Zakątek na Debowym
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Piękne róże, wszystkie, bez wyjątku.
Też się przymierzam do lilli św. Józefa. Jest bardzo ładna a przy tym korzystam z nalewki z niej, wyłącznie zewnętrznie oczywiście - jak dla mnie - bomba!
Też się przymierzam do lilli św. Józefa. Jest bardzo ładna a przy tym korzystam z nalewki z niej, wyłącznie zewnętrznie oczywiście - jak dla mnie - bomba!
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie.Wczoraj w południe deszczy w końcu i do mnie dotarł. Podlał.Powietrze zmieniło się i
Zaraz odpowiem
Liliowcowo może być ?
super purple ???

liliowiec Holiday Delight

Liliowiec Crimson Pirate

jakiś wiciokrzew, ale nazwy nie znam

miał byc powojnik Powojnik Jackmani a okazał się Etoile Violette - już jeden mam. Czyli mam 2 teraz

Pillu -m zaczyna

Jan Paweł II - też zaczyna

powojnik Ville de Lyon
[
Etoile Violette pierszy clemek na mojej działce, Najstarszy- ok 4, 5 lat

Tawułki

Goździkowo- bardzo je lubię przypominają mi dzieciństwo ogrody moje rodzinne

Smotrawa okazała

Zaraz odpowiem
Liliowcowo może być ?
super purple ???

liliowiec Holiday Delight

Liliowiec Crimson Pirate

jakiś wiciokrzew, ale nazwy nie znam

miał byc powojnik Powojnik Jackmani a okazał się Etoile Violette - już jeden mam. Czyli mam 2 teraz

Pillu -m zaczyna

Jan Paweł II - też zaczyna

powojnik Ville de Lyon

Etoile Violette pierszy clemek na mojej działce, Najstarszy- ok 4, 5 lat

Tawułki

Goździkowo- bardzo je lubię przypominają mi dzieciństwo ogrody moje rodzinne

Smotrawa okazała

- anabuko1
iwek-Iwonko z robieniem lepszych zdjęć samo przyjdzie.
Rhapsody in Blue i Rosomane Janon to piękne róze i nasadzenia jesienne.Ale już ładnie rosną i bardzo, bardzo cieszą
karolacha-Korolinko wiem,że mam zdolnego męża.ale za dużo nie ma co chwalić mężczyzn , bo w pychę urosną i nic nie zrobią więcej.
Kwiatuchy rożne lubię .
stasia_ogrod-Stasiu Życie niesie taki historie, doświadczenia nie raz trudne,że sami nigdy takich nawet nie wymyślalibyśmy, nie chcielibyśmy je mieć.ale mamy.Ja mam teraz arcy- trudny czas.
Ale ufam,że bóg mnie przez to przeprowadzi a czas smutku zamieni na czas radości w końcu.
A moich dzieci jestem dumna.Kocham je mocno.To moje skarby przecież największe. Najpiękniejsza rzeczą w życiu jaka człowiek ma to swoje dzieci.. prawda?
Margo2-Gosiu W rabatach podlewałam , bo szkoda roślin i kwiatów.ale trawnika już nie a mam go wypalonego w 85 %.Trudno.Odrośnie.
Liliowce moje jakoś się trzymają
obserwuje moje jałowce z wielkim niepokojem . Nalotu nie zauważyłam. Teraz następną dawkę zrobię
Pirimorem. Gałęzie są rozczapierzone . Nie u wszystkich,ale sporo nawet pojedynczych też ma.Czyli je wszystkie atakuje.To może i larwa.ale szkodnik tez jest co mi je zżera.
Marzena77; alicjad31-Alu ; iwwa-Asiu cyganka77-Asiu Dzięki kochane
.O tak mi mów, tak mi fajnie
PEPSI-Małgosiu ; Beaby; Róże są cudne.Na jesieni trochę rarytasków dopiłam i już ładnie kwitną.
Lilia św.Antoniego czy św. Józefa cudna .Już resztki są.Szkoda. Nalewki robię, ale z różnych owoców.Np. z derenia, - pyszna.Teraz robiłam z porzeczki czarnej i wcześniej z mniszka. Suuper

Kasiulko17 Wczoraj trochę popadało w końcu.I całkiem dobrze,To nie to co trochę podlewania.
Dziękuję.Lilie, lilliowce, róże tez bardzo lubię.Może dlatego ich więcej zgromadziłam już.A trawnik z przodu domku już zostanie.Trochę przestrzeni tez trezeaba.I tak mam przy czym tyrać.
slimak900 Witaj w moich progach .Dziękuję za miłe słowa.Hosty to moja pierwsza ogrodowa większa miłość.

coraz więcej liliowców kwitnie

super purple ??

i lilii
Lilia trąbkowa Pink Perfection

Rosa ISABEL RENAISSANCE i Kosmos

Taki ptaszek mnie odwiedza często . blisko podchodzi śpiewa non- stop
co to takiego ?? Drozd śpiewak ???

karolacha-Korolinko wiem,że mam zdolnego męża.ale za dużo nie ma co chwalić mężczyzn , bo w pychę urosną i nic nie zrobią więcej.

Kwiatuchy rożne lubię .
stasia_ogrod-Stasiu Życie niesie taki historie, doświadczenia nie raz trudne,że sami nigdy takich nawet nie wymyślalibyśmy, nie chcielibyśmy je mieć.ale mamy.Ja mam teraz arcy- trudny czas.

A moich dzieci jestem dumna.Kocham je mocno.To moje skarby przecież największe. Najpiękniejsza rzeczą w życiu jaka człowiek ma to swoje dzieci.. prawda?
Margo2-Gosiu W rabatach podlewałam , bo szkoda roślin i kwiatów.ale trawnika już nie a mam go wypalonego w 85 %.Trudno.Odrośnie.
Liliowce moje jakoś się trzymają

obserwuje moje jałowce z wielkim niepokojem . Nalotu nie zauważyłam. Teraz następną dawkę zrobię
Pirimorem. Gałęzie są rozczapierzone . Nie u wszystkich,ale sporo nawet pojedynczych też ma.Czyli je wszystkie atakuje.To może i larwa.ale szkodnik tez jest co mi je zżera.

Marzena77; alicjad31-Alu ; iwwa-Asiu cyganka77-Asiu Dzięki kochane

PEPSI-Małgosiu ; Beaby; Róże są cudne.Na jesieni trochę rarytasków dopiłam i już ładnie kwitną.
Lilia św.Antoniego czy św. Józefa cudna .Już resztki są.Szkoda. Nalewki robię, ale z różnych owoców.Np. z derenia, - pyszna.Teraz robiłam z porzeczki czarnej i wcześniej z mniszka. Suuper

Kasiulko17 Wczoraj trochę popadało w końcu.I całkiem dobrze,To nie to co trochę podlewania.
Dziękuję.Lilie, lilliowce, róże tez bardzo lubię.Może dlatego ich więcej zgromadziłam już.A trawnik z przodu domku już zostanie.Trochę przestrzeni tez trezeaba.I tak mam przy czym tyrać.

slimak900 Witaj w moich progach .Dziękuję za miłe słowa.Hosty to moja pierwsza ogrodowa większa miłość.

coraz więcej liliowców kwitnie

super purple ??

i lilii

Lilia trąbkowa Pink Perfection

Rosa ISABEL RENAISSANCE i Kosmos

Taki ptaszek mnie odwiedza często . blisko podchodzi śpiewa non- stop
co to takiego ?? Drozd śpiewak ???

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękne liliowce,u mnie po goździkach śladu już nie ma wszystkie przekwitły.Ostróżki drugi raz zaczynają
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie też odwiedza śpiewak, zajadał niszczylistki gdy masowo wychodziły z trawnika, teraz też coś wydłubuje mam nadzieję, że nie tylko dżdżownice. Codziennie rano śpiewaki wraz z kosami i pliszkami skaczą po moim trawniku.
Problemy i kłopoty mają wszyscy, ale takiego cudownego ogrodu i zdolnych dzieci już nie.
Kosmos z Isabel zdecydowanie "mają się ku sobie"
Piękna kolekcja liliowców i lilii.
Problemy i kłopoty mają wszyscy, ale takiego cudownego ogrodu i zdolnych dzieci już nie.

Kosmos z Isabel zdecydowanie "mają się ku sobie"

Piękna kolekcja liliowców i lilii.
Dawno mnie tu nie było aż zapomniałam że Twoje zdjęcia Aniu powalają na kolana. Nawet nieciekawy kwiat sfotografowany przez Ciebie wyglądałby jak milion dolców
. Przeglądając fotografie zauważyłam przy różach makówki. Ach, przypomniały mi się czasy z dzieciństwa gdy z siostrą zajadałyśmy się makiem a rodzice nas strofowali aby za dużo nie zjeść bo potem możemy się nie obudzić.
Aniu piszesz że teraz jest dla Ciebie trudny czas, dlatego też życzę Ci dużo radości, która jest najpiękniejszą iskierką naszego życia. 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Aniu śpiewak pomocny do nas przylatują Bieliki i dobrze bo je lubię Ogród masz tonący w kwiatach marzenie .Róże masz cudowne takie zdrowe clematis wielki taki mi padł ostatnio mimo ,że ratowałam uwiąd go załatwił a tak super kwitł przycięłam może odbije .Przyszedł czas liliowców cieszmy się nimi .Schłodziło się dla roślin radość deszcz .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ależ ślicznie u Ciebie. Prawdziwe morze kwiatów
Uroczo
Nawet ptaszek nie ma ochoty odfrunąć...

- anabuko1
Witajcie kolejny lipcowy dzionek
Dziękują za odwiedziny , wpisy, czytam zawsze bardzo uważnie.
Popadało, deko się ochłodziło.Jakiś zimny wiatr.ale słońce świeci.Ochłoda daje wytchnienie i dla ludzi i dla roślinek.Niektóre juz mi upały przypaliły im listki
Bardzo ci dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń co do ptaszka - drozda.
Ten oto ptaszek odwiedza mnie często .Właściwie jak jestem to cały czas go słyszę widzę. Blisko podchodzi , siada na kamieniach, czy na huśtawce, czy roślinkach lub wokół mnie gdzieś lata śpiewa non- stop.To bardzo miłe.
A więc to drozd śpiewak wyśpiewuję mi,albo cos mówi.Ciekawe co??
Nawet z nim zaczęłam rozmawiać. Ja swoje, a on swoje
Wspaniale ,że tak się nie boi ludzi albo mnie jest bardzo miłe.Można go bliżej obejrzeć :
Inne ptaszki też często widzę, oprócz bocianów, często wokół latających.
Kos, skowronek, dudek, pliszka to goście i mojej działki też.ale te są bardziej płochliwe i nie dają się blisko podejść,jak oto ten drozd .
Lato w pełni dużo kwitnień.cudnych lili.liliowców.
A mi albo net albo komp się zbuntował i nie chce dodawać zdjątek
no nic, poczekacie na ogrowowe fotki z Dębowego A teraz muszę już pracować...

Popadało, deko się ochłodziło.Jakiś zimny wiatr.ale słońce świeci.Ochłoda daje wytchnienie i dla ludzi i dla roślinek.Niektóre juz mi upały przypaliły im listki

Bardzo ci dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń co do ptaszka - drozda.

Ten oto ptaszek odwiedza mnie często .Właściwie jak jestem to cały czas go słyszę widzę. Blisko podchodzi , siada na kamieniach, czy na huśtawce, czy roślinkach lub wokół mnie gdzieś lata śpiewa non- stop.To bardzo miłe.

A więc to drozd śpiewak wyśpiewuję mi,albo cos mówi.Ciekawe co??
Nawet z nim zaczęłam rozmawiać. Ja swoje, a on swoje

Inne ptaszki też często widzę, oprócz bocianów, często wokół latających.
Kos, skowronek, dudek, pliszka to goście i mojej działki też.ale te są bardziej płochliwe i nie dają się blisko podejść,jak oto ten drozd .
Lato w pełni dużo kwitnień.cudnych lili.liliowców.
A mi albo net albo komp się zbuntował i nie chce dodawać zdjątek

no nic, poczekacie na ogrowowe fotki z Dębowego A teraz muszę już pracować...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witaj ANNO
Ja obejrzalem fotki, te wczesniej dodane
Jak zwykle u Ciebie dobrze zrobione i ciekawe rośliny
Masz ładny zestaw powojników,czego mi brakuje
Dokupiłem jeden na wiosnę - KEISERA -
ale coś mu dolega ...
Pozdrawiam,
Sławek

Ja obejrzalem fotki, te wczesniej dodane

Jak zwykle u Ciebie dobrze zrobione i ciekawe rośliny

Masz ładny zestaw powojników,czego mi brakuje

ale coś mu dolega ...
Pozdrawiam,
Sławek
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Aniu lilie masz śliczne, liliowce piękne, powojniki
ale najbardziej podobaja mi sie zdjęcia ogólne, widać jak masz ładnie, ogród dopracowany w każdym szczególe 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu jestem zachwycona Twoimi liliowcami i liliami - szczególnie piękna jest lilia Św. Józefa
Widziałam też u Ciebie różę Rosomane Janon...przyznam się, że mam na nią ochotę
Ciekawa jestem jaki pokrój ma u Ciebie? Czy krzaczek podobny do Emilien Guillot? Chodzi mi o to, czy jest zwarty i ma sztywne pędy? 

Widziałam też u Ciebie różę Rosomane Janon...przyznam się, że mam na nią ochotę

Liliowce mogę oglądać na okrągło. Ta sama odmiana u każdego wygląda inaczej.
Zobacz u mnie Super Purple. Wydaje mi się, że mój ma szersze środkowe płatki i jest ciemniejszy.
Co to lilia z tymi piegami obok tej żółtej? Dzisiaj oglądałam takie pieguski na wystawie lilii. Są bardzo urokliwe.
Zobacz u mnie Super Purple. Wydaje mi się, że mój ma szersze środkowe płatki i jest ciemniejszy.
Co to lilia z tymi piegami obok tej żółtej? Dzisiaj oglądałam takie pieguski na wystawie lilii. Są bardzo urokliwe.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Cudne liliowce ja je pokochałam od pierwszego wejrzenia.
Ale masz cudne widoczki i miłych gości.
Cudne lilie, moje z połowa kolekcji odeszła, znaczy się została pożarta.

Cudne lilie, moje z połowa kolekcji odeszła, znaczy się została pożarta.