Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Edem rose i Artemis marzenie wielkie :)

Powojniki cudnie kwitną, u mnie tylko rosna jak szalone, ale bez pąków. Kaisera dopadł uwiąd , ale już odbija na nowo ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, cudownie się zrobiło się na twojej działce ;:108 Te niebieskości szałwii, ostróżek i chyba kocimiętki (?)... och, niebiańsko ;:170
Artemis w błękitach bije rekordy popularności i słusznie ;:215 Zestaw fantastyczny :D
Co do eMa i Flammen - to było do przewidzenia :;230 Pamiętasz nasze rozmowy o kolorach przy okazji tulipanów? Dziewczynki lubią bladawce ze szczególnym uwzględnieniem różowości, a chłopczyki? Czerwone, no i czerwone, i może jeszcze czerwone ;:306
Aniu na tym zdjęciu co rośnie? Obrazek
Zestaw na medal!
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi Kochana ;:196 na tym zdjęciu jest Rogownica Kutnerowata i Tułacz pstry Chameleon Houttuynia cordata. Daj namiary to wyślę Ci sadzonkę tułacza, przez dwa sezony rozlazł mi się trochę, mogę się więc z Tobą podzielić. ;:215
A Artemis w błękitach... no cóż... sama się nie spodziewałam, że aż tak dobrze to wyjdzie... ;:131 Bardzo ale to bardzo podobają mi się te niebieskości w ogrodzie. Do tego lada moment urośnie mi wiele różowych róż, w różnych odcieniach. Ino bieli mało. Za mało. Musze nad tym popracować ale gdzie mam tę biel upychać?! ;:124
Elwi pisze: Co do eMa i Flammen - to było do przewidzenia :;230 Pamiętasz nasze rozmowy o kolorach przy okazji tulipanów? Dziewczynki lubią bladawce ze szczególnym uwzględnieniem różowości, a chłopczyki? Czerwone, no i czerwone, i może jeszcze czerwone ;:306
Hah dokładnie! Jak Emowi delikatnie wspomniałam, że myślę o pozbyciu się Flamm, to mu włosy na głowie dęba stanęły. A nie mały to wyczyn, bo włosów tam nie ma. :;230 No nic... póki co Flamm musi zostać. Niech ta się chłop cieszy tą czerwonością. Choć muszę przyznać, że ta roża sama w sobie jest naprawdę ładna. Nawet bardzo ładna! Tylko nie pasuje mi po prostu do ogólnego założenia. :roll:

Paulinko zgodzę się z Tobą. Na tę chwilę są to dla mnie najładniejsze róże.

Sabinko i Dorotko przyjęłam do wiadomości, że to nie Abraham. Dobrze, że Was mam, przynajmniej nie żyję w nieświadomości. ;:196 No nic to. Ta róża bardzo mi się podoba. Zostaje jak jest.
Może kiedyś jeszcze raz zaproszę Abrahama do siebie i tym razem będzie to udane spotkanie..?

P.S. Sabinko wypatrzyłam dwa maleńkie pączki na moim Ascocie! :tan No to się zaczyna. ;:215 A szałwia? Nie mam pojęcia jaką nosi nazwę. Nasionka mogę zebrać. Zostawię dla Ciebie kilka gałązek, bo ogólnie je obcinam, by powtórzyły kwitnienie. ;:215

Anitko dlatego właśnie Flammentanz zostaje! Na razie... :twisted: :twisted: :twisted:

Zuzka to tam niebieskie w tle to ostróżka. :lol:
A na pulpit wrzuć lepiej swój "Wazon". :lol:

Jolu ja też stwierdzam, że mam stanowczo za mało szałwii. :lol: I kocimiętki też. :wink:

To forum to potężna moc! W związku z tym werbenę patagońską mam i ja. :wink:

Obrazek

Larissa:

Obrazek

Żurawka z lawendą:

Obrazek

Języczka z wiesiołkiem:

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Źle rozegrałaś z tą różą, mogłaś nic nie mówić o pozbyciu się na wiosnę wyciąć a mężowi powiedzieć że się zmarnowała :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artemis z szałwią i ostróżką cudnie wygląda, a ta szałwia to jaka odmiana , ma cudowny kolor.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aneczko, "Wazon" troszkę lichy w kolory, rzekła bym nawet że zbyt biało-czarny coby go na pulpit wrzucać Obrazek ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Anitko ale ja zamiarowałam jej się pozbyć nim Em powiedział, że ta najpiękniejsza. Skoro tak uważa, to już nie chcę jej wywalać. Niech ma, skoro tak mu się podoba. Choć nie wiem czy kiedyś nie będę go przekonywać... jak już miejsca braknie. :wink:

Dorota nie mam pojęcia co to za odmiana szałwii. :oops: Kupowana na lokalnym ryneczku jako "szałwia".

Zuza to Ty już nawet kota masz w ogrodowej kolorystyce?!! :shock: :shock: :shock: To dopiero jest "być konsekwentnym". ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kłosowiec i mikołajek ogromniaste w mojej ulubionej kompozycji powojnikowej. ;:oj Artemis z niebieskościami cudna. ;:138 Flammentanz zostaw, M musi mieć coś własnego, co mu się podoba. :D
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

No radość męża bezcenna niech ma chłopak to swoją różyczkę :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kurcze, nie chcę się narażać, ale mnie ta Twoja Eden Rose wcale nie przypomina Eden. Już bardziej ten domniemany Abraham jest do niej podobny. Ale może się mylę, bo widzę, że dotychczas dziewczyny jej nie kwestionowały. W każdym razie te ostatnie dwa jej zdjęcia to według mnie zupełnie inna odmiana.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu Ty masz już istny busz na działeczce a jaki piękny i kolorowy róże i szałwie pierwsza klasa ;:215
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ależ to wszystko Ci się pięknie rozrosło . Róże i klematisy przecudne ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, lawendę możesz skorygować wiosną. I ja za mało ciachnęłam swoje, jednak sekatora nie należy się bać.
Powojniki masz wypasione, a róże boskie. I nie dziwię się, że eM upodobał sobie czerwoną różę....ja je uwielbiam.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Pieknie w Twoim ogrodzie i kwitnąco :) Dopiero mogę wszystko zobaczyć, bo do tej pory tylko teksty mi sie wyświetlały i to tylko w Twoim wątku. W głowę zachodziłam o co chodzi? Zmieniłam przeglądarkę i wszystko się pięknie otwiera :) Muszę teraz wrócić do tyłu i wyoglądać resztę zdjęć :) Widać , że masz duże serducho dla swoich roślin a one pięknie się odwdzięczają :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kłosowce fioletowe rosną u mnie wysokie i mają już małe kwiaty, a różowe malutkie i kwitną od kilku dni. Zapracowana pewnie jesteś. Pozdrawiam ciepło. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”