Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Ja mogę już jedynie podziwiać cudne róże o kupnie nie ma już mowy niestety ;:145 Jednak co niektórymi mogę sie szczególnie pozachwycać np. Hot Chocolate czy Summer song .No cóż i tak wszystkich róż nie da się kupić więc trzeba zachwycać się tym co mamy i nie mamy :wink: Aniu czyżby Oczęta jeszcze nie zakwitły ????? moje w tym sezonie szaleją na całego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz szaleństwo
Same cudowności
Kiedy ja sie doczekam takich krzaczków Novalisa i Lavender?
Czekam na pierwsze kwiaty. A krzaczki marne.
Niby powinno się usuwac pierwsze kwiaty, ale ja nie potrafię. Chcę sie przekonać jak róża wygląda
Chociaż w tym, żeby róża od razu nie zakwitła pomaga mi pies albo przyroda :roll:
Mnie szkoda każdego pączka, który się nie rozwinie
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Margo2 pisze:Ale masz szaleństwo
Same cudowności
Kiedy ja sie doczekam takich krzaczków Novalisa i Lavender?
Czekam na pierwsze kwiaty. A krzaczki marne.
Niby powinno się usuwac pierwsze kwiaty, ale ja nie potrafię. Chcę sie przekonać jak róża wygląda
Chociaż w tym, żeby róża od razu nie zakwitła pomaga mi pies albo przyroda :roll:
Mnie szkoda każdego pączka, który się nie rozwinie
Gosiu, ja mam to samo, ale to duży błąd, bo można się mocno rozczarować pierwszymi pąkami. Przekonałam się o tym rok temu, gdy długo wyczekiwałam pierwszych pąków angielskiej Boscobel - jakże żałowałam jej zakupu, gdy ujrzałam pierwsze pąki - to było wręcz brzydkie. Późniejsze były niewiele lepsze, ale gdy końcem sezonu pokazała mocniejsze kwiaty, pięknie wypełnione, to mnie tak zachwyciła, że zamówiłam kolejną :;230 Teraz ta ubiegłoroczna zakwitła - cudo ;:167 , a ten młodziak kupiony jesienią znowu mizerniutki, więc oberwę mu te pierwsze kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Moc koloru gości teraz na twoich rabatach , cudowne widoki.
Róże fakt wszystkie mają w sobie coś wyjątkowego, dzisiaj jednak Hotel dostaje ode mnie najwięcej punktów.
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szaleństwo z tymi różami, jedna ładniejsza od drugiej ;:108 ;:3
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ania,
Zaryzykuję stwierdzeniem, ze taki pięknie ukształtowany krzaczek 'Novalis', to wyłącznie twoja zasługa ;:oj . Ona przyjechała w 2013 na jesieni. Ma u Ciebie dopiero drugi sezon. Najwidoczniej jej bardzo dobrze ;:180
Nie wiem, jak Ty robisz zdjęcia 'Hot Chocolate'. U mnie zawsze wychodzi pomarańczowa lub jakaś ciemna różowa. Jedyna różnica na korzyść to to, że u mnie kwitnie bukietami. Ostatnio liczyłam. Ma po 13-15 kwiatków w wiechciu ;:224.
Ależ sezon się u Ciebie rozkręcił ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, Queen of Sweden i Maria Theresa wpadły mi w oko. Koniecznie potrzebuję nowej rabaty dla róż, bo miejsce mam tylko na morelowo różowe, a cukierkowy róż mi się zamarzył. Chyba trzeba od razu dwie zaplanować. Na wszelki wypadek - wszak dopiero połowa czerwca...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania, a gdzie teraz Ty się podziewasz ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nieśmiało zaglądam w znane progi, bo obawiam się, że mnie ktoś w końcu pogoni :oops: Zatęskniłam za znajomymi ogrodami i wracam na chwilę, żeby je podziwiać.
U mnie Eden jeszcze nie kwitnie, zawiązała pąki i czeka na cieplejsze noce. Dopiero od kilku dni się poprawiło pod tym względem, wcześniej bywało i w granicach 1-2 stopni :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu gdzie się zapodziałaś? Czyżby już wakacje na wyjeździe?
Co tam w Twoim różanym ogrodzie słychać?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,puk puk ,gdzie jesteś i Twoje cudne różyczki :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Po bardzo długiej przerwie niebytności na forum i tęsknotą za Waszymi ogrodami nareszcie jestem. Tak byliśmy z rodzinką na wakacjach, było super, ale wciąż myślami wracałam do Was i pięknych zakątków, które poznałam na forum. Tam gdzie byliśmy zrywało bardzo często połączenie Wi-Fi ku mojemu niezadowoleniu.
Kraina lawendy to było moje marzenie od dawna, nareszcie udało mi się to zrealizować, znalazłam pola lawendowe, mnóstwo ogromnych krzaków kwitnących, na których siedziało masę bąków i pszczół. Dobrze, że nie zapomniałam o sekatorze i przywiozłam ze sobą pęk lawendy:)

Podczas naszej nieobecności działką opiekowała się moja mamcia, która po powrocie opowiedziała mi, że gdy nas nie było pogoda nie dopisywała, było zimno i wciąż padało.
Wiele róż smętnie zwisało do ziemi ,a kwiaty nasiąknięte deszczem nie wyglądały zachęcająco, a raczej przygnębiający to był widok. Żałuję tylko, że nie zdążyłam przed wyjazdem pojechać na działkę i zobaczyć pierwszy rzut kwitnących róż. Mam nadzieję, że drugie kwitnienie będzie równie bujne. Obecnie kwitną różyczki, na niektóre jeszcze czekam szczególnie na świeżaki.

Dorotko ? Lavender Ice rośnie u mnie w półcieniu i ma mnóstwo pąków, czekam na nią z niecierpliwością, wcześniej zakwitło kilka kwiatów i ja też się w niej zakochałam?
Naparstnice rosną same, fakt?wyrosły wielkie i teraz się opierają o Charlesa Austina?

Sabinko- rzeczywiście robactwo szaleje na maxa, ja już pryskałam ze 3 razy, na razie mam spokój, ale pewnie do czasu i znów będzie najazd różnego tałatajstwa?
Czekoladka w donicy to nie za bardzo ,rośnie spora, może kiedyś i u Ciebie zawita?

Moni- szkoda, że bruzdownica zjada pąki ,jak ja jej nie cierpię, ciężko sobie z nią poradzić.
Giardina moja ma mnóstwo pąków i wciąż kwitnie, mocarna panna.

Ula - wszystkie róże spisują się na medal?upały nadchodzą, dziś ma być 33 stopnie, jutro powtórka?uff biedne róże?

Dzidzia - dziękuję i zapraszam w wolnej chwili?

Małgosiu - obydwie warte uwagi?

Lucynko - dziękuję i zapraszam ponownie.

Aneczko - Eden jest dla mnie numer jeden, nigdy nie zawodzi, cieszę się, że Cię zauroczyła?
Lavender Ice ma wspaniały kolor, widziałam już kilka kwiatów, ale czekam na jeden pęk, który niebawem zakwitnie. Chciałoby się takich cudeniek więcej?

Tolinko - Giardina pierwszy rzut ma za sobą, niestety nie widziałam jak kwitnie,ale teraz powoli otwierają się kolejne pączki?

Clem3 - dziękuję i liczę, że niedługo pozostałe róże pokażą na co je stać?

Zuza - ja też nie przepadam za czerwonymi różami, ale ta właśnie mnie zaintrygowała i musiała się znaleźć u mnie .Myślę, że nazwa róży też często ma znaczenie przy doborze róż.

Elwi - Hot Chocolate jeszcze jedną bym chciała, ale na razie muszę się nacieszyć tym co mam.

Jolu - rzeczywiście mój aparat nie przekłamuje kolorów i barwa Chocolate jest bardzo wiernie pokazana na zdjęciu. Doktorka poobcinałam, ale czekam na następne kwiaty.

Aniu - Hot Chocolate nie jest czerwona, raczej zgaszona jest ta czerwień, naprawdę potrafi zauroczyć?

Madziu - Lavender Ice dla samej nazwy kupiłam, ale i kolor mnie przyciągnął, lubię takie kolorki?

Filemon - Hot Chocolate intryguje i zachwyca, chwalę ją bez wątpienia?

Grażynko - Eden to jedna z tych, które potrafią rozkochać i uwierzyć, że każdy może się cieszyć różami. Ja zaczęłam od tej odmiany, byłam zachwycona, kiedy po raz pierwszy zakwitła. Niestety pod ciężarem kwiatów teraz zwiesza główki, ale i tak jest piękna.
Długo trzyma kwiaty?
Kolekcja trzyma się, ale na pewno się powiększy na jesieni ?chociażby ze dwie nowości chciałabym przygarnąć?

Dorotko - Lavender Ice jak na razie zbiera same pozytywy, zobaczymy, czy jest trwała i czy radzi sobie z plamistością w drugiej połowie lata?jestem jej bardzo ciekawa, mnie również fascynuje i zachwyca. Oczęta zakwitły dwoma kwiatami, rozczuliła mnie ta różyczka, to młody krzaczek z wiosny, a kwiaty ma ogromne i piękne?

Jadziu - Oczęta właśnie zakwitły, tak się cieszę, że zdążyłam zobaczyć ich urok ,są piękne, ponadczasowe ech no nie zawiodłam się?
Zaprosiłabym jeszcze jedne do siebie?

Gosiu - różyczki rosną w siłę i cieszą każdego dnia, ale dopiero teraz mogę je oglądać.
Czekam na każdego pączka, który za moment zakwitnie, a zapach, który się unosi w gorące, letnie dni roznosi się po całym ogrodzie?piękny czas?
Novalis wyrósł na giganta, ale ona ma już chyba ze 3 lub cztery lata, podarowana od Justynki pięknie się przyjęła i cieszy mnie każdego dnia?

Gosiaczku - Hotel ciekawy prawda? Dzisiaj go oglądnę jak się sprawuje po ulewnych deszczach.

Aga - szaleństwo trwa, czekam na resztę róż, kocham je wszystkie?

Justynko - mam nadzieję, że Novalis co roku będzie tak dorodnym krzaczkiem, ale jednak pamiętam jak przysłałaś mi tę różę z wieloma pąkami, dorodny krzak ech cieszę się, że to właśnie do mnie trafił dzięki Tobie?
Już kilka razy dziewczyny mi pisały, że u mnie Hot Chocolate wygląda identycznie jak w Realu, więc cieszę się, że aparat doskonale wychwytuje i pokazuje prawdziwe barwy?o to właśnie chodzi, pstrykam bardzo często za automatu?
Twoje Hot Chocolate musi być piękna, to właśnie u Ciebie się w niej zadurzyłam?czy ja się nie mylę, że masz czekoladek ze 3 szt?

Ask Anulla - dobry wybór, to dwie ciekawe odmiany, zdrowe i bezproblemowe?

Maju - jestem już na posterunku i teraz będę Was zamęczać moimi ulubienicami;)

Ewuś[/b] - jak miło, że jesteś i zajrzałaś w moje progi, zapraszam częściej, tak mało zostało z dawnej ekipy?mam nadzieję, że też zatęsknią i wrócą?
Edenki u mnie kwitną na całego, troszkę Ci zazdroszczę, bo u mnie zmęczone ulewnymi deszczami ostały kropek i wyglądają jak biedronki, a Twoje dopiero pokażą swój urok?

Aneczko - już wróciłam, teraz będę na bieżąco z Wami?

Martuś - jestem i nie zamierzam już opuszczać forum?tęskniłam za Wami;)

Po powrocie z urlopu czekała na mnie miła niespodzianka, to Lavender Flower Circus zaczęła kwitnąć, cudny ma kolorek ;:167

Obrazek

Lavender Ice czekam na jej pozostałe pąki...

Obrazek

Leonardo da Vinci nie próżnuje, zawsze na bogato,mam dwa krzaczki;)

Obrazek

Liście soczyście ma zielone i jak się błyszczą...

Obrazek

Maria Theresa to terminator według mnie i co roku nie zmieniam zdania na jej temat zdrowotności, długości kwitnienia, super odmiana.

Obrazek

Obrazek

Winter Lodge i jej czas,cytrynowe kwiaty ...z roku na rok bujniej kwitnie...

Obrazek

Obrazek

Crown Princesse Margarethe kwitnie wciąż, super odmiana, a zapach nieziemski...

Obrazek

Dieter Müller po raz pierwszy zakwitł,fajne ma te pąki,a kwiaty jaśniejsze...

Obrazek

W tym roku First Lady dostałam mocno po pąkach,kwiaty jak na razie z kropkami i nie rozwinięte...

Obrazek

Perennial Blue ładnie okryła pergolę,to lubię...

Obrazek

Leonardo da Vinci z William Morris tworzą super duet:)

Obrazek

Aspiryne Rose to ciekawa róża,jeśli potrzeba bukietu proszę bardzo ścinasz jeden pęk i gotowe...

Obrazek

Giardina musi odchorować ulewne deszcze,da radę,jest silna...

Obrazek

Artemis bujnie kwitnie jak co roku

Obrazek

Lavender Ice czekam na spektakl...

Obrazek

Rosenfaszination na pierwszym planie,a z tyłu Aspiryne ;:167

Obrazek

Rosenfaszination zakwitła dość bujnie ;:167

Obrazek

Eyes For You cudo ;:97

Obrazek

Leżaczek czeka...dziś gorączka...grill czeka będzie wyżerka...do zobaczenia :wit

Obrazek

Na koniec ja w lawendzie brodząca,żebyście mnie widziały jaka ekscytacja zobaczyć tyle lawendy naraz ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, super to ostatnie zdjęcie, pochwal się kochana, gdzie tyle lawendy ;:oj można ujrzeć naraz? Różyczki pięknie Ci kwitną, faktycznie udało Ci się oddać kolorek Hot Chocolate, co łatwe nie jest, piękny krzaczek zbudowała już ta Twoja ;:108, Dr Jamain zauroczyła mnie również swym kwitnieniem, jejku jak ja ubolewam nad brakiem miejsca, bo i Perennial Blue cudowna i Winter Lodge również. Martwiłam się o moją Lawender Ice, gdyż rośnie w półcieniu, ale pocieszyłaś mnie, teraz mam nadzieję, że z czasem też pokaże na co ją stać.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wow, ile lawendy!! :shock:
Śliczną masz sukienkę, Aniu ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Świetne to ostanie zdjątko.Lawendowa pani ;:63 ;:63
A gdzie to jest tyle lawendy u ciebie??Pięknie ;:108
Róże wszystkie cudne, każdą chciałby sie mieć,,ale jest jak jest.
Rosenfaszination prześliczna ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”