Tu jestem szczęśliwa.
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tu jestem szczęśliwa.
Wisia, leluja
i chociaż przepiękna to i tak żal, a zostały chociaż liście dla cebulki? U Ciebie lilie szybciej kwitną
u mnie dopiero zaczynają rozwijać po 1 pąku Leje jak z cebra, możnaby powiedzieć "deszczowi na razie dziękujemy"
aha jak Twój Chopin, bo u mnie kwiaty ma tak duże że aż się zgina po deszczu
Pozdrawiam Ela
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu, zostało kawałek łodygi z listkami ,lilie OT jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć , Chopin jeszcze w pąkach. U mnie też leje , byle nie padało jutro , bo zgodnie z przysłowiem " jak się Jan rozczuli , to go Urszula utuli " , no i mielibyśmy przechlapane.
Ale cudne kwitnienia
w piwonii się zakochałam
nigdy nie widziałam takiej pastelowo różowej. Prześliczna 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu powojniki i róże cały czas piękne, lilie też będą coraz śmielej kwitnąć.
Też kwiaty wolę w ogrodzie, czasem synowym coś zetnę, ale dla siebie rzadko. Codziennie podziwiam w ogrodzie. 
- wisia7

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu wszyscy tak mamy, trzeba czas rozciągnąć, żeby ze wszystkim zdążyć.
Ja nie pielę, ale podlewam i próbuję ogarnąć przycinanie, a mam tego sporo.
- Aiss
- 200p

- Od: 20 sty 2012, o 21:16
To niebieskie, co się wysiało w petunii, to wygląda na facelię, sieje się jako poplon i jest miododajna ... lilie masz cudo, też je kocham i róże też, tylko zdradź w sekrecie co to za cudna róża ta pod Francois - na poprzedniej stronie, takie pastelowe pompony
A ta różowa powyżej to Mary Rose?
Dmuchnijcie trochę na te deszczowe chmurki, żeby i u nas popadało,
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wiesiu ja myślałam że tylko ja nie mam czasu i nie umiem się obrobić , aż mi wstyd bo obiecałam wpaść do Ciebie
myślę że mnie rozumiesz ?
Na pewno wpadnę obejrzeć te Twoje piękności
Cudne lilie , powojniki , róże
wszystko
Pozdrawiam
Na pewno wpadnę obejrzeć te Twoje piękności
Cudne lilie , powojniki , róże
Pozdrawiam
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Wisia Ty piel, dziab, rób zdjęcia i wstawiaj te cuda do wątku , a my będziemy oglądać i podziwiać, dobrze?

Pozdrawiam Ela
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Masz przepiękne róże , lilie ...a te duże drzewa w tle to Twoje ?
Myślałam ,że to biała porzeczka tak wygląda, a to naprawdę różowa--kupie sobie , bo mam wszystkie kolory i na ten się w sadzie miejsce znajdzie
Myślałam ,że to biała porzeczka tak wygląda, a to naprawdę różowa--kupie sobie , bo mam wszystkie kolory i na ten się w sadzie miejsce znajdzie
- wisia7

Aiss , miło ,że wpadłaś do mnie
,zapraszam częściej
. Z różami to u mnie jest tak , jak je kupowałam , to jeszcze nie zwracałam uwagi na nazwy , jechałam do szkółki, wtedy , kiedy kwitły, wybierałam te , które mi się podobały, a mój znajomy szkółkarz zapisywał sobie w zeszycie, jesienią jechałam i miałam już przygotowane . Dopiero od niedawna zaczęłam zwracać uwagę na nazwy, dlatego nie bardzo mogę Ci podać nazwy. Dziękuję za nazwę tej rośliny . Na chmury podmuchałam dość mocno, może u Ciebie popadało
.
Tereniu, Ja Cię nie zapraszam do oglądania , tylko na kawkę, więc kiedy będziesz miała czas to się spotkamy , wiem , że teraz jest szalony okres w ogrodzie, a człowiek coraz " silniejszy i bardziej wytrzymały, a robota pali się w rękach"
. Zaproszenie zawsze aktualne
.
Elu, postaram się w miarę możliwości
.
Karola, te drzewa, które widać w tle to sąsiada , ale ja też mam duże drzewa za domem , tylko moje są wszystkie owocowe.
Tereniu, Ja Cię nie zapraszam do oglądania , tylko na kawkę, więc kiedy będziesz miała czas to się spotkamy , wiem , że teraz jest szalony okres w ogrodzie, a człowiek coraz " silniejszy i bardziej wytrzymały, a robota pali się w rękach"
Elu, postaram się w miarę możliwości
Karola, te drzewa, które widać w tle to sąsiada , ale ja też mam duże drzewa za domem , tylko moje są wszystkie owocowe.
- wisia7

-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WISIA widać jak wykorzystalaś ten luzik, zdjęć narobiłaś mnóstwo.
Lilia za chwilkę przerośnie dom i te liliowce z nasion. Ja nigdy nie zwracalam uwagi na nasienniki tylko wyrzucalam do kopmostownika, jak długo trzeba czekać na kwiat po wysianiu
pozdrawiam
Lilia za chwilkę przerośnie dom i te liliowce z nasion. Ja nigdy nie zwracalam uwagi na nasienniki tylko wyrzucalam do kopmostownika, jak długo trzeba czekać na kwiat po wysianiu
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- wisia7

Leszczyna, właśnie można tak powiedzieć ,że wykorzystałam bo przed chwilą lunęło jak z cebra . Ta lilia robi mi chyba na złość , ja mam " 155cm w kapeluszu" , a ona rośnie do nieba , ciekawe jak jej zrobię zdjęcie, chyba z drabinki
. Jeśli chodzi o liliowce , to jak je wsiejesz jesienią lub zimą do doniczki to za rok lub dwa zaczynają kwitnąć . Nasion ze swoich nie zbieram, bo one się szybko rozrastają, sieję tylko nasiona z akcji na FO lub kupione od forumków , wtedy mam nadzieję ,że będą inne niż mam. Sama nie bawię się jeszcze w pszczółkę i nie zapylam ( wtedy można otrzymać ciekawe mieszańce), może jak będę miała dużo różnych to zacznę. Tak wyglądają obecnie siewki z nasion otrzymanych w tym roku z akcji ( siałam chyba w styczniu lub lutym ), może w przyszłym roku zakwitną: