Elwi Kochana

na tym zdjęciu jest Rogownica Kutnerowata i Tułacz pstry Chameleon Houttuynia cordata. Daj namiary to wyślę Ci sadzonkę tułacza, przez dwa sezony rozlazł mi się trochę, mogę się więc z Tobą podzielić.
A Artemis w błękitach... no cóż... sama się nie spodziewałam, że aż tak dobrze to wyjdzie...

Bardzo ale to bardzo podobają mi się te niebieskości w ogrodzie. Do tego lada moment urośnie mi wiele różowych róż, w różnych odcieniach. Ino bieli mało. Za mało. Musze nad tym popracować ale gdzie mam tę biel upychać?!
Elwi pisze:
Co do eMa i Flammen - to było do przewidzenia

Pamiętasz nasze rozmowy o kolorach przy okazji tulipanów? Dziewczynki lubią bladawce ze szczególnym uwzględnieniem różowości, a chłopczyki? Czerwone, no i czerwone, i może jeszcze czerwone
Hah dokładnie! Jak Emowi delikatnie wspomniałam, że myślę o pozbyciu się Flamm, to mu włosy na głowie dęba stanęły. A nie mały to wyczyn, bo włosów tam nie ma.

No nic... póki co Flamm musi zostać. Niech ta się chłop cieszy tą czerwonością. Choć muszę przyznać, że ta roża sama w sobie jest naprawdę ładna. Nawet bardzo ładna! Tylko nie pasuje mi po prostu do ogólnego założenia.
Paulinko zgodzę się z Tobą. Na tę chwilę są to dla mnie najładniejsze róże.
Sabinko i
Dorotko przyjęłam do wiadomości, że to nie Abraham. Dobrze, że Was mam, przynajmniej nie żyję w nieświadomości.

No nic to. Ta róża bardzo mi się podoba. Zostaje jak jest.
Może kiedyś jeszcze raz zaproszę Abrahama do siebie i tym razem będzie to udane spotkanie..?
P.S.
Sabinko wypatrzyłam dwa maleńkie pączki na moim Ascocie!

No to się zaczyna.

A szałwia? Nie mam pojęcia jaką nosi nazwę. Nasionka mogę zebrać. Zostawię dla Ciebie kilka gałązek, bo ogólnie je obcinam, by powtórzyły kwitnienie.
Anitko dlatego właśnie Flammentanz zostaje! Na razie...
Zuzka to tam niebieskie w tle to ostróżka.
A na pulpit wrzuć lepiej swój "Wazon".
Jolu ja też stwierdzam, że mam stanowczo za mało szałwii.

I kocimiętki też.
To forum to potężna moc! W związku z tym werbenę patagońską mam i ja.
Larissa:
Żurawka z lawendą:
Języczka z wiesiołkiem: