Moje oczko w głowie cz.6
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz.6
Biała trzykrotka - łał cudeńko.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie biała trzykrotka ładna, mam dwie i obie takie fioletowe, a miały być różne 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie trzykrotki, jeśli dobrze rozpoznaję

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Tereniu ale wypasione clematisy masz

A jakie dorodne ostróżki

Ja z moimi powojnikami coś źle robię, bo te moje to takie mizeroty
Pozdrawiam

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teresko, chciałam Ci napisać słowa pocieszenia, że nie można się tak spinać, powinnaś cieszyć się ogrodem. Niech sobie sam radzi, jeśli Ty nie masz siły, ale ostatnio to i ja miałam jakiegoś dołka.
Chyba to pogoda nas dobija.
Takie gwałtowne zmiany temperatury, susza, u niektórych za to zbyt mokro.
No, ale trzeba sie wziąć w garść i cieszyć tym co się ma.
Więc ja się cieszę deszczem, Nareszcie popadało
Zaczęły kwitnąć lilie. Tylko, że mój aparat nie umie oddać koloru
Na razie jeszcze nie wstawiłam zdjęć.
Wstawię raczej jak zakwitną wszystkie. Tylko czy to coś pomoże w ustaleniu koloru?
Mam takiego dzwonka, ja na ostatnich zdjęciach
Dostałam od sąsiadki, czy to dzwonek wieloletni?
Chyba to pogoda nas dobija.
Takie gwałtowne zmiany temperatury, susza, u niektórych za to zbyt mokro.
No, ale trzeba sie wziąć w garść i cieszyć tym co się ma.
Więc ja się cieszę deszczem, Nareszcie popadało
Zaczęły kwitnąć lilie. Tylko, że mój aparat nie umie oddać koloru

Na razie jeszcze nie wstawiłam zdjęć.
Wstawię raczej jak zakwitną wszystkie. Tylko czy to coś pomoże w ustaleniu koloru?
Mam takiego dzwonka, ja na ostatnich zdjęciach
Dostałam od sąsiadki, czy to dzwonek wieloletni?
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
No ja właśnie podpisuję się pod pytaniem Margo.
Jaki ten dzwonek? Ostatnio widziałam podobnego, ale w kolorze niebieskim i on nie był wieloletni, a szkoda bo obydwa śliczne.
Ślimaki po deszczu zawsze wyłażą z ziemi, a jak sucho, to siedzą głęboko schowane. U mnie jest ich dużo w tunelach nornic i w dużym skalniaku też mają swoje kryjówki, bo tam kopa gruzu przysypana tylko ziemią. Z dwojga złego wolę plagę ślimaków od gryzoni, bo z nimi mam szansę na walkę i szybko nie uciekają.

Ślimaki po deszczu zawsze wyłażą z ziemi, a jak sucho, to siedzą głęboko schowane. U mnie jest ich dużo w tunelach nornic i w dużym skalniaku też mają swoje kryjówki, bo tam kopa gruzu przysypana tylko ziemią. Z dwojga złego wolę plagę ślimaków od gryzoni, bo z nimi mam szansę na walkę i szybko nie uciekają.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ja dziś też latałam z niebieskimi granulkami, niby ślimaków nie widziałam, ale tak sobie pomyślałam że gdzieś się czają. Po godzinie na trawniku i ścieżkach pełno śluzu znajduję.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja więcej mszycy i mrówek napotykam niz slimaków
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu, kwiatuszki ładnie Ci kwitną ,chociaż pewnie jesteś zmęczona bo obrobić 2 działki to też nie lada wyczyn ale nie przemęcz się tak jak ja ,że teraz miesiąc jestem odsunięta od pracy ,a te paskudy wszędzie są ,u mnie też plagi ślimaków i myszy ,pozdrawiam i miłego dnia 

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu walka z tymi darmozjadami powinna być przeprowadzona zespołowo. Może Twoi działkowi sąsiedzi nie walczą dlatego u Ciebie jest tego tak dużo. Ja mam sąsiadkę rabatową, która twierdzi że nie widzi mszyc, a ja ciągle pryskam i ciągle mam mszyce w końcu jak pryskam swoje to i jej
Pozdrawiam Ela
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Tereniu urzekła mnie Twoja firletka
czy można ją pozyskaz z nasion bo bym sie do Ciebie usmiechnęła
pasowałaby mi do róży
Kwiciście u Ciebie
Całuski przesyłam

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wiesiu to irys foetidissma , Stinking irys - przywiozłam go od córci z Jersey .
Aniu witam
mnie też się ta biała trzykrotka podoba tylko nie umie im zrobić ładnego zdjęcia .
Iwonko to może dorzucę do przesyłki jak chcesz
Karolinko trzykrotki są ładne tylko ja nie umie im zrobić ładnych zdjęć
Ewuniu witaj
Cieszę się że Ci się podobają
miło usłyszeć takie pochwały z Twoich ust .
Ja nic nie robię z powojnikami , wsadzam i rosną .
Witam Gosiu
Dziękuję za słowa pocieszenia
ale jak tu się nie spinać i nie martwić jak patrzysz jak zostają zjadane przez ślimaki tak pieczołowicie wyhodowane roślinki , czasami ostatnie pieniążki wydane a tu ciach jedna noc i nie ma nic
Pogoda na pewno ma też wpływ na nas i nasze samopoczucie .
Czasami tez tak sobie mówię niech się dzieje co chce , co przeżyje to będzie , ale potem mi szkoda i znowu zbieram , zbieram , sypię a one rozmnażają się chyba nocą
Ten dzwonek jest dwuletni , są w czterech kolorach : biały różowy , niebieski i fiolet , są tez pełne ale one nie powtarzają cech bo po wysianiu nasion były tylko puste . One się ładnie same wysiewają i pojawiają się w rożnych miejscach
Ewuniu odpowiedziałam Gosi - to dzwonek dwuletni ale piękny i warto go mieć u siebie
U mnie ślimaki są wszędzie
i wcale tak wolno nie chodzą , zanim obejdę jedną rabatkę wracam a one już są z powrotem . Gryzoni tez mam ale chyba mniejsze szkody robią .
Danusiu ja też dzisiaj sypałam granulki i oprócz tego uzbierałam całe wiadro , kg wystarcza mi na tydzień - ja chyba zbankrutuje przez nie a ile bym miała kwiatków za te pieniądze .
Martusiu witam
Jestem zmęczona i to bardzo , na starej działce nic nie robię bo nie mam kiedy ( tam nie ma ślimaków ) . Rano zbieram ślimaki ze dwie godziny potem coś wsadzę albo wyplewię , coś zjem i znowu zbieram i tak co dzień dwa albo trzy razy dziennie do samego wieczora - już mi się niedobrze robi na
sama myśl .
Z choroba to Cie rozumiem bo w ubiegłym roku mnie trzymało z pięć miesięcy , nawet szpital nie pomógł - na działce chodziłam z kulą . Dużo zdrówka Martuś Ci życzę
Witaj Dzidziu
O którą firletkę Ci chodzi ?? każdą można z nasion pozyskać - ale mogę Ci podesłać sadzonki , chyba że chcesz dużo to lepiej nasionka ??

Aniu witam

mnie też się ta biała trzykrotka podoba tylko nie umie im zrobić ładnego zdjęcia .
Iwonko to może dorzucę do przesyłki jak chcesz

Karolinko trzykrotki są ładne tylko ja nie umie im zrobić ładnych zdjęć

Ewuniu witaj

Ja nic nie robię z powojnikami , wsadzam i rosną .
Witam Gosiu

Czasami tez tak sobie mówię niech się dzieje co chce , co przeżyje to będzie , ale potem mi szkoda i znowu zbieram , zbieram , sypię a one rozmnażają się chyba nocą

Ten dzwonek jest dwuletni , są w czterech kolorach : biały różowy , niebieski i fiolet , są tez pełne ale one nie powtarzają cech bo po wysianiu nasion były tylko puste . One się ładnie same wysiewają i pojawiają się w rożnych miejscach

Ewuniu odpowiedziałam Gosi - to dzwonek dwuletni ale piękny i warto go mieć u siebie

U mnie ślimaki są wszędzie

Danusiu ja też dzisiaj sypałam granulki i oprócz tego uzbierałam całe wiadro , kg wystarcza mi na tydzień - ja chyba zbankrutuje przez nie a ile bym miała kwiatków za te pieniądze .
Martusiu witam

sama myśl .
Z choroba to Cie rozumiem bo w ubiegłym roku mnie trzymało z pięć miesięcy , nawet szpital nie pomógł - na działce chodziłam z kulą . Dużo zdrówka Martuś Ci życzę

Witaj Dzidziu

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tereniu
jaka śliczna róża
Wszystkie kwiatuszki masz piękne .Tereniu te ślimaki paskudne i u mnie zaczęły wychodzić i objadają mi kwiaty
Zdrówka dla Ciebie i rodzinki

Wszystkie kwiatuszki masz piękne .Tereniu te ślimaki paskudne i u mnie zaczęły wychodzić i objadają mi kwiaty

Zdrówka dla Ciebie i rodzinki

Pozdrawiam Alicja
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Elu przepraszam że Cie pominęłam
Moi sąsiedzi z dwóch stron działki to nawet trawy nie koszą - tak że tam jest wylęgarnia ślimaków . Nie da się zespołowo , zresztą tam nikt nic nie sadzi ani nie sieje bo się nie opłaca a i tak ślimaki wszystko zjedzą - gdybym wiedziała wcześniej to chyba bym nie kupiła tej działki
Moje dalie są ścięte na zero - przesadzam po kilka dziennie do doniczek ale czy odbiją i zdążą zakwitnąć ?? czy do doniczek nie trafią a może szkoda moje pracy ??
Syzyfowa praca

Czy zna ktoś tego kwiatka ?? kupiłam i nie wiem co ??
Aluniu witam serdecznie
i bardzo dziękuje .
Na temat ślimaków już mi się nic mówić nie chce
Ja również życzę Ci dużo zdrówka
i idę zobaczyć co u Ciebie kwitnie

Moi sąsiedzi z dwóch stron działki to nawet trawy nie koszą - tak że tam jest wylęgarnia ślimaków . Nie da się zespołowo , zresztą tam nikt nic nie sadzi ani nie sieje bo się nie opłaca a i tak ślimaki wszystko zjedzą - gdybym wiedziała wcześniej to chyba bym nie kupiła tej działki

Moje dalie są ścięte na zero - przesadzam po kilka dziennie do doniczek ale czy odbiją i zdążą zakwitnąć ?? czy do doniczek nie trafią a może szkoda moje pracy ??
Syzyfowa praca

Czy zna ktoś tego kwiatka ?? kupiłam i nie wiem co ??
Aluniu witam serdecznie

Na temat ślimaków już mi się nic mówić nie chce

Ja również życzę Ci dużo zdrówka

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tereniu jeśli możesz udziubać troszeczkę, to bardzo proszę, ta różyczka to co to za cudo, ciekawy kolor i myślę, że taką mam, ale bez nazwy, czy ona jest pnąca?