Podejrzewam, ze jest to Sir Lancelot Harknesa! Mam taką, jest zdrowa, śliczna i ładnie pachnie
Ogród Anny 2015
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Anny 2015
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Witam
Aniu po dłużej nieobecności przejrzałem Twój watek,
różyczki wspaniałe, ja kilka sztuk też nabyłem miedzy innymi 'Sympathie',
niedawno zakwitła trzema kwiatkami.
Zakupione od Ciebie na jesieni liliowce też puszczają pąki, ciekaw jestem kwiatków.
Czekam na więcej zdjęć, mam nadzieje, że już teraz żeby śledzić Twój wątek na bieżąco.
Poz.
Aniu po dłużej nieobecności przejrzałem Twój watek,
różyczki wspaniałe, ja kilka sztuk też nabyłem miedzy innymi 'Sympathie',
niedawno zakwitła trzema kwiatkami.
Zakupione od Ciebie na jesieni liliowce też puszczają pąki, ciekaw jestem kwiatków.
Czekam na więcej zdjęć, mam nadzieje, że już teraz żeby śledzić Twój wątek na bieżąco.
Poz.
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Róże przepiękne
. Dla takiej łososiowej , tej kupionej bez nazwy ( Sir Lancelot ) znalazłabym miejsce 
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Witam po dłuższej nieobecności
Nie lubię wyjeżdzać kiedy wszystko tak pieknie kwitnie!!! Niestety czasem trzeba.
Za to teraz chyba przez tydzień będę wyrywała chwasty
Będę polować!
Sympathie po kilku latach jest naprawde okazała i piękna! Cieszę się, że liliowce będą kwitły!
Mój pseudo skalniak już mocno zarośnięty

Wszystkiego po trochu

Różyczki
Żółta NN

Blue Lagoon

'Octavia Hill'

Róża do oznaczenia od p. Bogdana z ALl ( nazwana Astid
)

Róża 'Leonardo da Vinci'
Mam 2 krzewy - są piękne!

Róża okrywowa 'Swany'

Róża 'Red Queen'

Liliowa angielka NN oraz 'Novalis'

El Toro oraz Gloria Dei

Chicago Peace (Johnago) oraz czerwona rabatowa NN

Róża Papageno

Róża do oznaczenia

Liliowiec Sea Of Cortez

Nie lubię wyjeżdzać kiedy wszystko tak pieknie kwitnie!!! Niestety czasem trzeba.
Za to teraz chyba przez tydzień będę wyrywała chwasty
Dziękuję bardzo, ja tez jestem początkująca jeśli chodzi o różeNikus pisze:Aniu przejrzałam cały Twój wątek. Kolekcję irysów masz wspaniałą. Również chyba w tym roku zakochałam się w różach ale ja to dopiero raczkuje. Gdy obejrzałam Twoje róże nie myślałam, że tyle pięknych odmian istnieje.
Dziękujękogra pisze:Zobacz ile ich jest - http://www.rosaplant.pl/pl/2046-flower-circus
Ja mam z tej serii 3 odmiany .Pompon, Escimo i Angel, wszystkie 3 polecam , spisują się bardzo dobrze jak na razie zdrowe.
Mogą łapać plamy, ale to dopiero jesienią.
Zaraz sprawdzę i porównam - dziękitakasobie pisze:Podejrzewam, ze jest to Sir Lancelot Harknesa! Mam taką, jest zdrowa, śliczna i ładnie pachnieAnnar13 pisze: Tą kupiłam w zeszłym roku w szkółce i tez bez nazwy, ale jest śliczna
To superstefanek pisze:Witam
Aniu po dłużej nieobecności przejrzałem Twój watek,różyczki wspaniałe, ja kilka sztuk też nabyłem miedzy innymi 'Sympathie',
niedawno zakwitła trzema kwiatkami.Zakupione od Ciebie na jesieni liliowce też puszczają pąki, ciekaw jestem kwiatków.
Czekam na więcej zdjęć, mam nadzieje, że już teraz żeby śledzić Twój wątek na bieżąco.Poz.
Ja chyba dla każdej znalazłabym miejscektoś pisze:Róże przepiękne. Dla takiej łososiowej , tej kupionej bez nazwy ( Sir Lancelot ) znalazłabym miejsce
Mój pseudo skalniak już mocno zarośnięty

Wszystkiego po trochu

Różyczki
Żółta NN

Blue Lagoon

'Octavia Hill'

Róża do oznaczenia od p. Bogdana z ALl ( nazwana Astid

Róża 'Leonardo da Vinci'

Róża okrywowa 'Swany'

Róża 'Red Queen'

Liliowa angielka NN oraz 'Novalis'

El Toro oraz Gloria Dei

Chicago Peace (Johnago) oraz czerwona rabatowa NN

Róża Papageno

Róża do oznaczenia

Liliowiec Sea Of Cortez

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie kwitną Ci lilie św. Józefa.
Moje niestety przepadły wraz z inwazją ślimaków.
Czy obok jeżówki to maruna ?
Lilie bardzo efektowne, moje dopiero zaczynają pojedynczo zakwitać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annar13
- 1000p

U mnie na szczęście nie ma aż tyle ślimakówkogra pisze:Pięknie kwitną Ci lilie św. Józefa.
Tak - to maruna, wszędzie się rozsiewa, ale to dobrze, bo to cenny dodatek do bukietów obok gipsówki!
U mnie szału liliowego tez jeszcze nie ma, rozkwitły tylko 3 odmiany. Pewnie za tydzień dopiero zrobi się kolorowo!
Dziś znowu dzień poza domem , ale przyjemny bo zaliczyłam spływ kajakiem
Fotki na szybko:
Kolejny cudny liliowiec 'Lucifer's Revenge' - ogromy kwiat

Różyczka 'Leonardo da Vinci'

To miniatura okrywowa NN

I kolejna NN

- kogra
- Przyjaciel Forum

Piękny liliowcowy pająk.
U mnie powoli też zaczynają się otwierać pąki.
Ale jest chłodno i nie wszystkie otwierają się do końca.
Ładna też ta miniaturka.
U mnie powoli też zaczynają się otwierać pąki.
Ale jest chłodno i nie wszystkie otwierają się do końca.
Ładna też ta miniaturka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witam
Aniu pokazujesz nam wspaniałe kwitnienia róż, lilii i liliowców.
Bardzo ładne kwiatki "Sea Of Cortez", ciekaw jestem ile dni kwiatki Twoich liliowców tak ładnie wyglądają, bo moje już na drugi dzień są już przekwitnięte. Mam jeszcze jedno pytanko, która z różyczek ma najładniejszy i najintensywniejszy zapach
Aniu pokazujesz nam wspaniałe kwitnienia róż, lilii i liliowców.
Bardzo ładne kwiatki "Sea Of Cortez", ciekaw jestem ile dni kwiatki Twoich liliowców tak ładnie wyglądają, bo moje już na drugi dzień są już przekwitnięte. Mam jeszcze jedno pytanko, która z różyczek ma najładniejszy i najintensywniejszy zapach

Pozdrawiam Stefanek
Aniu!
Wpraszam się ponownie do Twojego królestwa roślin! Piękny katalog roślin na 1 stronie!
Wpraszam się ponownie do Twojego królestwa roślin! Piękny katalog roślin na 1 stronie!
- Annar13
- 1000p

U mnie to samokogra pisze:Piękny liliowcowy pająk.U mnie powoli też zaczynają się otwierać pąki.
Ale jest chłodno i nie wszystkie otwierają się do końca.Ładna też ta miniaturka.
Ta czerwona różyczka jest piękna, muszę spróbować ją zidentyfikować.
Kwiaty liliowców kwitną jeden dzionek - niestetystefanek pisze:Witam, Aniu pokazujesz nam wspaniałe kwitnienia róż, lilii i liliowców.
Mi się podoba zapach 'Louise Odier' i innych starych odmian róz. To pytanie musisz zadać w sekcji Róże
Dziękuję bardzoAnna55 pisze:Aniu!
Liliowce dziś nie otworzyły się w pełni. Zapowiadają teraz ciepłe dni, więc może kolejne będą już ładniejsze.
MOONLIT MASQUERADE oraz PERSIFLAGE

MOUSSAKA

NN oraz Sea Of Cortez

FRANKIE'S FANTASY

Lilie

ROSES IN SNOW

4x P -

Ostróżka

ENA HARKNESS

BONICA

Novalis i Swany

NN i LEONARDO DA VINCI

Octavia Hill (HARzeal)

Róża Graham Thomas oraz lilia biała

- kogra
- Przyjaciel Forum

Widzę, że liliowce przeplatają się z liliami i różami, czyli kochamy te same kwiaty.
Moussaka mi chyba w tym roku nie zakwitnie a w zeszłym kiedy ją kupowałam, miała pączki.
Chyba musi się przyzwyczaić do nowych warunków jak większość liliowców.
Pogoda dziwna to i liliowce rozwijają się marudnie, ale teraz chociaż na kilka dni się poprawi to jest nadzieja na ładne kwitnienie.
Moussaka mi chyba w tym roku nie zakwitnie a w zeszłym kiedy ją kupowałam, miała pączki.
Pogoda dziwna to i liliowce rozwijają się marudnie, ale teraz chociaż na kilka dni się poprawi to jest nadzieja na ładne kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annar13
- 1000p

Dziękuję Dorotkodorcia7 pisze:Aniu piekne kolekcje
Zdecydowanie kochamy te same kwiaty!kogra pisze:Widzę, że liliowce przeplatają się z liliami i różami, czyli kochamy te same kwiaty.![]()
Niektóre liliowce kapryszą i faktycznie nie zawsze co roku mają pąki. Liczę na lepszą pogodę, na szczęście to dopiero początki liliowców, wysyp będzie za ok 2 tygodnie - tak myślę
Dzisiejsze:
'Novalis' po deszczach nie jest zbyt zachwycająca

Ena Harkness już w pelni rozwinięta oraz The Fairy - pierwsze kwiatki

Żółta

Ta wylądowała w moim koszyku będą za zakupach w markecie w listopadzie ubiegłego roku - stała bidula w doniczce, przeceniona do 3 zł. Teraz muszę ją rozpoznać

Hortensja

LUCIFER'S REVENGE oraz FRANKIE'S FANTASY

APRON STRINGS oraz CRYSTAL PINOT

UNCHARTERED WATERS

Pierwszy kwiat PAGAN RITUAL - nie za ciekawy oraz AWESOME BLOSSOM

- kogra
- Przyjaciel Forum

U mnie też pierwsze kwiaty nie są za ładne, ale mam nadzieję na lepsze w następnym kwitnieniu.
W tym jak i w zeszłym roku zapylanie zostawiam naturze.
Mam gniazdo trzmieli u siebie i praca tak wre, że nawet łamią się płatki na kwiatach.
Poza tym nie mam już miejsca na żadne sianie, bo nawet nie ma gdzie układać doniczek.
W tym jak i w zeszłym roku zapylanie zostawiam naturze.
Mam gniazdo trzmieli u siebie i praca tak wre, że nawet łamią się płatki na kwiatach.
Poza tym nie mam już miejsca na żadne sianie, bo nawet nie ma gdzie układać doniczek.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu jest u Ciebie czym oko nacieszyć
.