Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
Maryniu, clematis już tak pięknie Ci kwitnie, u mnie ciągle w pąkach, zimniej mamy 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam cały Twój ogród, ale widok sielkiej rabatki z dzwonkami powalił mnie na kolana
Muszę koniecznie doprowadzić do takiej ilości dzwonków jak u ciebie. Na razie mam niewielkie kępki, ale mam nadzieje, że co roku będę je mogła je podzielić.
Muszę koniecznie doprowadzić do takiej ilości dzwonków jak u ciebie. Na razie mam niewielkie kępki, ale mam nadzieje, że co roku będę je mogła je podzielić.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
cyma2704
Soniu dziękuję za wizytę . Gości bezimiennych rzeczywiście dużo prawie stała ilość co dnia ...ale nie ma to jak od czasu do czasu ujawnienie się w nagrodę
... Ostnic nie mam wiele więc to nie one decydują o lekkości rabat /przynajmniej u mnie/ ktoś tak sobie powiedział i ta opinia jest powielana ale nie podzielam... Roślina sama w sobie ma swój urok jak wiele,każda to indywidualne piękno...
Stasiu
róże mam duże i małe, troszkę uzbierało się...Pustaczki też polubiłam kiedyś,kiedy jeszcze niekoniecznie były na topie...
Mam czasem taką intuicję roślinną i sadzę rośliny ,które jeszcze nie są popularne zbytnio .. W zasadzie nie kieruję się trendami ale moim
gustem roślinnym. :oops:Czasem udaje mi się wyprzedzić forumową / bo o takiej tu mowa/ modę na jakąś roślinę. Ostnicę wysiałam w ub.sezonie dopiero bo nie od pierwszego wejrzenia byłam jej zwolenniczką i długo się ociągałam z zaproszeniem jej do siebie.W ub. sezonie jeszcze nie zrobiła na mnie wrażenia ale w tym...jest coraz piękniejsza...i cieszy..
Iwonko
tak,to mój najpiękniejszy clematis..pospolity ale niezawodny!
Margo2 Gosiu
rzadko Ciebie widać na FO tym serdeczniej witam i za miłe słowa
.Dzwonki skoro już masz to już same się będą rozsiewać i dzielić ich nie trzeba.Ale był czas ,że u mnie zniknęły wszystkie i nie mogłam ich się dorobić. Dostałam od sąsiadki po jednej sadzonce w 2 kolorach i w tym mam je w zadowalających ilościach . Mam nadzieję,że na dłużej!
mój gorący różany duet

na nizinach w gąszczu czosnków też różyczka się czai/ła/

dzwonki w różach same się wpasowały jak wiele wypełniaczy w moich kolorowych pokojach , rośliny same wiedzą gdzie im najładniej ja im tylko czasami pomagam
Na ogół akceptuję ich wybór bo wtedy wyglądają naturalnie...co lubię!
Żadna moja kompozycja nie dorówna takim spontanicznym aranżacjom ... A kompozycja to dla mnie zbyt wielkie słowo...wolę skromne aranżacje...

Ta firletka jest u mnie tam,gdzie sama chce choć czasem muszę ograniczać jej zapędy
Tutaj jako asysta Queen Elisabeth pełni tę rolę znakomicie ...

Stasiu
gustem roślinnym. :oops:Czasem udaje mi się wyprzedzić forumową / bo o takiej tu mowa/ modę na jakąś roślinę. Ostnicę wysiałam w ub.sezonie dopiero bo nie od pierwszego wejrzenia byłam jej zwolenniczką i długo się ociągałam z zaproszeniem jej do siebie.W ub. sezonie jeszcze nie zrobiła na mnie wrażenia ale w tym...jest coraz piękniejsza...i cieszy..
Iwonko
Margo2 Gosiu
mój gorący różany duet

na nizinach w gąszczu czosnków też różyczka się czai/ła/

dzwonki w różach same się wpasowały jak wiele wypełniaczy w moich kolorowych pokojach , rośliny same wiedzą gdzie im najładniej ja im tylko czasami pomagam
Żadna moja kompozycja nie dorówna takim spontanicznym aranżacjom ... A kompozycja to dla mnie zbyt wielkie słowo...wolę skromne aranżacje...

Ta firletka jest u mnie tam,gdzie sama chce choć czasem muszę ograniczać jej zapędy

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Firletkę kiedyś miałam, a teraz dostałam kilka karp. Przez przypadek
ma taki sam kolor, jak moje niecierpki na podwórkowej stronie.
Śliczne różyczki i oczywiście zdjęcia
. Reszta pokazywanych roślinek - ciekawa, bo niektórych nie znam
.
Baw się dobrze na działeczce
.
Śliczne różyczki i oczywiście zdjęcia
Baw się dobrze na działeczce
.Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marysiu świetnie, że każdy ma swoje pomysły na ogród.
W innym wypadku ogrody byłyby nie do oglądania, jakby powielano rośliny i ich układ na rabatach.
Fragment ogrodu z klonem palmowym pozwala zobaczyć dojrzałość twojego ogrodu. Traw masz sporo. Róże oczywiście teraz najładniejsze,
ale czosnek rozczochrany też mi się spodobał. Firletka z różą bardzo ładnie wygląda. Mam dwie firletki, może doczekam się siewek. 
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu spacer po Twoim ogrodzie to prawdziwa przyjemność tym bardziej że tyle kwiatów już u Ciebie kwitnie , klematis , róże obsypane kwiatami a moje jeszcze w pąkach . 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Maryniu, jesteś artystką, mało że ogród stanowi materiał do fotografowania grubego kalibru bo ładny, zadbany i masz wiele pięknych roślin to jeszcze te zdjęcia... Naprawdę potrafisz je robić 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu witaj niedzielnie.
Różany ogród wygląda przepięknie.
Moja firletka także rozsiewa się, gdzie jej pasuje. Uwielbia suszę i słońce, i moje piaski.
Czosnki Hairy już Ci kwitną, ja na swoje ciągle czekam, z dwóch paczek uchowało się dwie szt, ale chociaż zobaczę jak kwitną, gdyż mam je pierwszy rok. 
Różany ogród wygląda przepięknie.
- marpa

Witam niedzielnie moich Drogich Gości!
Skoro są Goście to trzeba podziękować za przybycie!
i kilkoma fotkami ogrodowymi się odwdzięczyć a ja na to jak na lato...i cała przyjemność po mojej stronie!
co jest oczywistą oczywistością...
Koleżankom Pulpa222 ,cyma2704,MariaWy,witch,Tajka serdeczności za miłe słowa i odwiedziny ślę!
Forumowych fotek coraz to więcej i więcej , lato sprzyjać będzie pstrykaniu !
Coraz więcej osób "połknęło" foto - bakcyla
Wiem co mówię bo jestem tutaj od kilku lat i pamiętam jak było a jak jest teraz ... Ja też tutaj tego bakcyla złapałam ...i mnie trzyma! 
W pierwszym dniu lata moje impresje letnie ...

Wystarczy ! Nie chcę zamęczać przy niedzieli moich Gości - oglądanie nadmiernej ilości fotek bywa nużące!
ale udało się bez róż w roli głównej ...
Jeżeli się cokolwiek spodobało to jest mi miło i jestem

Skoro są Goście to trzeba podziękować za przybycie!
Koleżankom Pulpa222 ,cyma2704,MariaWy,witch,Tajka serdeczności za miłe słowa i odwiedziny ślę!
Forumowych fotek coraz to więcej i więcej , lato sprzyjać będzie pstrykaniu !
W pierwszym dniu lata moje impresje letnie ...

Wystarczy ! Nie chcę zamęczać przy niedzieli moich Gości - oglądanie nadmiernej ilości fotek bywa nużące!
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu gaura już kwitnie?
Jaki piękny rozchodnik o fioletowych liściach.
Żeleźniak żółto kwitnący ma same liście u mnie, ale za to kwitnie różowy.
Także uważam, że na forum coraz więcej pięknych zdjęć i ciekawych roślin, niż przed pięciu laty, jak forum odkryłam.
Żeleźniak żółto kwitnący ma same liście u mnie, ale za to kwitnie różowy.
Także uważam, że na forum coraz więcej pięknych zdjęć i ciekawych roślin, niż przed pięciu laty, jak forum odkryłam.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,przyczłapałam i ja do Twojego ogrodu pełnego kwiatów i zapachów ,róże pięknie komponują sie z uzupełniaczami ,które może skromniejsze w wyglądzie ,ale jakże niezbędne i piękne ,ja je uwielbiam i dlatego uwielbiam Twój ogród taki z naturalnymi zakątkami,miłej niedzieli i buziaczki 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Połączenie róży z firletką -bomba 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu - właśnie sobie uświadomiłam, że zgubił się gdzieś mój żeleźniak
Jak zawsze z ogromną przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu. Śliczne rośliny, jeszcze piękniejsze zdjęcia - jak zawsze.
A u mnie wreszcie trochę popadało, tylko że zimno ciągle trzyma, ale niech tam, byle by jeszcze tej wody z nieba dolało. [Ale mi się rymło!]
Jak zawsze z ogromną przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu. Śliczne rośliny, jeszcze piękniejsze zdjęcia - jak zawsze.
A u mnie wreszcie trochę popadało, tylko że zimno ciągle trzyma, ale niech tam, byle by jeszcze tej wody z nieba dolało. [Ale mi się rymło!]
- marpa

Tereniu gaura siana w ub .roku przetrwała zimę i rozpoczyna kwitnienie co mnie niezmiernie cieszy bo lubię te niewinną roślinkę!Różowa kupiona zimy nie przetrwała ale ona podobno tak ma.. Różowego żeleźniaka w realu nigdy nie widziałam a w ogóle żeleźniak jest mało znaną rośliną w moich okolicach. Dzięki za odwiedziny!
koziorozec Miło Martuś ,że mimo choróbska,które Cię dopadło miałaś ochotę przyczłapać
do mojego ogródka i jeszcze miłym słowem obdzielić! Zdrowiej , bo ogród czeka!
witch Agusiu miło mi, że Ci się spodobało!
plocczankaLucynko miło,że wpadłaś do mnie!
Ja czekam na deszcz podobno jutro era deszczowa ma nadejść w moje strony...W dzień dość ciepło, upału na szczęście nie ma ale wieczory i noce zimne. Taka huśtawka i rośliny w tej suszy głupieją jakby...
Letnich widoczków w mojej foto relacji garść ...
u mnie same roślinki dobierają sobie towarzystwo..ja je akceptuję

makowy teatrzyk

liliowce o żółtych kwiatach najwcześniej kwitną

koziorozec Miło Martuś ,że mimo choróbska,które Cię dopadło miałaś ochotę przyczłapać
witch Agusiu miło mi, że Ci się spodobało!
plocczankaLucynko miło,że wpadłaś do mnie!
Letnich widoczków w mojej foto relacji garść ...
u mnie same roślinki dobierają sobie towarzystwo..ja je akceptuję

makowy teatrzyk

liliowce o żółtych kwiatach najwcześniej kwitną

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Zawsze zachwycam się twoim ogrodem.Jest piękny, bogaty w w różne roślinki. Kwiatuchy.
Róże, ostróżki, jarzmianki inne a zresztą wszystko pięknie zaprezentowałaś
Zdjęcia profesjonalne

Zawsze zachwycam się twoim ogrodem.Jest piękny, bogaty w w różne roślinki. Kwiatuchy.
Róże, ostróżki, jarzmianki inne a zresztą wszystko pięknie zaprezentowałaś
Zdjęcia profesjonalne