Podlewajcie proszę drzewko
Moje cudaki
Effa
w pierwszej wersji zablokował. Zablokował też allegro i wszystkie pliki które chciałoby się otowrzyć z głównych stron ale Pani Sekretarz się wściekła bo nie mogła czegoś otworzyć i odblokował niektóre strony..
Niestety nie dałam rady wczoraj wieczorem wkleić nowych fotek ponieważ wróciłam późno z małym od lekarza19:45 ,potem go uśpiłam a potem to ..........składałam górę prania :x Normalnie Matka Polka jak nic!!!!
Dzisiaj nie napiszę też bo idę na aqua aerobic na 20:00.
Pozdrawiam cieplutko.
Niestety nie dałam rady wczoraj wieczorem wkleić nowych fotek ponieważ wróciłam późno z małym od lekarza19:45 ,potem go uśpiłam a potem to ..........składałam górę prania :x Normalnie Matka Polka jak nic!!!!
Dzisiaj nie napiszę też bo idę na aqua aerobic na 20:00.
Pozdrawiam cieplutko.
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak brzydko brzmią "badylaki" ale za to jak ładnie wyglądają
Zebrinka ślicznie wybarwiona, widzę też moje ulubione eonium. Malutka Ludisia też mi się w oko rzuciła - zapamiętałam jej nazwę dzięki Karo, bo u niej widziałam
A co to jest to na trzeciej fotce?
A co to jest to na trzeciej fotce?
Właśnie nie mam pojęcia co to jest tam na 3 fotce chciaż teraz nie widzę bo jestem w pracy, ale wiem, że to kwiatek o którego już kiedyś Was pytałam i nikt nie zna odpowiedzi. On podobno kwitnie a kwiatostany ma od spodu na środku liścia. Dostałam go od koleżanki z pracy. Zebrina i cisus jest darowizną forumkową ale amnezja nie pozwala mi powiedzieć od kogo.
Ale ten Ktoś na pewno wie, że to od niego. Cisus miał dwa albo 3 listki jak go dostałam:) Idzie jak burza.
Effa eonium rzeczywiście szaleje. Ludisia ma chyba na czubku pąka?!
czy ona kwitnie?? Pytam bo nie wiem. Dostałam ją od koleżanki nie z pracy. Tzn. sama sobie ją od niej wzięłam. Nie miała wyboru musiała dać 
Effa eonium rzeczywiście szaleje. Ludisia ma chyba na czubku pąka?!
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety nie wiem czy kwitnie, bo dla mnie jest to dość nowa roślina i nic nie wiem na jej temat
Ale Karo pewnie będzie wiedzieć skoro jest także jej szczęśliwą posiadaczką
Ale Karo pewnie będzie wiedzieć skoro jest także jej szczęśliwą posiadaczką
Effa sprawdzę u Karo.
Aga mój nie kwitł dość długo. w ogóle biedota z niego była ale przeczytałam tu na forum, żeby wystawić go latem na balkon i ...... jak się rozszalał to w zasadzie nie przestaje kwitnąć. Chyba powietrze świerze mu pomogło. W życiu nie miałam takiego ładnego (to mój drugi egzemplarz).
Aga mój nie kwitł dość długo. w ogóle biedota z niego była ale przeczytałam tu na forum, żeby wystawić go latem na balkon i ...... jak się rozszalał to w zasadzie nie przestaje kwitnąć. Chyba powietrze świerze mu pomogło. W życiu nie miałam takiego ładnego (to mój drugi egzemplarz).
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja zauważyłam, że wiele kwiatków dużo lepiej sobie radzi po wakacjach na polu... u mnie bilbergia pewnie by nie zakwitła w domu, pomarańczowy cudak (echeweria) pewnie też, zielistka oszalała wprost ilością i wielkością pedów kwiatowych, to samo dotyczy trzykroci...
strzałkowca niestety nie wyniosłam - on taki malutki, bałam sie trochę o niego... ale przyszłe wakacje ma jak w banku na polu... (jak dożyje)
strzałkowca niestety nie wyniosłam - on taki malutki, bałam sie trochę o niego... ale przyszłe wakacje ma jak w banku na polu... (jak dożyje)
Aguś zgadzam się ,że wakacje dobrze robią kwiatkom moje co roku wędrują na dwór i chyba tylko dzięki temu przeżywają do następnej wiosny
(północne okna)
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
północne w lecie jest całkiem dobre,nie grozi kwiatkom poparzenie,z kolei zimą lepsze południowe,bo choć czasami zajrzy słoneczko,a u mnie ciemno jak w jaskini ostatnio 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki