Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka - rydnor

Post »

Geniu,nie ma się czego bać,tylko Będziesz miała fioletowe stemple.Później kubek mleka z miodem i czekać na efekt.Pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rysiu może obejdzie się baz tych baniek jest już coraz lepiej. Martwi mnie tylko to że nie mam jeszcze nic zrobione u siebie przed zimą a robi się coraz zimniej i trudno będzie robić na dworzu.

Genia zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja tam myślę że na działce jeszcze wszystko zdążysz posprzątać i ogarnąć przed zimą.
Tylko nie szalej na początku i stopniowo się hartuj na tym mrozie.
Oczywiście najpierw to się musisz wykurować do końca. :) :wink:
Rysiu też nie dawno chory były ale się szybko pozbierał i działkę całą ogarną. :wink: Tobie też się uda to uczynić :!: :wink:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Cieszę się,że wracasz Geniu do zdrowia.Będziesz musiała się sprężać ze swoimi pięknymi kwiatami,ale Mąż pomoże i będzie OK.
Ja jak Krzysiu mówi,przechodziłem to szybciej a robotę na działce z żoną ,szybko załatwiliśmy.
Byłem dzisiaj na działce,przywiozłem resztę gruszek,częściowo jabłek,kosiarkę,środki ochrony i inne cenniejsze narzędzia.Licho nie śpi.
Chcemy jechać w sobotę,zagrabić liście,takie ostatnie roboty,chcę rozsypać Dolomit-wapno magnezowe i będziemy czekać na zimę.
Zrobiłem parę zdjęć ponuro ,nie to co na wiosnę.Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Geniu na 5 zdjęciu są kwiatki,jeszcze kwitną nie wiemy jak się nazywają.może Wiesz. Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Rysiu jak fajnie was zobaczyć :lol: Wnuczka podobna do babci Basi ,czy tylko mi się wydaje :?:
Widzę znowu owoce więc biorę sobie kilka i zmykam .
Pozdrawiam Ciebie i Basię :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Jadziu;dzięki za odwiedziny,oczywiście Możesz brać ile Chcesz.Już sam nie wiem,która wnuczka do kogo jest podobna,są 4.Te na fotkach są od starszego syna.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak działka już nie wygląda tak jak wiosną.
Ale skończą się mrozy wszystko wróci do normy.
Już nie umie się wiosny doczekać bo strasznie
lubię obserwować jak drzewa i krzewy się budzą
do życia :) No ale w sumie zima też ma swój urok.
Oby troszkę śniegu spadło to będzie można fajne
fotki robić :lol: :lol: :lol: :lol: Ale byle nie za dużo
tego śniegu bo co za dużo to nie zdrowo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rysiu Cieszę się ze masz już posprzątane przed zimą ale mnie trzyma nadal choroba chodz nie tak mocno jak 2-3 dni temu ale nie chce tak do ko nca odpuścić. Na tej Ostatniej fotce jest chyba jakieś jednoroczne kwiatki chyba ślaz
ale nie jestem pewna nie mam czegoś takiego

Genia
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Re: Moja działka - rydnor

Post »

rydnor pisze: Zrobiłem parę zdjęć ponuro ,nie to co na wiosnę.
No tak....chciałbyś aby zawsze była wiosna.....nie ma tak dobrze :D Popatrz jak fajnie wyglądają jabłka na pustej jabłoni :wink:

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Witam Wszystkich,dopiero siadłem do kompa,dzisiaj piłkarska środa,trzeba było obejrzeć mecze.
Krzysiu;zdecydowanie wolę wiosnę,jesień jest ładna,ale ta "złota polska".Zima jest fajna,jak jest śnieg i -10,można też poszaleć.
Geniu;choróbsko nie chce odejść,u mnie, też to idzie ciężko,ale jestem dobrej myśli,że z każdym dniem będzie lepiej,czego Ci serdecznie życzę.Co do tych kwiatków,to żona mówi,że to nie jest ślaz,chociaż jest to roślina jednoroczna.Zaciekawiła mnie bo długo się trzyma.
Basiu;wiem,że każda pora roku ma swoje za i przeciw,jednak budzenie się przyrody na wiosnę.drzewa obsypane kwiatami,ja uważam za najpiękniejszą.Nic na to nie poradzę,ten widok mnie kręci a szpaki karmią młode.Serdecznie Was Pozdrawiam.Ryszard. ;:28
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No wiesz z wiosną i latem nie ma równych :lol: :lol: :lol: To są najważniejsze pory roku :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja najbardziej lubię oglądać jak listki się tworzą i jak kwiatków przybywa na roślinach :)
No a co do tego kwiatuszka łatwo i szybko możesz to sprawdzić. Wejdź tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=35 i stwórz Swój wątek z pytaniem a odpowiedz na pewno otrzymasz. :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj mówiłam ,ze nie bardzo wiem co to jest. Czasem od lat mam jakąś roślinkę nie znając jej nazwy a co dopiero jak jej nie mam. Pozdrawiam i zapraszam do siebie Genia
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

zgadzam się z Tobą Krzysiu,coś w tym jest,jak to cała roślinność budzi się z zimowego snu.
Geniu;zapytałem o ten kwiatek z ciekawości,nie ma problemu,ważne jak się Czujesz,myślę,że coraz lepiej,w końcu musi odpuścić.Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Rysiu dużo masz tych jabłek jeszcze, ;:8 może bym wpadła po troche
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Zosiu;właśnie pisałem o Tobie u Krzysia,że Masz fretkę,bo Jadzia pokazała swoją.Zosiu przychodź kiedy chcesz i póki są jabłka,bo to już ostatki.W sobotę chcemy resztę oberwać i to będzie wszystko w tym roku.Uważam,że był to dobry rok.Jak Twoja frecia?.Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard ;:44
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”