Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Dziewczynki jak miło,że jesteście :D

Ilonko kraina lawendy jest na wyspie Hvar w Chorwacji ;:167 Dzikie,wspaniałe tereny,bardzo egzotyczne miejsce,czułam się jak w raju ;:167
Lavender Ice rośnie u mnie w półcieniu i dlatego dość późno zakwitnie,choć kilka kwiatów udało mi się zobaczyć przed wyjazdem;)

Moni lalwenda mnie oczarowała,takiej ilości nie widziałam nigdzie,a ja ją przecież uwielbiam.Zapach był obłędny,ścięłam sobie pęczek,ogromne są te krzaki ;:oj Miałam na tę wycieczkę ubrać białą sukienkę,by w tle fioletu zaistniało moje idealne połączenie fioletu z bielą,ale wyszło inaczej ;:224

Aniu tak się czułam jak lawendowa pani :uszy Mogłabym tam zostać na zawsze,tylko rój pszczół i ogromnych bąków szybko rozwiał moje marzenia ;:170
Wyspa Hvar to kraina lawendy,praktycznie rośnie wszędzie,a w czerwcu można ją spotkać w każdym zakamarku ;:333

Lawenda na pamiątkę...

Obrazek

Na straganach wszędzie można było zakupić lawendowe cuda...

Obrazek

Przy drogach....

Obrazek

Prywatne ogródki z lawendą

Obrazek

Obrazek

W każdej uliczce klimat....uwielbiam je,są niepowtarzalne ;:167

Obrazek

Pomysłowa ścianka....z ziołami

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Świetny pomysł z ziołami ;:333 Warto podpatrzeć ;:224
Aniu, zazdroszczę tak wspaniałego wyjazdu :D W takim otoczeniu można się zrelaksować na maxa :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Aniu, piękne widoki nam pokazujesz, uliczka z klimatem, można zakochać się Obrazek
Szkoda, że przez internet nie można przesyłać zapachów, bo pewnie wszędzie czuć było aromatyczną woń lawendy.

Widzę, że dziś już pełną parą działasz na działeczce. Ja kończę obiadek i też ruszam na swoją. Susza jest niemiłosierna a do tego ciśnienie wody bliskie zeru, bo wszyscy na ogrodzie podlewają.

Róże masz śliczne Obrazek miłego leżakowania na RODOS
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu lawendowa kraina nieziemska ;:oj Pewnie wypoczęłaś za wszystkie czasy. A różyczki prześliczne
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz róże, Leonardo faktycznie wspaniały :D
Wdzięczne ujęcie na tle lawendy ;:108
Byłaś w Chorwacji, piękne zdjęcia ;:173
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ale miałaś wspaniałe wakacje ;:138 Aż poczułam zapach lawendy ;:167 Ale wracając do róż... :wink: Lavender Ice coraz bardziej mi się podoba. Mało mam róż w takim odcieniu. W zasadzie to chyba wcale.. Myślisz, że poradziłaby sobie na słońcu? Moja Giardina wygląda podobnie do Twojej. First Lady jakimś cudem udało się rozkwitnąć, za to mumie przypomina Charming Piano. Może jeszcze da radę się rozwinąć, chociaż najpierw zimno i deszcze, teraz upały - zobaczymy. Czy dobrze pamiętam, że rok temu miałaś Rosenfaszination na balkonie? Patrzę na Twojego Leonarda i zastanawiam się, czy moja druga Giardina nie jest właśnie nim. Mimo że rosną obok siebie, nie potrafię stwierdzić, zwłaszcza że jedna z nich w zasadzie startowała wiosną od zera. Kochana, powiem Ci jeszcze, że szokuje mnie młoda Czekoladka. Kwiaty ma ze stali, choć może to zasługa popołudniowego słońca. Tak czy owak - to był bardzo dobry wybór :D
Podsumowując - egzotyczne wyspy jak najbardziej na tak, ale na Rodos najprzyjemniej, prawda? :uszy
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wakacje można byłoby całe spędzić w takiej atmosferze a nie tylko urlop.
Ale jak zawsze wszystko co dobre szybko się kończy.
Jednak w domu też czekała Cię piękna aura i mnóstwo kwiatów.
Mam kilka z twoich wymienionych róż i wiem jak cieszą ich kwiaty.
Zatem miłej zabawy przy grilu. :wit
Grażyna.
kogro-linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Annes ;:oj!
W tej lawendzie wyglądasz jak grecka bogini ;:215.
Jak nie przepadam za tą rośliną, to w naturalnych warunkach wygląda imponująco.

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po dwóch dniach upałów dziś w nocy przyszła burza i bardzo dobrze,bo było sucho jak pieprz.Nie mogłam patrzeć na róże,które ledwo dyszą,zwieszają główki i męczą się w katuszach.Mimo podlewania wyglądały smętnie ;:222
Niestety,ale ulewne deszcze i mega wysokie temperatury niszczą je kompletnie.Mam nadzieję,że się zregenerują.
W sobotę byliśmy rodzinką na działce,był grill w głębokim cieniu,lanie wodą,chłodzenie,super zabawa ...
Szaszłyki i karkówka przyrządzona przeze mnie wyszły smacznie...

Moni wszystko co dobre szybko się kończy,ale to co zobaczyłam i przeżyłam w tym miejscu na zawsze zostanie w moim sercu i na zdjęciach,których zrobiłam trochę ;:108 Ludzie są dla siebie dobrzy,mili,niosą pomoc wzajemną,nie to co u nas....uśmiechnięci,nie spieszą się...ech i na dodatek mają u siebie takie piękno przyrody,ogromny skarb czyli Morze Adriatyckie...czyste jak łza ;:333

Wagabunga ja mogłabym tak cały dzień chodzić po tych uliczkach,gdzie każda ma inną moc,jakąś historię,gdzie czas się zatrzymał ;:170 Cała wyspa przesiąknięta jest zapachem lawendy i ziół :wink: Gdzieniegdzie rosły też róże,ale te bardziej dzikie,bo jednak upały im nie służą ;:224
W nocy nareszcie popadało,od razu mogę oddychać,uwielbiam temperaturę w granicach 23 stopni ;:108

Clem3 oj wypoczęłam razem z moim M i dziećmi,fakt jazda autem była męcząca,ale jak po drodze masz nocleg nie jest aż taka straszna.Za to potem nagroda :tan Różyczki pięknie kwitły podobno przed samym naszym wyjazdem,jak wróciłam zastałam już przekwitnięte miejscami z opadającymi kwiatami.Trudno...poczekam na następne kwitnienie ;:65

Witch lawendę kocham i nawet u siebie mam dużo motywów lawendowych,przywiozłam sobie kilka pamiątek ...świecę ,woreczki z ususzonymi ziarnami,nawet płyn lawendowy do prania,by wspominać wakacje oraz herbatę lawendową.

Milenko moja Lavender Ice posadzona w półcieniu,nie wiem jak sobie poradzi na słonecznym stanowisku,po dwóch dniach upału zobaczyłam,że kwiaty ma ususzone na łodydze.Może inne dziewczyny się wypowiedzą?
First Lady w tym roku nie wygląda estetycznie,szkoda mi jej,bo najpierw deszcze ją zbombardowały,a teraz słońce przysmaliło kwiaty ;:222
Rosenfaszination rośnie od początku w glebie,na balkonie miałam Kurfurstin Sophie,na jesień przewiozłam ją na działkę i wraz z donicą zakopałam,po czym na wiosnę odkopałam i dalej rośnie w donicy.
Czekoladka oj jak ja ją kocham ;:167 Po pierwszym kwitnieniu i przycięciu znów ma pączki...
Na Rodos czujesz się u siebie,a na wyspie jesteś tylko gościem,ale warto jechać i zobaczyć kawałek świata ...
Tęskniłam i byłam myślami z moimi różami,ciągle myślałam,czy już zakwitły moje nowości,na które czekałam cały rok :D

Grażynko otóż to,wyjęłaś mi to z ust,szybko się skończyło,ale mi wystarczyło te 11 dni,wracałam zadowolona i bez żalu,bo w mojej głowie i sercu zostały wspomnienia,a to co moje dzieci zobaczyły będzie dla nich ciekawym doświadczeniem ;:333
Chorwaci miejscowi jeżdżą zwykle starymi autami,parają się ciężką pracą uprawy winorośli,własnymi wyrobami jak oliwa z oliwek i serów.
Sama natura ...próbowałam im pokazać,że oni w tym pięknie przyrody nie muszą mieć nowego BMW żeby być szczęśliwym...ot taka mała dygresja ;:224
Różyczki teraz pod moim czujnym okiem mam nadzieję,że pokażą swoje płatki i zapach rozniosą po całym ogrodzie ...
Grill wyszedł wyśmienicie,wszystkim smakowało,a jeszcze na świeżym powietrzu ...

Jagódko i tak się czułam jakbym była właścicielką tego lawendowego raju...no co chociaż na chwilkę ...
Lawendę uwielbiam ;:167

Powojnik Roogouchi się rozhulał na maxa i nie ma jak na razie mączniaka ;:oj

Obrazek

Lilia Sundew jako gratis pięknie się zapowiada...

Obrazek

Nowość Celebrating Life zakwitła i powiem,że jest cudna ;:333

Obrazek

CPM

Obrazek

Lavender Ice

Obrazek

White Meilland

Obrazek

First Lady

Obrazek

Novalis umęczona ostatnimi ekscesami pogodowymi ;:224

Obrazek

Obrazek

Aachener Dom ładne ma kwiaty,duże i wybarwione

Obrazek

Moonstone i pierwszy,jedyny kwiat

Obrazek

William Morris kłania się ku oczku

Obrazek

Szaszłyki szybko znikały z talerzy ;:333

Obrazek

Zimny prysznic schładzał gorące ciała ;:oj

Obrazek

Miłego dnia ...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, zazdroszczę Ci tej burzy - ja modlę się o deszcz. Ty masz trawę zieloną, u mnie trawnik przypalony słońcem, podlewanie niewiele pomaga :( Róże na szczęście jakoś trzymają się. Najsmutniej wygląda novalis. Na szczęście i u nas mają być burze więc jest nadzieja na solidny deszcz ;:138

Działkę masz śliczną ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko życzę Ci,by u Ciebie spadł deszcz,samo podlewanie działa tylko na chwilę,a kwiaty umęczone w słońcu wyglądają niefajnie ;:222
Novalis przypalony,trochę kwiatów ścięłam,przycięłam już sporo róż,bo nie nadawały się do oglądania i podziwiania ;:224

Liliowce nadal w pąkach...

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu różom się przyglądam nieustannie, masz tyle piękności. ;:oj Byłaś w lawendowym raju. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Pink Panter, wolę tę nazwę doskonale pasującą do jej koloru, ma niesamowicie wielkie kwiaty w tym roku. Kwitnie całymi bukietami jak nigdy dotąd.
CPM pięknie Ci kwitnie.
A jak tam Czekoladki :?: Justyna pisała, że u niej szaleją. Moje zdecydowanie lepiej niż rok temu.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli ja źle posadziłam Novalisa
Ma pełne słońce do 15.
U Ciebie przynajmniej od czasu do czasu pada. Ja nie widziałam deszczu już od dawna. Wszystko schnie
Podlewanie nie daje rady
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Margo2 pisze:Czyli ja źle posadziłam Novalisa
Ma pełne słońce do 15.
U Ciebie przynajmniej od czasu do czasu pada. Ja nie widziałam deszczu już od dawna. Wszystko schnie
Podlewanie nie daje rady
U mnie też Novalisy w pełnym słońcu i pieką się. Deszczu brak od dawna, niesamowita susza.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”