Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
Witaj. Dzięki za sugestie w kazdym razie o gustach się nie dyskutuje a według mnie pasowały by do siebie. Gdzieś w necie widziałam takie połączenie Anabell i różowych okrywowych i tym się sugerowałam ale teraz nie mogę odszukać tej fotki. No nic jeszcze zobaczę co inni na to może ktoś ma takie połączenie u siebie. Anabell lubi leżeć ale zamierzam ją podwiązywać. Dostęp nie powinien byc problemem jeśli nie posadzę zbyt blisko siebie. No ale ja jestem początkująca i mogę się mylić. Czekam na inne osoby , doradzcie coś jeśli macie sprawdzone w praktyce takie polaczenie. Pozdrawiam
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Ja myślę,że możesz śmiało sadzić. Ważne,żeby Tobie się podobało i żebyś nie miała z nimi kłopotów, z tym wyleganiem. Jeśli posadzisz w taki sposób,że pielęgnacja nie będzie utrudniona, to nie powinno być źle. Moim skromnym zdaniem jednak może wybrać okrywówkę o nie aż tak bardzo długich pędach. Bo nie podejdziesz 

Pozdrawiam - BabajAGA
- ewelkacha88
Wiecie co , no teraz to nie dam sobie ręki uciąć , ze na tych fotkach byla Anabell a może jakas bukietowa ? Cholerka no jestem teraz w kropce. No nic muszę się dobrze zastanowić, mam kupione juz 4sztuki the fairy i myślę. W zasadzie to nie wiem nawet jakich efektow mogę spodziewać sie po tej róży. A może zrezygnuje z hortensji i posadze z tyłu jakąś większą różę Oj sama nie wiem już. 

A.. z bukietowymi, szczególnie tymi o bardziej ażurowych kwiatostanach to całkiem co innego, mogłyby być tak połączone, wizualnie do siebie pasują.Jednak z Annabellą odradzam.Duży krzew tej hortensji bardzo trudno utrzymać w ryzach, ja mam trudności mimo podwiązywania, nawet wczesnego zanim deszcz ją rozłoży.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Ja też polecam bukietówki, anabella się rozkłada grandiflora ciut mniej a podobna do anabelli. Róże + hortensje musisz uważać na grzyba w tym połączeniu jak się wyłożą liście mogą paskudniej wyglądać.
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
- ewelkacha88
Dzięki wielkie za rady ,macie rację a ja jak zwykle się uparlam i mialabym klopot. Nie połącze Anabell z różami może bukietówke albo wcale nie posadzę ich z hortensjami. Mam czas jeszcze do przemyśleń. Pozdrawiam
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Witajcie, mam 4 hortensje. Oto dwie z nich.

Mam też ukorzenione patyczki, które jutro posadzę do większych doniczek, aby się przekorzeniły i dopiero później pójdą na miejsce stałe.

Mam też ukorzenione patyczki, które jutro posadzę do większych doniczek, aby się przekorzeniły i dopiero później pójdą na miejsce stałe.
Pozdrawiam - Justyna
- tralaluszy
Czy Wasze bukietówki mają już duże pąki?
Pozdrawiam - BabajAGA
U mnie tylko wcześniejsze mają duże pączki czyli Early Sensation , Magical Flame , Diamantino
tak wyglądała Early sensation w zeszły weekend

tak wyglądała Early sensation w zeszły weekend

Pozdrawiam. Ewa
- tralaluszy
U mnie też wielkie, ale nie wiem, która to. Albo Wim's Red albo Vanille Fraise.
Pozdrawiam - BabajAGA
Bardziej Wim's red niż Vanilka. U mnie zawsze kwitła Wim's red razem z Early - zaczynała z poczatkiem lipca - w tym roku jednak sporo spóźniona przez późne przesadzanie i oczyszczanie bryły korzeniowej z korzeni brabantów 
Może kojarzysz czy liście jej przebarwiają się jesienią w odcienie czerwieni, pomarańczu? jeśli tak to na pewno Wim's red

Może kojarzysz czy liście jej przebarwiają się jesienią w odcienie czerwieni, pomarańczu? jeśli tak to na pewno Wim's red
Pozdrawiam. Ewa
- tralaluszy
Nie pamiętam, muszę zajrzeć do kajeciku ogrodowego.
Pozdrawiam - BabajAGA
- tralaluszy
A to już pączki hortensji dębolistnej 

Pozdrawiam - BabajAGA
Mam ukorzenioną bukietówkę małą w doniczce ,kiedy wsadzić najpóżniej przed zimą do ziemi ,teraz boje się ze upały są i padnie a jest malutka.
- ewelkacha88
Ja moje posadze jesienią czyli tak w październiku a też mam małe bo to tegoroczne ukorzeniane patyczki Jeśli nie znajdę im miejsca to przechowam w nieogrzewanym budynku gospodarczym a na wiosnę po przesadze do gruntu.