P.S. Kosiłem trawę ok. 30 cm wysokości.
Edit: Czy jakbym sobie uszył taki worek na trawę to by się napełnił do końca? (Chodzi mi o to, że na filmiku jest, że ten worek jest do liści, a nie trawy) Link: https://www.youtube.com/watch?v=vRl_JOmf0WA
Tak, o to chodzi- nóż to nie tylko nóż, ale i śmigło. Popatrz czy nie jest za bardzo zużyty(za mała powierzchnia) lub pod złym kątem wyprofilowany albo wcale. Zwróć uwagę na skrzydełka na jego końcu.AmaPoland pisze:mogę dołożyć, powietrze wprawione w ruch powinno być zasysane dołem kosiarki i wylatywać przez kosz. Jeśli u Ciebie obieg powietrza jest zaburzony...
Dodam tylko, że dzięki temu, że boki są luźne na dole, to przepływ powietrza jest bardzo dobryjaro710j pisze:Ja się pochwalę moim koszem na trawę uszytym z plandeki i siatki do wzmacniania ścian z włókna szklanegoDolną ramę zrobiłem z pręta gwintowanego 6mm. Reszta jak widać
Jeśli ktoś będzie miał zamiar coś takiego zrobić, to polecam wybrać jednak bardziej "szmaciany" materiał, jakąś tkaninę techniczną
Pojemność ok. 90 l zbitej trawy
Po wysypaniu jest pełna taczka budowlana. Dobrze by było jeszcze zrobić suwak z tyłu i wysypywać przez tylną ściankę (z powodu kształtu). Przy szyciu radzę założyć rękawice, bo siatka z włókna szklanego trochę gryzie. A teraz zdjęcia:
![]()