych dzieci jak najlepiej dlatego Cię rozumiem i trzymam kciuki za udany ślub i najwspanialsze życie młodych.
A mamusi delikatnego kołatania
Róże masz prześliczne więc impreza uda się na 100%. Nie wiem czy przeoczyłam
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Leonardo pod parasolem prezentuje się baaaardzo ładnie
Gdzie robiłaś zakupy różane? C.Life chcę dokupić bo moja okazała się pomyłką
Gdzie robiłaś zakupy różane? C.Life chcę dokupić bo moja okazała się pomyłką
- daysy

No i wystrczyło troszkę wyżej spojrzeć, już wszystko jasne, Tolinko wybacz moje roztargnienie
Super różyczki

Super różyczki
- Tolinka

Daysy
Aprilku zakupy są z F. bardzo jestem z nich zadowolona
C. Life jest już kwitnąca
Dzisiaj pogoda w kratkę raz wieje raz leje ,a raz świeci słońce.W przerwach pogodowych zaczęłam powoli porządkować rabatę pod nowe róże,ale to nie takie proste ,bo najpierw trzeba usunąć te które tam rosną i wymienić ziemię ,a co najważniejsze zdobyć porządny nawóz naturalny
Z tego porządkowania wyszły dwa wory i postanowiłam że nie będę tej rabaty ściółkować pozostanie goła ziemia....odkryłam że pod korą kryją się wstrętne ślimaki łeeee, i trudno jest z kory posprzątać resztki kwiatów czy opadłe liście ,które gniją i mogą być przyczyną wielu chorób.Spróbuję jeżeli róże będą ładnie rosły z rabat różanych zniknie kora....postanowione
Większość krzewów odpoczywa po pierwszym kwitnieniu ,to może kilka wspomnień

Aprilku zakupy są z F. bardzo jestem z nich zadowolona
Dzisiaj pogoda w kratkę raz wieje raz leje ,a raz świeci słońce.W przerwach pogodowych zaczęłam powoli porządkować rabatę pod nowe róże,ale to nie takie proste ,bo najpierw trzeba usunąć te które tam rosną i wymienić ziemię ,a co najważniejsze zdobyć porządny nawóz naturalny
Większość krzewów odpoczywa po pierwszym kwitnieniu ,to może kilka wspomnień

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Lacre nabyłam za Twoja namową. Nie mogę zameldować, ze jestem zadowolona, bo na razie puściła ślepaki, przycięłam je i czekam na efekt. Może się rozhula. Tak miałam z Louise Odier. Teraz jest okazała.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- daysy

Cudownych wspomnień czar, takich nigdy dość. Pokazuj Tolinko, pokazuj. To grzech chować je tylko dla siebie 
- Tolinka

Miłka z Lacre będziesz jeszcze zadowolona
W tej chwili to moja faworytka ,jest zdrowa mimo że obok niej panuje plamistość i kwitnie pięknie ,a w dodatku sama się oczyszcza
Daysy na wspomnienia jeszcze czas i obiecuję że dam z siebie wszystko
dziś zapraszam na to co kwitnie i mimo że nie ma już tego za wiele ,to i tak jest na co popatrzeć
zapraszam
nowa różyczka już w gruncie Celebrating Life...zapach cuuudowny dostała miejsce obok Queen of Sweeden ciekawa jestem jak się razem dogadają

Blue Girl

Maria Theresia

Lacre

Nina R. ślicznotka z niej i niezłe pachnidełko

Artemis na dłuuugim pędzie piękny bukiet

Daysy poznajesz ?

Nie tylko różami człowiek żyje

[
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/144 ... 95534.html]
[/URL]

Daysy na wspomnienia jeszcze czas i obiecuję że dam z siebie wszystko
zapraszam
nowa różyczka już w gruncie Celebrating Life...zapach cuuudowny dostała miejsce obok Queen of Sweeden ciekawa jestem jak się razem dogadają

Blue Girl

Maria Theresia

Lacre

Nina R. ślicznotka z niej i niezłe pachnidełko

Artemis na dłuuugim pędzie piękny bukiet

Daysy poznajesz ?

Nie tylko różami człowiek żyje

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/144 ... 95534.html]
[/URL] 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Celebrating Life na razie zbiera same pochwały,oby tak dalej.Na Lacre czekam,jeszcze nie widziałam jej kwitnącej w realu.
Wózek z gipsówką super pomysł,jak ja lubię takie ozdoby w ogrodzie
Dziś od rana u mnie popaduje,a miałam kosić trawkę
Wózek z gipsówką super pomysł,jak ja lubię takie ozdoby w ogrodzie
Dziś od rana u mnie popaduje,a miałam kosić trawkę
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Róże piękne, miło patrzeć, zwłaszcza, że u mnie tylko na straży Lili Marlene oraz Sir Lancelot (nie licząc Boniki). Będę cierpliwa do Lacre, obiecuję! Cudowne dalie! Musisz mi zawsze co nieco pokazać, co u nich słychać!
Miłka
- daysy

Tolinko jakże mogła bym
nie poznać,wiesz, że bardzo je lubię, część posadziłam w gruncie, przy różach a kilka w doniczkach z niecierpkami i begonią. Powiedz tylko czy jesteś zadowolona
Pięknie Ci rośnie. W przyszłym roku może uda się zrobić sadzoneczki z nowego Diamond Star, myślę, że zachowuje się tak jak Diamond Frost. Będziesz chętna
Myślę, że dobrałaś wspaniałe towarzystwo dla królowej
. Różyczki cudowne 
Pięknie Ci rośnie. W przyszłym roku może uda się zrobić sadzoneczki z nowego Diamond Star, myślę, że zachowuje się tak jak Diamond Frost. Będziesz chętna
Myślę, że dobrałaś wspaniałe towarzystwo dla królowej
Tolinko, tak mi zachwalałaś Lacre, że przyjrzałam jej się baaaardzo dokładnie i z bliska u Ciebie
. No i muszę powiedzieć, że jest śliczna, a jeśli jeszcze ma te wszystkie zalety, o których piszesz, to już w ogóle cud miód
. Wpisałam ją więc na swoją listę pt. "chciejstwa"
(to taka lista życzeń, których na razie nie mam gdzie posadzić). Powiedz mi tylko jeszcze moja droga, czy ona pachnie?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Tolinko śliczna jest Celebrating Life
...i pomyśleć, że jak zamawiałam swoje róże, to jej nie było...a po kilku dniach na stronie szkółki się pojawiła