Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Zdecydowanie dla wierzących - Życie po śmierci, Leszek Szuman.Kupiona własnoręcznie,
w Częstochowie,na Jasnej Górze,w małej księgarni po prawej od wejścia.
w Częstochowie,na Jasnej Górze,w małej księgarni po prawej od wejścia.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Resortowe dzieci
atorzy : Dorota Kania, Jerzy Targalski
Krótko o książce - http://niezalezna.pl/68777-resortowe-dz ... muje-rynek
atorzy : Dorota Kania, Jerzy Targalski
Krótko o książce - http://niezalezna.pl/68777-resortowe-dz ... muje-rynek
Beznadziejna. Co kogo obchodzi,jaki dziennikarz miał jakiego dziadka,jakiego ojca czy matkę.
Na ogół każdy miał przodków.A jacy oni mogli być w czasach powojennych?
Dostałem tę książkę od znajomej,celem była chyba poprawa mojej postawy politycznej. Postawa
nie zmieniła się,książka się odesłała,bo na półce szkoda miejsca.Co mnie obchodzi ojciec Kaczyńskich,
czy dziadek Tuska. Ale,jeśli ktoś jest hobbystą polityczno-historycznych śmieci,to jest to superśmietnik
zbędnych wiadomości.
Dostałem tę książkę od znajomej,celem była chyba poprawa mojej postawy politycznej. Postawa
nie zmieniła się,książka się odesłała,bo na półce szkoda miejsca.Co mnie obchodzi ojciec Kaczyńskich,
czy dziadek Tuska. Ale,jeśli ktoś jest hobbystą polityczno-historycznych śmieci,to jest to superśmietnik
zbędnych wiadomości.
- Administrator
- ---
- Kontakt:
ha ha haha

Najlepiej by nikt niczego nie wiedział i żył w ciemności i omamiony propagandą.

Najlepiej by nikt niczego nie wiedział i żył w ciemności i omamiony propagandą.

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Może i nikogo nie obchodzi, ani nie ma się na to wpływu, ale ja bym się co najmniej głupio czuła, gdybym miała dziadka np. SB-ka.mirzan pisze:Beznadziejna. Co kogo obchodzi,jaki dziennikarz miał jakiego dziadka,jakiego ojca czy matkę.
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Który bierze na dodatek w chwale obecnego systemu PO prawie 10 000 zł emerytury i śmieje się w kułak z innych.
PS. Nie ma jak ośmieszanie wszystkich i wszystkiego - stara zgrana płyta i metoda by odsuwać ludzi od faktów i prawdy.
PS. Nie ma jak ośmieszanie wszystkich i wszystkiego - stara zgrana płyta i metoda by odsuwać ludzi od faktów i prawdy.

I co komu z tego,że wymieniona tam Monika Olejnik,Michnik i masa osób,o których nawet nie słyszałem.
Jeśli nie miałaś dziadka esbeka,to, może w ,,leśnych,,, też niewielki powód do dumy,jeśli można w ogóle
być dumnym lub zakłopotanym,z powodu dziadkowego życiorysu.
Aha,są tam rewelacje,miał ktoś przodka Żyda.Zgroza,co nie? Zdemaskowany,a bez tej tajemnicy książkowej,
można by pomyśleć, ze przodkiem był Izraelita.
Jeśli nie miałaś dziadka esbeka,to, może w ,,leśnych,,, też niewielki powód do dumy,jeśli można w ogóle
Aha,są tam rewelacje,miał ktoś przodka Żyda.Zgroza,co nie? Zdemaskowany,a bez tej tajemnicy książkowej,
można by pomyśleć, ze przodkiem był Izraelita.
Dziwna książka wpadła mi w ręce,dostałem w spadku. Pan Graba, Elizy Orzeszko. Bohater,negatyw,
straszny,bezczelny drań,żyje po to aby bawić się,chlać, dziewczyny uwodzić,majątki przepijać.
Nie cierpię czytania,jak te chmurki po niebie płyną,wiaterek wieje,włosy pszeniczne,uśmiech anielski.
straszny,bezczelny drań,żyje po to aby bawić się,chlać, dziewczyny uwodzić,majątki przepijać.
Nie cierpię czytania,jak te chmurki po niebie płyną,wiaterek wieje,włosy pszeniczne,uśmiech anielski.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
mirzan pisze: Jeśli nie miałaś dziadka esbeka,to, może w ,,leśnych,,, też niewielki powód do dumy,jeśli można w ogóle
Wiesz, Ty oczywiście nie musisz odnosić się emocjonalnie do życiorysu swoich przodków.
Jednak, jeżeli to dla Ciebie nie stanowi problemu, pozwól na to innym.
Jeden z moich dziadków, jak to określasz, rzeczywiście należał do ,,leśnych".
Nie jest to dla mnie powód do chełpienia się tym faktem, a tym bardziej - do wstydu.
Jednak cieszę się, że dzięki temu, kim był i jakie wartości przekazał swoim dzieciom, między innymi mojej Mamie, ja jestem teraz taka, jaka jestem.
A tak przy okazji, czy uważasz, że monstrualny nepotyzm, który stanowi sedno książki, o której wspomniał Administrator, jest godzien pochwały?
Nawiązując do tytułu wątku aktualnie czytam Atlas chmur Davida Mitchella, świetna lektura, polecam.
Mało co w Polsce jest godne pochwały.Mam takie poglądy na temat tej ksiażki,bo ją przeczytałem.
Może coś przegapiłem,więc jestem ciekawy,co w niej ciekawego. I nic tu emocjonalnego,czytam co mi
w rękę wpadnie.Podoba mi się,to się podoba,a nie to nie.Bator mi nie smakuje,bo jest wulgarna.
To może Twój dziadek odstrzelił moją ciotkę,bo w ciąży z komuchem była?Tak bez emocji,bo ciotki
nie znałem i mi wszystko jedno z kim się puszczała.
Napisałem,dlaczego mi się nie podoba książka,chętnie przeczytam,dlaczego się podoba.
A jaka jesteś,nie wiem, ale podejrzewam,że z książką ma to mało wspólnego.
Warte przeczytania - Watykan, Klaus Rudiger Mai.
Może coś przegapiłem,więc jestem ciekawy,co w niej ciekawego. I nic tu emocjonalnego,czytam co mi
w rękę wpadnie.Podoba mi się,to się podoba,a nie to nie.Bator mi nie smakuje,bo jest wulgarna.
To może Twój dziadek odstrzelił moją ciotkę,bo w ciąży z komuchem była?Tak bez emocji,bo ciotki
nie znałem i mi wszystko jedno z kim się puszczała.
Napisałem,dlaczego mi się nie podoba książka,chętnie przeczytam,dlaczego się podoba.
A jaka jesteś,nie wiem, ale podejrzewam,że z książką ma to mało wspólnego.
Warte przeczytania - Watykan, Klaus Rudiger Mai.
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
To może z innej beczki - na lato i dla relaksu świetna! Uśmiałam się w głos w niektórych miejscach
Chociaż śmieszy chyba bardziej tych, którzy jeszcze pamiętają poprzednie czasy, a przynajmniej śmieszy ich troszkę inaczej
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/79779/ma ... oje-krople
Chociaż śmieszy chyba bardziej tych, którzy jeszcze pamiętają poprzednie czasy, a przynajmniej śmieszy ich troszkę inaczej

Coś z rozrywkowych: https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BByci ... a_Czonkina
Zepsuł się samolot,wylądował u kołchoźniczki w ogrodzie.Do pilnowania przydzielono najgorszą ofermę,
żołnierza Czonkina.I zapomniano o nim i o samolocie.Czonkin lepszy od Szwejka.
Zepsuł się samolot,wylądował u kołchoźniczki w ogrodzie.Do pilnowania przydzielono najgorszą ofermę,
żołnierza Czonkina.I zapomniano o nim i o samolocie.Czonkin lepszy od Szwejka.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Tak! Polecam również, doskonała lektura!
A wiesz, że jest kolejna fajna rzecz?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/150583/p ... t-do-tronu

A wiesz, że jest kolejna fajna rzecz?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/150583/p ... t-do-tronu
A obiecywałem sobie,ze nie kupię ani jednej więcej,bo dostałem w spadku ok 20 kg książek.
Obietnice są po to,aby obiecywać [to nie jest polityczne]. Kupiona
Obietnice są po to,aby obiecywać [to nie jest polityczne]. Kupiona
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
onectica pisze:To może z innej beczki - na lato i dla relaksu świetna! Uśmiałam się w głos w niektórych miejscach
Chociaż śmieszy chyba bardziej tych, którzy jeszcze pamiętają poprzednie czasy, a przynajmniej śmieszy ich troszkę inaczej![]()
To akurat czytałam i naprawdę świetnie oddane czasy PRL-u. Polecam