Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Piękne róże, wszystkie, bez wyjątku.
Też się przymierzam do lilli św. Józefa. Jest bardzo ładna a przy tym korzystam z nalewki z niej, wyłącznie zewnętrznie oczywiście - jak dla mnie - bomba!
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie tu ;:63 a te hosty bombowe ;:138 ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie.Wczoraj w południe deszczy w końcu i do mnie dotarł. Podlał.Powietrze zmieniło się i ;:333
Zaraz odpowiem
Liliowcowo może być ?
super purple ???
Obrazek
liliowiec Holiday Delight
Obrazek
Liliowiec Crimson Pirate
Obrazek

Obrazek

jakiś wiciokrzew, ale nazwy nie znam
Obrazek
miał byc powojnik Powojnik Jackmani a okazał się Etoile Violette - już jeden mam. Czyli mam 2 teraz :)
Obrazek
Pillu -m zaczyna
Obrazek
Jan Paweł II - też zaczyna ;:167
Obrazek
powojnik Ville de Lyon
Obrazek[
Etoile Violette pierszy clemek na mojej działce, Najstarszy- ok 4, 5 lat :D
Obrazek
Obrazek
Tawułki
Obrazek
Goździkowo- bardzo je lubię przypominają mi dzieciństwo ogrody moje rodzinne ;:173
Obrazek
Obrazek
Smotrawa okazała
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwek-Iwonko z robieniem lepszych zdjęć samo przyjdzie. ;:108 Rhapsody in Blue i Rosomane Janon to piękne róze i nasadzenia jesienne.Ale już ładnie rosną i bardzo, bardzo cieszą ;:167

karolacha-Korolinko wiem,że mam zdolnego męża.ale za dużo nie ma co chwalić mężczyzn , bo w pychę urosną i nic nie zrobią więcej. ;:306
Kwiatuchy rożne lubię .

stasia_ogrod-Stasiu Życie niesie taki historie, doświadczenia nie raz trudne,że sami nigdy takich nawet nie wymyślalibyśmy, nie chcielibyśmy je mieć.ale mamy.Ja mam teraz arcy- trudny czas. :cry: Ale ufam,że bóg mnie przez to przeprowadzi a czas smutku zamieni na czas radości w końcu.
A moich dzieci jestem dumna.Kocham je mocno.To moje skarby przecież największe. Najpiękniejsza rzeczą w życiu jaka człowiek ma to swoje dzieci.. prawda?

Margo2-Gosiu W rabatach podlewałam , bo szkoda roślin i kwiatów.ale trawnika już nie a mam go wypalonego w 85 %.Trudno.Odrośnie.
Liliowce moje jakoś się trzymają :wink:
obserwuje moje jałowce z wielkim niepokojem . Nalotu nie zauważyłam. Teraz następną dawkę zrobię
Pirimorem. Gałęzie są rozczapierzone . Nie u wszystkich,ale sporo nawet pojedynczych też ma.Czyli je wszystkie atakuje.To może i larwa.ale szkodnik tez jest co mi je zżera. ;:188 ;:161 ;:161

Marzena77; alicjad31-Alu ; iwwa-Asiu cyganka77-Asiu Dzięki kochane ;:196 .O tak mi mów, tak mi fajnie ;:118 ;:306

PEPSI-Małgosiu ; Beaby; Róże są cudne.Na jesieni trochę rarytasków dopiłam i już ładnie kwitną.
Lilia św.Antoniego czy św. Józefa cudna .Już resztki są.Szkoda. Nalewki robię, ale z różnych owoców.Np. z derenia, - pyszna.Teraz robiłam z porzeczki czarnej i wcześniej z mniszka. Suuper

Obrazek

Kasiulko17 Wczoraj trochę popadało w końcu.I całkiem dobrze,To nie to co trochę podlewania.
Dziękuję.Lilie, lilliowce, róże tez bardzo lubię.Może dlatego ich więcej zgromadziłam już.A trawnik z przodu domku już zostanie.Trochę przestrzeni tez trezeaba.I tak mam przy czym tyrać. :roll:

slimak900 Witaj w moich progach .Dziękuję za miłe słowa.Hosty to moja pierwsza ogrodowa większa miłość. ;:173

Obrazek
Obrazek

coraz więcej liliowców kwitnie ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
super purple ??
Obrazek
i lilii ;:167
Lilia trąbkowa Pink Perfection
Obrazek
Obrazek
Rosa ISABEL RENAISSANCE i Kosmos
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Taki ptaszek mnie odwiedza często . blisko podchodzi śpiewa non- stop
co to takiego ?? Drozd śpiewak ???
Obrazek

Obrazek
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne liliowce,u mnie po goździkach śladu już nie ma wszystkie przekwitły.Ostróżki drugi raz zaczynają
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Mnie też odwiedza śpiewak, zajadał niszczylistki gdy masowo wychodziły z trawnika, teraz też coś wydłubuje mam nadzieję, że nie tylko dżdżownice. Codziennie rano śpiewaki wraz z kosami i pliszkami skaczą po moim trawniku.
Problemy i kłopoty mają wszyscy, ale takiego cudownego ogrodu i zdolnych dzieci już nie. ;:215
Kosmos z Isabel zdecydowanie "mają się ku sobie" ;:167
Piękna kolekcja liliowców i lilii.
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Dawno mnie tu nie było aż zapomniałam że Twoje zdjęcia Aniu powalają na kolana. Nawet nieciekawy kwiat sfotografowany przez Ciebie wyglądałby jak milion dolców :wink: . Przeglądając fotografie zauważyłam przy różach makówki. Ach, przypomniały mi się czasy z dzieciństwa gdy z siostrą zajadałyśmy się makiem a rodzice nas strofowali aby za dużo nie zjeść bo potem możemy się nie obudzić. :D Aniu piszesz że teraz jest dla Ciebie trudny czas, dlatego też życzę Ci dużo radości, która jest najpiękniejszą iskierką naszego życia. ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Aniu śpiewak pomocny do nas przylatują Bieliki i dobrze bo je lubię Ogród masz tonący w kwiatach marzenie .Róże masz cudowne takie zdrowe clematis wielki taki mi padł ostatnio mimo ,że ratowałam uwiąd go załatwił a tak super kwitł przycięłam może odbije .Przyszedł czas liliowców cieszmy się nimi .Schłodziło się dla roślin radość deszcz .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ależ ślicznie u Ciebie. Prawdziwe morze kwiatów :) Uroczo :) Nawet ptaszek nie ma ochoty odfrunąć...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kolejny lipcowy dzionek :wink: Dziękują za odwiedziny , wpisy, czytam zawsze bardzo uważnie. ;:196
Popadało, deko się ochłodziło.Jakiś zimny wiatr.ale słońce świeci.Ochłoda daje wytchnienie i dla ludzi i dla roślinek.Niektóre juz mi upały przypaliły im listki :evil:

Bardzo ci dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń co do ptaszka - drozda. :wink:
Ten oto ptaszek odwiedza mnie często .Właściwie jak jestem to cały czas go słyszę widzę. Blisko podchodzi , siada na kamieniach, czy na huśtawce, czy roślinkach lub wokół mnie gdzieś lata śpiewa non- stop.To bardzo miłe. ;:173
A więc to drozd śpiewak wyśpiewuję mi,albo cos mówi.Ciekawe co??
Nawet z nim zaczęłam rozmawiać. Ja swoje, a on swoje :;230 Wspaniale ,że tak się nie boi ludzi albo mnie jest bardzo miłe.Można go bliżej obejrzeć : :wink:
Inne ptaszki też często widzę, oprócz bocianów, często wokół latających.
Kos, skowronek, dudek, pliszka to goście i mojej działki też.ale te są bardziej płochliwe i nie dają się blisko podejść,jak oto ten drozd .
Lato w pełni dużo kwitnień.cudnych lili.liliowców.

A mi albo net albo komp się zbuntował i nie chce dodawać zdjątek :twisted: ;:145

no nic, poczekacie na ogrowowe fotki z Dębowego A teraz muszę już pracować...
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj ANNO :wit
Ja obejrzalem fotki, te wczesniej dodane :!:
Jak zwykle u Ciebie dobrze zrobione i ciekawe rośliny ;:108
Masz ładny zestaw powojników,czego mi brakuje :wink: Dokupiłem jeden na wiosnę - KEISERA -
ale coś mu dolega ...
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aniu lilie masz śliczne, liliowce piękne, powojniki ;:180 ale najbardziej podobaja mi sie zdjęcia ogólne, widać jak masz ładnie, ogród dopracowany w każdym szczególe ;:303
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu jestem zachwycona Twoimi liliowcami i liliami - szczególnie piękna jest lilia Św. Józefa ;:167
Widziałam też u Ciebie różę Rosomane Janon...przyznam się, że mam na nią ochotę ;:108 Ciekawa jestem jaki pokrój ma u Ciebie? Czy krzaczek podobny do Emilien Guillot? Chodzi mi o to, czy jest zwarty i ma sztywne pędy? ;:218
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Liliowce mogę oglądać na okrągło. Ta sama odmiana u każdego wygląda inaczej.
Zobacz u mnie Super Purple. Wydaje mi się, że mój ma szersze środkowe płatki i jest ciemniejszy.
Co to lilia z tymi piegami obok tej żółtej? Dzisiaj oglądałam takie pieguski na wystawie lilii. Są bardzo urokliwe.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Cudne liliowce ja je pokochałam od pierwszego wejrzenia. ;:138 Ale masz cudne widoczki i miłych gości.
Cudne lilie, moje z połowa kolekcji odeszła, znaczy się została pożarta. ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”