Czekam ,aż zakwitnie cały floks
Nasze 1500 m2
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2
Lilie cudne
.
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu nie znam się dokładnie na odmianach host, więc po prostu wybierałam te najbardziej różniące się od siebie
też mam taką nadzieję, że się rozrosną tym bardziej, że część posadziłam w słońcu i teraz codziennie sprawdzam czy nic im się nie dzieje
Do tej pory pogoda była dla nich łaskawa, a jak przyjdą upały to chyba parasole im porozkładam
U mnie na tej rabatce nornica już była, ale jakoś tak brzegiem przemaszerowała i chyba nie wyczuła deserku
Asiu dziękuję w imieniu lilii
Na floksy sama czekam, bo nie mam bladego pojęcia jakie część będzie miała kolory
W tamtym roku kupowałam w ilościach hurtowych, nie sposób tego wszystkiego spamiętać 
Asiu dziękuję w imieniu lilii
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Gosiu śmiejesz się z tymi parasolami a ja właśnie tak mam.
Posadziłam od strony północnej różaneczniki i słońce przypieka im liście...w upalne dni muszę rozkładać im parasole.
Posadziłam od strony północnej różaneczniki i słońce przypieka im liście...w upalne dni muszę rozkładać im parasole.
-
clem3

Olu to cieszę się, że nie będę jedyną w Polsce, bo wśród sąsiadów na pewno, dopiero będą mieli ubaw
Już i tak dziwnie mi się przygladają, jak ciągle przesiaduję wśród kwiatków 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Gosiu, coraz piękniej u Ciebie.
"koci ogonek" fajowski, i masz już lilie
Moje dopiero w powijakach ...
"koci ogonek" fajowski, i masz już lilie
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
clem3

Marlenko też mi się spodobała ta roślinka (może dlatego, ze uwielbiam koty...) Te lilie, które już zakwitły muszą być jakieś wcześniejsze, bo inne też dopiero w pąkach.
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
clem3

Uroczyście informuję, że odbyła się inauguracja sezonu floksowego, a dokonał jej biały wysoki

W ostatnich dniach w ogóle starsi mieszkańcy ogrodu górą:
lilia

pierwsza w tym roku pysznogłówka (czy tylko ja patrząc na nią mam skojarzenia z tego typu łobuzerskimi emotkami
)

języczka przewalskiego

szałwia muszkatałowa ma już ponad 1 m, a sam jej kwiat powyżej 50 cm
Do tego robi się coraz bardziej "rozłożysty"

Powojniki szaleją na całego:
błękitny anioł

niobe

obydwa włoskie wymieszały się ze sobą

Xerxes widząc co się dzieje postanowił włączyć się ponownie, a raczej kwitnąć nieprzerwanie. Nie dość tego, to ma jeszcze dwie ogromne zalety - jego kwiat jest największy z wszystkich moich i nie wiadomo, która strona jest ładniejsza

A z nowinek...
Tego kwiatka nieopatrznie pochwaliłam będąc u siostry. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po powrocie do domu otwieram bagażnik, a tam wszystkimi japkami śmieje się do mnie "nielegalny imigrant"
Zapowiedziałam natychmiastową deportację, jednak w odwecie zagrożono mi zerwaniem wszelkich stosunków dyplomatycznych
Więc został...

Tajemnicza róża zdradziła swój sekret po tym jak sięgnęłam do starych wiadomości pw i okazało się, ze w tamtym roku zamówiłam sobie Casanovę
Jak na uwodziciela przystało już skradł moje

Mój długo oczekiwany pączek powojnika wreszcie się rozwinął
I co myślicie? Andromeda?
Pierwszego dnia wyglądał tak

kolejnego tak

Liliowce wciąż ćwiczą moją cierpliwość
Niby już już mają się otworzyć i nic

W ostatnich dniach w ogóle starsi mieszkańcy ogrodu górą:
lilia

pierwsza w tym roku pysznogłówka (czy tylko ja patrząc na nią mam skojarzenia z tego typu łobuzerskimi emotkami

języczka przewalskiego

szałwia muszkatałowa ma już ponad 1 m, a sam jej kwiat powyżej 50 cm

Powojniki szaleją na całego:
błękitny anioł

niobe

obydwa włoskie wymieszały się ze sobą

Xerxes widząc co się dzieje postanowił włączyć się ponownie, a raczej kwitnąć nieprzerwanie. Nie dość tego, to ma jeszcze dwie ogromne zalety - jego kwiat jest największy z wszystkich moich i nie wiadomo, która strona jest ładniejsza

A z nowinek...
Tego kwiatka nieopatrznie pochwaliłam będąc u siostry. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po powrocie do domu otwieram bagażnik, a tam wszystkimi japkami śmieje się do mnie "nielegalny imigrant"

Tajemnicza róża zdradziła swój sekret po tym jak sięgnęłam do starych wiadomości pw i okazało się, ze w tamtym roku zamówiłam sobie Casanovę

Mój długo oczekiwany pączek powojnika wreszcie się rozwinął
Pierwszego dnia wyglądał tak

kolejnego tak

Liliowce wciąż ćwiczą moją cierpliwość

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Małgosiu Ty już masz floksy u mnie jeszcze nie mają ochoty kwitnąć ,mieszkam w górach coś za coś ostry klimat wszystko pózniej,ale za to piękne widoki
Małgosiu ,że ja takiej niespodzianki nie miałam jak Ty ten pasażer na gapę jest piękny co ton za jegomość? 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
clem3

Iwonko na pocieszenie powiem, że pozostałe floksy też póki co dopiero pąki mają, tylko ten taki "wyrywny"
A widoki w górach przepiękne, warto za nie poczekać dłużej na floksy
Pasażer na gapę to osteospermum. Wielka szkoda, że jednoroczny 
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Pięknie ci kwitną te powojniki.Aż zazdrość mnie bierze... 
-
clem3

Olu dziękuję w imieniu powojników
Są w miarę biorąc pod uwagę błędy w pielęgnacji takie jak np. brak cięcia
Ja za to zazdroszczę ci różnych odmian hortensji, ja w tym roku zakupiłam pierwszą bukietową, a i tak nie mam jeszcze dla niej stałego miejsca...
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Cześć Gosiu, gdybyś chciała jednak deportować imigranta, to ja dam mu u siebie status uchodźcy bo jest prześliczny !!!
- choć bladego pojęcia nie mam co to za jeden
- choć bladego pojęcia nie mam co to za jeden

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Liliowce i u mnie się ociągają , na razie trzy dopiero zakwitły, czekam na więcej wielkokwiatowych.
Floxy też mi wystartowały i pysznogłówki zaczynają- trafne skojarzenie z rozczochranym emotionkiem.
Powojniki Cię pokochały i wspaniale splotły się kolorystycznie sobie sobą a szałwii nadal kibicuję.
Floxy też mi wystartowały i pysznogłówki zaczynają- trafne skojarzenie z rozczochranym emotionkiem.
Powojniki Cię pokochały i wspaniale splotły się kolorystycznie sobie sobą a szałwii nadal kibicuję.
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne powojniki
Ja swoim muszę zaplanować jakąś pergolę bo to co mam za rok będzie za mało.
-
clem3

Marlenko niestety - uchodźca dostał już obywatelstwo u mnie
to osteospermum z rodziny astrowatych, a przynajmniej tak wyczytałam
Zachwycił mnie przede wszystkim jego kolor, taki głęboki fiolet
Stasiu to i tak mnie prześcignęłaś, bo u mnie na razie tylko rudaski się pokwapiły
A pozostałe jedynie mamią obietnicą... W sumie dobre i to. Na floksy też czekam, bo mam kilka nowych i oczywiscie ciekawość mnie zżera jakie będą
A co do powojników, to już się zastanawiam, gdzie by tu -za twoją radą - przesadzić krzewuszkę, żeby zrobić miejsce na kolejnego klemka
No i muszę chyba zmienić miejsce Danielowi Deronda, bo od kilku lat nie może się "zebrać".
Agusiu o tak, powojniki rozrastają się niesamowicie i moja pergola choć dość wysoka i obszerna też już chwilami wydaje się niewystarczająca
Zwłaszcza dla włoskich...
Stasiu to i tak mnie prześcignęłaś, bo u mnie na razie tylko rudaski się pokwapiły
Agusiu o tak, powojniki rozrastają się niesamowicie i moja pergola choć dość wysoka i obszerna też już chwilami wydaje się niewystarczająca
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe