Od wtorku wyjeżdżam na wczasy i mój mąż będzie opiekował się kwiatami na balkonie i roślinkami posadzonymi do doniczek na działce . W zeszłym roku prawie zasuszył petunie. W tym roku już przeszedł szybki kurs
Zielone kropki
Re: Zielone kropki
Ja ostróżki wysiewałam przez dwa lata . Na mojej działce nie rosną zbyt dobrze , może dlatego , że mam kwaśną i podmokłą ziemię .W tym roku z bylin chcę wysiać wiesioł błękitny i przetacznik . Wysiałam już bratki i goździki kamienne pełne .
Od wtorku wyjeżdżam na wczasy i mój mąż będzie opiekował się kwiatami na balkonie i roślinkami posadzonymi do doniczek na działce . W zeszłym roku prawie zasuszył petunie. W tym roku już przeszedł szybki kurs
ale nie mam pewności czy zrozumiał wszystko .
-
Volvosia
- 100p

- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W jakich kolorach mają być te goździki? Podziwiam i zazdroszczę róż i piwonii. 
Asia
Gożdziki kamienne te które wysiałam to mix kolorów. One są niby dwuletnie, ale w praktyce często żyją dłużej. Sieję ja dlatego, że długo kwitną i mają ciekawe kolory.
Bardzo mi się podoba ten bordowy biedronkowy powojnik. Ja mam dwa różowe i na taki miejsca brak, chyba że do któregoś dosadzę do duetu.
-
Gayaruthiel
- 200p

- Od: 25 kwie 2008, o 17:39
- Kontakt:
Jolu powojniki w biedronce to loteria .Trzy lata temu kupiłam trzy i każdy miał być inny .Pierwszego roku kwitły tak samo , a po roku jeden zakwitł na fioletowo. Mam jeszcze powojnik Dorota ale on co roku ma uwiąd, praktycznie jest niewiele większy niż był jak go kupiłam. Co roku ma tylko dwa, trzy kwiatki.

Gaya ta lilia dopiero rozchyliła płatki, dlatego na zdjęciu wygląda tak ślicznie. Nie wspomnę o zaletach fotografa, który zrobił to zdjęcie.
.

Gaya ta lilia dopiero rozchyliła płatki, dlatego na zdjęciu wygląda tak ślicznie. Nie wspomnę o zaletach fotografa, który zrobił to zdjęcie.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
A ja nie mam ani jednej ostróżki
Nieprawda - mam. Wysiałam nasionka i ładnie powschodziły. Po niedzieli będą pikowane, a w przyszłym roku, jak sądzę, zakwitną.
Ten bordowy powojnik też mi się podoba. Moje biedronkowe wszystkie w kolorze blue.
Pozdrówka.
Nieprawda - mam. Wysiałam nasionka i ładnie powschodziły. Po niedzieli będą pikowane, a w przyszłym roku, jak sądzę, zakwitną.
Ten bordowy powojnik też mi się podoba. Moje biedronkowe wszystkie w kolorze blue.
Pozdrówka.
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W ubiegłym roku miałam mnóstwo jednorocznej ostrózki, w tym roku wyszła jedna 
- wielkakulka

Trytomie posadziłam w tym roku, zobaczymy czy mi zakwitnie.
-
Volvosia
- 100p

- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
Bardzo ładne tawułki. Marzą mi się takie. Siałaś z nasion czy kupiłaś gotowe rośliny?
Asia
- wielkakulka

Ślicznie się prezentują, moje też kwitną. Sadziłam w ub. roku.
Witajcie dziewczyny, moje tawułki te ze zdjęć są z biedronki, posadzone były w zeszłym roku. Pozostałe dopiero się zbierają do kwitnięcia.