bo takie cudne hosty jak u ciebie i u Iwonki to u mnie długo by nie pożyły
 bo takie cudne hosty jak u ciebie i u Iwonki to u mnie długo by nie pożyły  Nie kupowałam nowych floksów bo miejsce na rabatkach skończyło się,ale zostawiłam kilka siewek...tak z ciekawości
 Nie kupowałam nowych floksów bo miejsce na rabatkach skończyło się,ale zostawiłam kilka siewek...tak z ciekawości  

Ta obok Peppermint Twister jest dokładnie w takim odcieniu różu jak paseczki na Twister,ale w sumie szału nie ma
 Za to kolejna to cudo
 Za to kolejna to cudo  

Jak na floksa kwiaty ma ogromne i w bukiecie wygląda zjawiskowo,zobaczymy jak się będzie sprawować jeśli chodzi o długość kwitnienia

Asiu wierz mi ,że widać suszę ,wczoraj lałam wodę nawet pod wiąz ,bo liście po całym dniu zwisały jak chusteczki do nosa i to takie nie pierwszej świeżości
 na szczęście poza wodą z miejskich wodociągów mam też małą ,bo małą ale własną studnię!
 na szczęście poza wodą z miejskich wodociągów mam też małą ,bo małą ale własną studnię! 

Cztery lata temu kupiłam cebulkę jedną ,jedyną pomarańczowej azjatki ,dziś rośnie po obu stronach drogi i czasami mam wrażenie ,że bez trudu mogła by opanować cały ogród

Iwonka już u ciebie byłam i pośliniłam się do liliowców i nie tylko
 Lilie w większości z wiosennego sadzenia ,więc małe ,ale dwulatki dają już popis
 Lilie w większości z wiosennego sadzenia ,więc małe ,ale dwulatki dają już popis 

Ewuniu ja też codziennie leję wodę i obawiam się ,że wkrótce zobaczę dno w studni
 Niestety po raz pierwszy musiałam usunąć kilka pąków z powodu opuchlizny
 Niestety po raz pierwszy musiałam usunąć kilka pąków z powodu opuchlizny  Nie miałam wcześniej tego robactwa ,więc mam tylko nadzieję ,że uda mi się to zatrzymać
 Nie miałam wcześniej tego robactwa ,więc mam tylko nadzieję ,że uda mi się to zatrzymać  

Pajączki-Apron Strings i Cascading Blue

Blue Eyes Bandit i Court Magical

Strawberry Candy i Within The Veil

Sadzone w kwietniu bratki ciągle dają radę w przeciwieństwie do biednej Bułki ,która cały dzień leży i dyszy

Wszystko pięknie podlane i szczęśliwe a pąki liliowcowe już prawie pękają
 Wszystko pięknie podlane i szczęśliwe a pąki liliowcowe już prawie pękają 
 ale dość narzekania ,wszakmamy lato ,najbardziej kolorową i rozkwieconą porę roku
 ale dość narzekania ,wszakmamy lato ,najbardziej kolorową i rozkwieconą porę roku  rzeczywiście z tymi postawionymi uszami może przypominać królika
 rzeczywiście z tymi postawionymi uszami może przypominać królika