A jaka piękna lilia aż razi na Twojej dłoni...

Teraz się nie wykręcę i nowa rabata być musi
  Teraz się nie wykręcę i nowa rabata być musi  

ta odmiana to Destined To See ,mam ją drugi sezon i zachwycam się niezmiennie ,choć to żadna nówka i za nieduże pieniążki można kupić
 ta odmiana to Destined To See ,mam ją drugi sezon i zachwycam się niezmiennie ,choć to żadna nówka i za nieduże pieniążki można kupić  kwiat ma piękny ,duży i w ciekawych kolorach!
 kwiat ma piękny ,duży i w ciekawych kolorach! U mnie wzdłuż drogi to taka piaszczysta patelnia i lawenda świetnie tu sobie radzi ,porządkuje ten mój pstrokaty bałagan zbieraczki ,a najbardziej podoba mi się jej ażurowość ,zdobi a nie zasłania rośli rosnących za nią
 U mnie wzdłuż drogi to taka piaszczysta patelnia i lawenda świetnie tu sobie radzi ,porządkuje ten mój pstrokaty bałagan zbieraczki ,a najbardziej podoba mi się jej ażurowość ,zdobi a nie zasłania rośli rosnących za nią  

a lilia to Night Flyer
 a lilia to Night Flyer 
 W tym roku jestem naprawdę zadowolona z pierwszych kwiatów liliowców,są piękne ,duże i świetnie wybarwione tak jak ta siewka od Emila ,którą zachwycałam się już rok temu ,ale dopiero teraz pokazuje na co ją stać
 W tym roku jestem naprawdę zadowolona z pierwszych kwiatów liliowców,są piękne ,duże i świetnie wybarwione tak jak ta siewka od Emila ,którą zachwycałam się już rok temu ,ale dopiero teraz pokazuje na co ją stać  

Dla ciebie taki staruszek ,prawie w moim wieku ,ale w tym roku też czaruje wielkimi kwiatami -Russian Rhapsody
 Dla ciebie taki staruszek ,prawie w moim wieku ,ale w tym roku też czaruje wielkimi kwiatami -Russian Rhapsody mam hopla na punkcie tych krzewów i wcale nie uważam uporu za wadę ,tylko tak żartuję
 mam hopla na punkcie tych krzewów i wcale nie uważam uporu za wadę ,tylko tak żartuję  

, różyczek widać też u Ciebie nie mało a teraz zaczynają królować Liliowce i Lilie. Po prostu pięknie tak elegancko u Ciebie
 , różyczek widać też u Ciebie nie mało a teraz zaczynają królować Liliowce i Lilie. Po prostu pięknie tak elegancko u Ciebie  

korzenie na rabatkach niedługo zapuszczę
 korzenie na rabatkach niedługo zapuszczę  wszystko potrzebuje czasu ,żeby się rozkręcić ,ale to oczekiwanie na pierwszy kwiat....
 wszystko potrzebuje czasu ,żeby się rozkręcić ,ale to oczekiwanie na pierwszy kwiat....  

Ale różą już jestem zachwycona i teraz już wiem ,że będę szukać właśnie takich nostalgicznych o pełnych kwiatach
 Ale różą już jestem zachwycona i teraz już wiem ,że będę szukać właśnie takich nostalgicznych o pełnych kwiatach  

Lubię kamienie ,pniaki i gliniane gary ,a dusza roślinnej sroki zbieraczki sprawia ,że kompozycja mi się co chwilę rozjeżdża
 Lubię kamienie ,pniaki i gliniane gary ,a dusza roślinnej sroki zbieraczki sprawia ,że kompozycja mi się co chwilę rozjeżdża  

Może też się jakiś rarytasik trafi ;)
 Może też się jakiś rarytasik trafi ;) tylko, że taki upał zapowiadają
  tylko, że taki upał zapowiadają  

Piękny przyschodowiec.
 Piękny przyschodowiec. 

codziennie leję wodę przez co najmniej godzinę a i tak w tym afrykańskim słońcu wszystko mdleje
 codziennie leję wodę przez co najmniej godzinę a i tak w tym afrykańskim słońcu wszystko mdleje  Jedynie lawenda czuje się w tych warunkach jak ryba w wodzie i zachwyca mnie coraz bardziej
 Jedynie lawenda czuje się w tych warunkach jak ryba w wodzie i zachwyca mnie coraz bardziej  

Nie mam dobrego aparatu i nie potrafię wydobyć całego piękna Destined ,ale na brzegach jest nie tylko śliwkowe obrzeże ale jeszcze taka złota nitka na samych końcach-jest piękny i warto na niego czekać
 Nie mam dobrego aparatu i nie potrafię wydobyć całego piękna Destined ,ale na brzegach jest nie tylko śliwkowe obrzeże ale jeszcze taka złota nitka na samych końcach-jest piękny i warto na niego czekać 

ale tego o żółtych to nie widziałam nigdzie
 ale tego o żółtych to nie widziałam nigdzie  

.
  . . To kwiaty słońca, a tego masz chyba pod dostatkiem
 . To kwiaty słońca, a tego masz chyba pod dostatkiem  .
 . .
 . .
 .

więc teraz je leję, żeby przestały się wygłupiać ;)
  więc teraz je leję, żeby przestały się wygłupiać ;)