W objęciach tęczy
Re: W objęciach tęczy
Janeczko przyszłam pozachwycać się gloksyniami, zwłaszcza to kropkowane piękne
. Skrętniki też niczego sobie 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janeczko,
oczywiście, że chwalę Twoje skrętniki.
Dracula
Ja czekam na debiut mojej Indii i mam nadzieję, że wnet ją zobaczę. Bo jestem ciekawa wielkości kwiatów.
Sprekelia - ma śliczny kwiat, dostojny. Pierwszy rok ją Masz?
Chwasty...zmora wszystkich działkowców i ogrodników
oczywiście, że chwalę Twoje skrętniki.
Dracula
Ja czekam na debiut mojej Indii i mam nadzieję, że wnet ją zobaczę. Bo jestem ciekawa wielkości kwiatów.
Sprekelia - ma śliczny kwiat, dostojny. Pierwszy rok ją Masz?
Chwasty...zmora wszystkich działkowców i ogrodników
Justynko, sprekelię mam już kilka lat. Duża cebulka kwitnie niezawodnie, przybyszowe jeszcze nie kwitły. Może w przyszłym roku? Nabrały ciałka, to może zechcą też zakwitnąć.
Indi ma wielkość kwiatka ok. 5,5 cm. Te kwiatki z falbankami trochę trudno zmierzyć...
Dracula nadal w pełnym rozkwicie. Bardzo długo utrzymuje kwiatki
Kasiu, witaj słoneczko
Podobają Ci się gloksynie? Oj, mnie też
Wkrótce zakwitnie kolejna kropkowana, tym razem różowa, taka trochę landrynkowa
A obecnie kwitnie już trzecia malinowa z białą lamówką. Tak łatwo się ukorzeniały listki, że sporo ich narosło. Teraz co kilka dni zakwita kolejna. Fotek już nie zamieszczam, bo już pewnie się wszystkim znudziły.
Indi ma wielkość kwiatka ok. 5,5 cm. Te kwiatki z falbankami trochę trudno zmierzyć...
Dracula nadal w pełnym rozkwicie. Bardzo długo utrzymuje kwiatki
Kasiu, witaj słoneczko
Podobają Ci się gloksynie? Oj, mnie też
A obecnie kwitnie już trzecia malinowa z białą lamówką. Tak łatwo się ukorzeniały listki, że sporo ich narosło. Teraz co kilka dni zakwita kolejna. Fotek już nie zamieszczam, bo już pewnie się wszystkim znudziły.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Kasiu, skoro malinowa gloksynia jeszcze Ci się nie znudziła, to proszę:

Być może to już ostatnia z tego koloru... mam jeszcze nieoznaczone małe sadzonki, więc mogę mieć niespodziankę
Rozkwitają kolejne odmiany skrętników. Póki co pierwsze kwiatki. Bardzo mnie jednak cieszą, bo długo na nie musiałam czekać
Mroźne Wzory

Bristol's Hob Goblin

Red Velvet ma tak wielki i ciężki kwiat, że nie mogłam sfotografować bez podpórki

Pędy hippeastrum rosną z kosmiczną prędkością

U mnie dziś bardzo ponura pogoda. Toteż wszystkim odwiedzającym mój wątek, życzę
i ewentualnie tęczy 

Być może to już ostatnia z tego koloru... mam jeszcze nieoznaczone małe sadzonki, więc mogę mieć niespodziankę
Rozkwitają kolejne odmiany skrętników. Póki co pierwsze kwiatki. Bardzo mnie jednak cieszą, bo długo na nie musiałam czekać
Mroźne Wzory

Bristol's Hob Goblin

Red Velvet ma tak wielki i ciężki kwiat, że nie mogłam sfotografować bez podpórki

Pędy hippeastrum rosną z kosmiczną prędkością

U mnie dziś bardzo ponura pogoda. Toteż wszystkim odwiedzającym mój wątek, życzę
Z pozdrowieniami - Janka
- Gracjella

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Jeszcze dodam, że kwiaty odmiany Drakula pięknie trzymają pion
gdy inne odmiany po jakimś czasie przechylają łodyżki ku ziemi jak gdyby uginając się pod ciężarem kwiatów
Pięknie u Ciebie, Janeczko
Pięknie u Ciebie, Janeczko
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Mówisz Grażynko, że Drakula trzyma pion? To mój jest jakiś leniwy, bo zaczął pokładać łodyżki kwiatowe, musiałam je podpiąć. Być może z powodu ilości kwiatków? No właśnie to mi się w nim podoba, ilość kwiatków na łodydze
Dziękuję za pochwałę
staram się... roślinki się odwzajemniają 
Dziękuję za pochwałę
Z pozdrowieniami - Janka
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Janeczko, z kwiatów kwitnących masz wszystko co lubię. Gloksynie są zachwycające. Mi bardzo kiepsko przetrwały zimę. Szczerze mówiąc tylko jedna i to jeszcze nie kwitnie. Skrętniki miodzio
Kolejne odmiany, które chciałabym mieć.
Skrętniczek Mroźne Wzory to jeden z moich ulubionych, w ogóle uwielbiam u skrętników paski, ciapki , kropki 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, ślicznie się sprawują u Ciebie skrętniki. Mroźne Wzory i Red Velvet - naprawdę piękne
Ależ widok pędów hippeastrowych. Wiesz, jakie kwiaty będą na nich?
Widać - sprekelia lubi Ciebie, skoro chętna do kwitnienia.
Ależ widok pędów hippeastrowych. Wiesz, jakie kwiaty będą na nich?
Widać - sprekelia lubi Ciebie, skoro chętna do kwitnienia.
Janeczko
Przybiegłam ,aby się pochwalić
Gloksynie od Ciebie mają pączusie i juz nie mogę się doczekac kiedy zakwitną
Przybiegłam ,aby się pochwalić
Gloksynie od Ciebie mają pączusie i juz nie mogę się doczekac kiedy zakwitną
Dziewczynki, jesteście kochane. Miło jest mi dzielić z kimś moją radość z kwitnień ulubionych roślin. A przecież nikt tak mojej radości nie zrozumie jak inny pasjonat.
Iwonka, hippeastra kwitną już ogromem kwiatów, tylko ja aparat pożyczyłam i nie mam czym ich fotografować
I chyba dopiero w niedzielę go odzyskam...
Skrętniki też teraz fajnie wyglądają i też nie obfocone...
Grażynko, Moje gloksynie też nie są takie po zimie jak zawsze. Bardzo czekałam na kwiaty różowej nakrapianej, ale zasuszyła kwiatki. Inne nieźle kwitły, a ta kaprysi. A ja tak bardzo czekałam na jej kwiaty...
Z odmianami skrętników jest niestety tak, że lista chciejstw nigdy się nie kończy
Kasia, i ja lubię Mroźne Wzory i jemu podobne. Ale lubię też skrętniki z małymi, jednokolorowymi, gładkimi kwiatkami np. Ambiente, Black Panther, Crystal Beauty.
Justynko, sprekelia u mnie niezawodna. Szkoda, że kwitnie krótko.
Wszystkie pokazane hippeastra, to cebule odmianowe. Kwitną już dwa i na moje szczęście są zgodne z fiszką. Oby tak wszystkie... W drodze kolejne pędy
Wkrótce pokażę. Skrętniki dorosłe kwitną ładnie, ale mam jeszcze sporo sadzonek, które maja malusie pączki, albo jeszcze takie, które mają po dwa, trzy listeczki. Ciągle jeszcze niespodzianki przede mną. Niektórych nigdy nie widziałam na żywo
Aga, hurra! Przyrzekam, że gloksynie ofiarowane z sercem. Ponadto mają wymarzoną opiekunkę
Czekam na fotki.
Teraz Was opuszczę, ale obiecuję, że następnym razem pojawię się już z fotkami
Iwonka, hippeastra kwitną już ogromem kwiatów, tylko ja aparat pożyczyłam i nie mam czym ich fotografować
Skrętniki też teraz fajnie wyglądają i też nie obfocone...
Grażynko, Moje gloksynie też nie są takie po zimie jak zawsze. Bardzo czekałam na kwiaty różowej nakrapianej, ale zasuszyła kwiatki. Inne nieźle kwitły, a ta kaprysi. A ja tak bardzo czekałam na jej kwiaty...
Z odmianami skrętników jest niestety tak, że lista chciejstw nigdy się nie kończy
Kasia, i ja lubię Mroźne Wzory i jemu podobne. Ale lubię też skrętniki z małymi, jednokolorowymi, gładkimi kwiatkami np. Ambiente, Black Panther, Crystal Beauty.
Justynko, sprekelia u mnie niezawodna. Szkoda, że kwitnie krótko.
Wszystkie pokazane hippeastra, to cebule odmianowe. Kwitną już dwa i na moje szczęście są zgodne z fiszką. Oby tak wszystkie... W drodze kolejne pędy
Aga, hurra! Przyrzekam, że gloksynie ofiarowane z sercem. Ponadto mają wymarzoną opiekunkę
Teraz Was opuszczę, ale obiecuję, że następnym razem pojawię się już z fotkami
Z pozdrowieniami - Janka
Dawno nie było hippeastrum w moim wątku, więc w najbliższym czasie trochę wszystkich nimi pomęczę.

Imieninowa cantedeskia ma 14 kwiatków i kilka pąków

Imieninowa cantedeskia ma 14 kwiatków i kilka pąków

Z pozdrowieniami - Janka
Witaj Janko
jakie piękne te twoje hipeastra , tyle kwiatów na jednej roślinie rzadko się spotyka
jak Ty to zrobiłaś ?
Mają pewnie po 2 lub więcej pędów kwiatowych ...?
Prezent również uroczy - Przyjmij spóźnione życzenia imieninowe - Wszystkiego najlepszego - sto lat
Mają pewnie po 2 lub więcej pędów kwiatowych ...?
Prezent również uroczy - Przyjmij spóźnione życzenia imieninowe - Wszystkiego najlepszego - sto lat