Mój ogród - moja pasja.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam! Przepiękne piwonie magnolie również.Ja również przymierzam się do kupna piwoni drzewiastej-ale to już wiosną.Z tego co pokazujesz,musisz mieć duży i dość osłonięty ogród.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- jadzia123
- 200p
- Od: 27 sie 2008, o 12:16
Kalmio, na jednym z pierwszych Twoich zdjęć dostrzegłam biały łubin - czy długo go masz ? Bardzo lubię łubiny ale jak miałam je dłużej to wszystkie z czasem robiły się niebiesko-różowe.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
Witam serdecznie!
Kilka obrazków pokażę na polepszenie humoru w ten pochmurny mglisty dzień... przynajmniej taki mieliśmy dzisiaj w Warszawie
Róże 2008:

jadzia123, biały łubin kupowałam jako małą sadzoneczkę, rośnie u mnie już dwa lata, koloru nie zmienia.

zanna, peonie drzewiaste u mnie nie zawiązują nasion, bo ja im na to na razie nie pozwalam. Może w następnym roku zostawię kilka kwiatów, spróbuję wychodować peonie drzewiastą z nasionka, podobno roślinki mogą mieć zupełnie inny kolor. Ale jak na razie nigdy jeszcze nie próbowałam siać p. drzewiaste.
Kilka obrazków pokażę na polepszenie humoru w ten pochmurny mglisty dzień... przynajmniej taki mieliśmy dzisiaj w Warszawie

Róże 2008:

jadzia123, biały łubin kupowałam jako małą sadzoneczkę, rośnie u mnie już dwa lata, koloru nie zmienia.

zanna, peonie drzewiaste u mnie nie zawiązują nasion, bo ja im na to na razie nie pozwalam. Może w następnym roku zostawię kilka kwiatów, spróbuję wychodować peonie drzewiastą z nasionka, podobno roślinki mogą mieć zupełnie inny kolor. Ale jak na razie nigdy jeszcze nie próbowałam siać p. drzewiaste.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kalmio, pamiętaj, że łubin jest rośliną dwuletnią. Ja o tym zapomniałam i wyplewiłam wszystkie jednoroczne siewki, bo pomyślałam, że jedna duża roślinka łubinu w zupełności mi wystarczy. Jakież było moje zdziwienie, kiedy w następnym roku nie było tego pięknego, dużego łubinu 
Jeżeli peonie to piwonie, to ja zapisuje się w kolejce (jeżeli oczywiście można) po drzewiastą
Uwielbiam piwonie, mam bulwiaste białe, różowe, czerwone i bordowe. Marzę o żółtej. Drzewiastej piwonii nie mam ani jednej
)))))
Pozdrawiam cieplutko

Jeżeli peonie to piwonie, to ja zapisuje się w kolejce (jeżeli oczywiście można) po drzewiastą

Uwielbiam piwonie, mam bulwiaste białe, różowe, czerwone i bordowe. Marzę o żółtej. Drzewiastej piwonii nie mam ani jednej

Pozdrawiam cieplutko

Halina Kwak, szkoda, że łubin jest rośliną dwuletnią... bardzo go polubiłam. Trzeba będzie kupić na wiosnę jeszcze kilka w różnych kolorach.
Jeżeli uda mi się z nasionkami peonii/piwonii drzewiastej, to się z Tobą podzielę.
zuzia55, mnie peonie zauroczyły kilka lat temu. Mam teraz 13 krzaczków z których kwitły 7. Mam nadzieję, że w następnym roku zobaczę kwiaty jeszcze przynajmniej 4-ch.
Jeżeli uda mi się z nasionkami peonii/piwonii drzewiastej, to się z Tobą podzielę.
zuzia55, mnie peonie zauroczyły kilka lat temu. Mam teraz 13 krzaczków z których kwitły 7. Mam nadzieję, że w następnym roku zobaczę kwiaty jeszcze przynajmniej 4-ch.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kalmio jestem pod wrażeniem .
Masz ogromny ogród do zagospodarowania a rośliny jakie już zebrałaś budzą zachwyt.
Podglądam Twój wątek od początku i przyznaję,że z wielką niecierpliwością czekam na ciąg dalszy.
Jak daleko masz swój wiejski ogródek od domu?
Czy bywasz w nim również zimą?
Czekam na kolejne odsłony i życzę miłego dnia
KaRo
Masz ogromny ogród do zagospodarowania a rośliny jakie już zebrałaś budzą zachwyt.

Podglądam Twój wątek od początku i przyznaję,że z wielką niecierpliwością czekam na ciąg dalszy.
Jak daleko masz swój wiejski ogródek od domu?
Czy bywasz w nim również zimą?
Czekam na kolejne odsłony i życzę miłego dnia
KaRo

krzysiek86, od dawna chciałam mieć m. Siebolda. Ma urocze kwiaty. W tym roku udało mi się kupić 2 sadzonki w zwykłym sklepie ogrodniczym. Zostały posadzone w różnych miejscach, jedna w miejscu słonecznym, druga w bardziej cienistym. No i ta rosnąca w pełnym słońcu zakwitła!!! Nie wiem, czy w związku z tym, że kwitła w tym roku zakwitnie w roku następnym? Nie wiem ... to się okaże...
Okazuje się, że magnolia sieboldii ma odmiany np. 'Colossus', 'Pride of Norvey', a może i jeszcze inne... http://www.magnoliastore.com
KaRo, mój wiejski ogród jest nie tak daleko od mojego domu, około 30 km. Staram się bywać tam regularnie, ale zimą raczej nie jeździmy, bo dom jeszcze jest w budowie, która, niestety, zbyt powolnie się posuwa do przodu
KaRo, krzysiek86, bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie! Zapraszam ponownie
Okazuje się, że magnolia sieboldii ma odmiany np. 'Colossus', 'Pride of Norvey', a może i jeszcze inne... http://www.magnoliastore.com
KaRo, mój wiejski ogród jest nie tak daleko od mojego domu, około 30 km. Staram się bywać tam regularnie, ale zimą raczej nie jeździmy, bo dom jeszcze jest w budowie, która, niestety, zbyt powolnie się posuwa do przodu

KaRo, krzysiek86, bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie! Zapraszam ponownie