Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Najlepszy byłby brezent. Kiedyś koło mnie był sklep z tkaninami technicznymi. Cuda tam mieli! Ale chyba dwa lata temu zniknęli. Szkoda.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
No właśnie... Nabudowali sklepów z ciuchami, a potrzebne budowlane, czy tak jak tu z tkaninami znikły
A brezent rzeczywiście byłby ok 

Świeżak TUTAJ jestem, wiec proszę wybaczyć śmiałość.
Czy zamiast plandeki nie warto użyć tkanej maty jaką można dostać w hipermarketach a przeznaczonej do zasłaniania balustrad na balkonach? Ma 100cm szerokości i kupuje się na metry bieżące. Przepuszcza powietrze i jest dość mocna.
Czy zamiast plandeki nie warto użyć tkanej maty jaką można dostać w hipermarketach a przeznaczonej do zasłaniania balustrad na balkonach? Ma 100cm szerokości i kupuje się na metry bieżące. Przepuszcza powietrze i jest dość mocna.
Jeśli składa się z normalnych włókien to tak, ale nie zapomnij o zrobieniu części o większej przewiewności, bo Ci się zrobi balon i nici z napełniania 

- Caparzo
- 50p
- Od: 28 kwie 2013, o 20:40
Witam po dłuższej przerwie, u mnie w grilu wiele się nie zmieniło, małą kostkę teść pociągnął do góry, dachu dalej nie ma, a w nocy za to jest tak
http://s25.postimg.org/fy1ffifj3/DSC_1193.jpg
http://s25.postimg.org/4x6aahna7/DSC_1194.jpg
Pozdrowienia

http://s25.postimg.org/fy1ffifj3/DSC_1193.jpg
http://s25.postimg.org/4x6aahna7/DSC_1194.jpg
Pozdrowienia

Bardzo mi się spodobają Wasze dzieła
.Dla mnie takie własnoręcznie wykonane rzeczy (nie ważne duże czy małe) mają swoją duszę.U nas w ogródku mamy samorobny domek dla dzieci i chociaż dzieci już teraz dorosłe to do niego zaglądają i wspominają radosne dzieciństwo.Są również własnej roboty stoły i ławeczki - oj jakich to gości one miały i opowieści się nasłuchały
i huśtawka do poleżenia (dla leniwców
) i jeszcze szklarenka z drewnianym stelażem - nasza dawczyni witaminek (pomidorków i nowalijek).Jest również stałe miejsce na ognisko ,obudowane kamykami.Piękne są takie chwile z rodziną i przyjaciółmi ,spędzone na łonie natury, we własnym wypieszczonym ogródku.Życzę Wam wiele takich radosnych chwil z bliskimi i pięknych wspomnień . 

Super, a najbardziej spodobała mi się szafka pod umywalkę z roweru i kanapa ogrodowa z wanny. A czym właściwie można przeciąć żeliwną wannę? W warunkach "domowych" to raczej niemożliwe.
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Mnie też spodobała się kanapa
Mam do zagospodarowania jedną wannę stalową i jedną akrylową. Ciekawe czy ta akrylowa , po wycięciu, nie byłaby zbyt wiotka.

I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żeliwo się tnie piłką ręczną (jak ktoś się boi prądu i hałasu) z brzeszczotem do metalu, albo szlifierką kątową z cienką tarczą do cięcia metalu. Oczywiście jak mawiają starożytni amerykanie "safety first" czyli okulary ochronne _obowiązkowo_ bo o ile wyjęcie z oka wbitego opiłka żeliwa jest stosunkowo proste (wyjmowali mi bardzo silnym magnesem, później przez dwa tygodnie miałem stylizację "na pirata" ;) ), to już wyjęcie wbitej emalii czy innego materiału nie reagującego na magnes bywa baaaardzo trudne (akurat kolega miał).
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 paź 2015, o 17:58
Jeśli tutaj jest miejsce, żeby się troszkę pochwalić... oto moja wędzarnia do produkcji smacznych ryb i szynek. Polecam budować u siebie ! 

Każdego dnia tworzysz swoją historię!
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Palenisko masz bezpośrednio pod kominem? Nie uzyskuje się przez to zbyt wysokich temperatur podczas wędzenia?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 paź 2015, o 17:58
Tak, palenisko bezpośrednie, nad nim strop prawie 20 cm grubości i otwór o średnicy 15 cm z blaszanym deflektorem żeby się dym równomiernie rozchodził. W czasie wędzenia temperatura 50 stopni, po 4 -5 godzinach wędzenia kiedy cegły w palenisku się rozgrzeją temperatura podchodzi pod 60stopni. Jak będzie ktoś zainteresowany mogę wysłać więcej dokładniejszych zdjęćmymysteryy pisze:Palenisko masz bezpośrednio pod kominem? Nie uzyskuje się przez to zbyt wysokich temperatur podczas wędzenia?

Każdego dnia tworzysz swoją historię!
- Shyva
- 100p
- Od: 26 mar 2015, o 13:30
Na wiosnę planuję zagonić męża do zrobienia stołu z otworem na doniczkę pośrodku - kojarzycie motyw? na co dzień skrzynki z kwiatkami, a na weekendy skrzynka do kwiatów z lodem i piwkiem w środku
ostatnio zrobił przepiękne blaty do szopki, więc myślę że podoła 
Może i nie meble, ale blat roboczy - koszt desek, impregnatu i lakieru ok 130 zł, w całości projekt i wykonanie mojego męża
na wiosnę planuję mu zlecić stół z miejscem na doniczki pośrodku i ławki 

A pod blatem oryginalna Frania mojej babci:)

Może i nie meble, ale blat roboczy - koszt desek, impregnatu i lakieru ok 130 zł, w całości projekt i wykonanie mojego męża

A pod blatem oryginalna Frania mojej babci:)
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Aniu, powiedz, czy twoja kratownica zdała egzamin, bo mam podobną konstrukcje, chciałabym ją "położyć"na ziemi i zrobić coś na podobieństwo twojej