Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
Beata, córka śliczna, a przyznaj się tylko do kogo podobna? 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, jak ja marzę o o takiej ilości irysów.. Chcesz dobić setki, a ja czytając aż westchnęłam
u mnie niestety brakuje miejsca na ogromne ilości, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku kupie kilka wysokich. Na całe szczęście wybredna nie jestem, więc każdy ogrodniczy potrafi mi zaoferować jakąś piękność, której nie mam
tylko ile trzeba czekać na pierwsze kwitnienie
Pilgrim jest nadal na mojej ścisłej liście, a jak patrzę na tego twojego
to aż mnie ściska, dlaczego nie zamówiłam go na wiosnę 

Pilgrim jest nadal na mojej ścisłej liście, a jak patrzę na tego twojego

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Irysami kusisz i kusisz ;) aż by się chciało mieć jeszcze trochę więcej 
Pergolka śliczna, taka delikatna. Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie i w sprzyjającej chwili mojemu M pokazać - może zrobi?
A dzieciaczki mamy w podobnym wieku

Pergolka śliczna, taka delikatna. Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie i w sprzyjającej chwili mojemu M pokazać - może zrobi?
A dzieciaczki mamy w podobnym wieku

Witaj Beatko,
masz niesamowitą kolekcję irysów i piękne róże
Pozdrawiam i będę zaglądała podziwiać kolejne roślinki 
masz niesamowitą kolekcję irysów i piękne róże

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Tylko pozazdrościć Twojemu M za takie słowa od żonymój mąż z tych wylewnych inaczej ,nie za bardzo potrafi mówić o uczuciach ,ale jest jak opoka i można na nim zawsze polegać

Bardzo podoba mi się 'Decadence' i szałwia 'Sweet Esmeralda'. 'Wadowiczanin' młoda odmiana ale dzięki kapersom, widzę, szybko się spopularyzowała. Bardzo ładna

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Znasz nazwę tej róży którą zwiesz jajeczko?Jest piękna
Piękna kolekcja irysów
pozostałe roślinki też śliczne
widzę, że jeszcze będą liliowce (moje ulubione), więc szybciutko się wpisuję żeby mi wątek nie umknął i będę podglądać 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
dużą rabatę masz przy domu super.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Nareszcie pada ! Czas najwyższy ,bo już była skała i pustynia . Z pielenia na dziś nici ,ale za to mam czas na forum !
Witaj Asiu
Piwonie dobrze widziałaś , w tym roku kwitło mi co prawda tylko trzy odmiany ,ale trzy kolejne już dokupiłam i to pewnie nie koniec ,choć na efekt trzeba będzie poczekać ,bo to kwiaty które raczej długo się aklimatyzują.
Beciu ja mam ogromny sentyment do jaśminów ,w tamtym roku kupiłam trzy odmiany i teraz tylko czekać aż się rozrosną .W życiu bym nie wpadła na to ,że te złote listki to powojnik...świetna kompozycja ci wyszła
A kwitł ci już?
Zuzka ja często powtarzam mężowi ,że urodę i inteligencję nasze dzieci mają po mnie ,a po nim jedynie ośli upór
Sabinko nie wiem co oferują ogrodnicze w twojej okolicy ,ale u mnie to porażka i na prawdę szkoda kaski ,zwłaszcza ,że na forum jest sporo ciekawych ofert ,a z zakupionych teraz kłączy w przyszłym roku powinno zakwitnąć przynajmniej połowa . Ja nie mam jeszcze zbyt rozrośniętych roślin ,ale z tych starszych też co nieco mogę uskubać
Wstępnie zaklepałam też kilka odmian tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 11&start=0
Nowy wąteczek ,ale bardzo doświadczony hodowca z piękną kolekcją . A co do Pilgrima to ja też żałuję...że kupiłam tylko jedną . Wszystko mi się w tej róży podoba i kwiat i zapach,jest obłędna
Ewunia przygotowałam już pudełko ,żeby w poniedziałek wysłać ci trochę irysów i nagle zonk, dotarło do mnie ,że nie wiem ,czy mam aktualny jeszcze adres ? Jak zajrzysz to skrobnij pw
Jak by mój mąż miał talent do majsterkowania ,to nieustannie wierciłabym mu dziurę w brzuchu ,ale ideałów nie ma
Ucałowania dla twojej małej ogrodniczki ,czy w nowym ogrodzie też ma swoją rabatkę ?
Basiu witam nowego gościa i to na dodatek z Mazowsza
Zaraz do ciebie zajrzę
Jacku przez dwadzieścia dwa wspólnych lat nazbierało się dużo miłych wspomnień i dobrych chwil ,ale to te trudne zdarzenia i wspólne kłopoty najwięcej mówią o człowieku
Nie wstydzę się przyznać ,że kocham męża i szanuję to wielkie szczęście znaleźć swoją drugą połowę 
Wadowidczanin to u mnie jedyny irys z kapersa i jedyny ,którego kupiłam z czystego sentymentalizmu...dla nazwy
Marzenko jajeczko to Pilgrim jest piękna...a zapach
Nastia,ale mi głupio kolejny nowy gość a ja tak zaniedbuję własny wątek
jak kochasz liliowce to zapraszam na pierwsze .

W buszu pod leszczyną złocą się drobne żółteczka z biedronkowych kapersów

To miejsce też muszę przerzedzić bo Apron Strings nie ma czym oddychac

Nieśmiało rozkręca się kremowo malinowa siewka od Emila

Wyskoczyłam na chwilę do sklepu po chleb

Pierwszy kwiatek Amadeusa ,którego dostałam od Ewy w gratisie i póki co zupełnie nie mam pomysłu na miejscówkę dla niego

A Pilgrim niestrudzenie rozwija kolejne pąki i ma ich jeszcze sporo w zapasie
Witaj Asiu

Beciu ja mam ogromny sentyment do jaśminów ,w tamtym roku kupiłam trzy odmiany i teraz tylko czekać aż się rozrosną .W życiu bym nie wpadła na to ,że te złote listki to powojnik...świetna kompozycja ci wyszła

Zuzka ja często powtarzam mężowi ,że urodę i inteligencję nasze dzieci mają po mnie ,a po nim jedynie ośli upór

Sabinko nie wiem co oferują ogrodnicze w twojej okolicy ,ale u mnie to porażka i na prawdę szkoda kaski ,zwłaszcza ,że na forum jest sporo ciekawych ofert ,a z zakupionych teraz kłączy w przyszłym roku powinno zakwitnąć przynajmniej połowa . Ja nie mam jeszcze zbyt rozrośniętych roślin ,ale z tych starszych też co nieco mogę uskubać

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 11&start=0
Nowy wąteczek ,ale bardzo doświadczony hodowca z piękną kolekcją . A co do Pilgrima to ja też żałuję...że kupiłam tylko jedną . Wszystko mi się w tej róży podoba i kwiat i zapach,jest obłędna

Ewunia przygotowałam już pudełko ,żeby w poniedziałek wysłać ci trochę irysów i nagle zonk, dotarło do mnie ,że nie wiem ,czy mam aktualny jeszcze adres ? Jak zajrzysz to skrobnij pw

Basiu witam nowego gościa i to na dodatek z Mazowsza

Jacku przez dwadzieścia dwa wspólnych lat nazbierało się dużo miłych wspomnień i dobrych chwil ,ale to te trudne zdarzenia i wspólne kłopoty najwięcej mówią o człowieku

Wadowidczanin to u mnie jedyny irys z kapersa i jedyny ,którego kupiłam z czystego sentymentalizmu...dla nazwy

Marzenko jajeczko to Pilgrim jest piękna...a zapach

Nastia,ale mi głupio kolejny nowy gość a ja tak zaniedbuję własny wątek

W buszu pod leszczyną złocą się drobne żółteczka z biedronkowych kapersów

To miejsce też muszę przerzedzić bo Apron Strings nie ma czym oddychac

Nieśmiało rozkręca się kremowo malinowa siewka od Emila

Wyskoczyłam na chwilę do sklepu po chleb

Pierwszy kwiatek Amadeusa ,którego dostałam od Ewy w gratisie i póki co zupełnie nie mam pomysłu na miejscówkę dla niego

A Pilgrim niestrudzenie rozwija kolejne pąki i ma ich jeszcze sporo w zapasie

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Widzę ,że kupiłaś goździkowy ''chleb''
Ja też dziś nie planowałam zakupu roślin
Róże i cała reszta kwitnących zasługuje na brawa

Ja też dziś nie planowałam zakupu roślin

Róże i cała reszta kwitnących zasługuje na brawa

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Zdjęcie dzieci.
piękna para.
Aż tyle masz irysów? łał to ja mam ciut do Twojej kolekcji.
Ale masz cudne kolory na ogrodzie, róże w deszczu, rewelacja. 

Aż tyle masz irysów? łał to ja mam ciut do Twojej kolekcji.

Beatko
Mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia- daj mi te swoje trzy rabatki, a weź sobie moje hektary-wrócę po nie, jak już będą wyglądały, tak jak Twoje trzy rabatki
A tak poważnie, to należą Ci się klapsiory- najpierw zaraziłaś mnie irysami, a teraz gdy już praktycznie miałam zamkniętą "różaną" listę, dojrzałam u Ciebie Piligrim'kę
i..dziękuję, mocne postanowienie przystopowania z zakupami poszło w kosmos.. 

Mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia- daj mi te swoje trzy rabatki, a weź sobie moje hektary-wrócę po nie, jak już będą wyglądały, tak jak Twoje trzy rabatki

A tak poważnie, to należą Ci się klapsiory- najpierw zaraziłaś mnie irysami, a teraz gdy już praktycznie miałam zamkniętą "różaną" listę, dojrzałam u Ciebie Piligrim'kę

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Asiu najgorszą pokusą są dla mnie duże sklepy spożywcze z działem ogrodowym
no nie do się przejść i nie wrzucić choć jednej roślinki
Kasiulka
ja jestem trochę taka maniaczka zbieraczka ,że jak mi się coś spodoba to nie potrafię przestać i ciągle nowe odmiany dosadzam
Kasiu nie bij
To miłe co piszesz ,ale jak wiesz ja też mam hektary ,którym jeszcze wiele brak ,ogarniam jako tako tylko te rabatki
a za Pilgrima jeszcze mi podziękujesz
to cudo nie róża
Po dwóch latach siania dzielenia i przesadzania nareszcie mam swoją lawendową alejkę

Dla przypomnienia w kwietniu mój pas startowy wyglądał tak

Niesamowite jak w sezonie wszystko się zmienia
Kwitną jeszcze tylko dwa irysy

Znów mam taką zieloną fazę w ogrodzie,irysy przekwitły a reszta w blokach startowych,jedynie różne drobiazgi o których mówię wypełniacze ratują sytuację

Szałwia Twilling Serenada

Firletka

Jaśminowiec Belle Etoile

Kasiulka

Kasiu nie bij

Po dwóch latach siania dzielenia i przesadzania nareszcie mam swoją lawendową alejkę

Dla przypomnienia w kwietniu mój pas startowy wyglądał tak

Niesamowite jak w sezonie wszystko się zmienia

Znów mam taką zieloną fazę w ogrodzie,irysy przekwitły a reszta w blokach startowych,jedynie różne drobiazgi o których mówię wypełniacze ratują sytuację

Szałwia Twilling Serenada

Firletka

Jaśminowiec Belle Etoile
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
No no lawendowa ścieżka.
Cudny jaśminowiec a kolekcjonowanie wiem co to znaczy.
lecz ja mam miejsca i ściskam tworząc mieszane rabaty.

Cudny jaśminowiec a kolekcjonowanie wiem co to znaczy.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Przechadzanie się wieczorkiem po tej lawendowej ścieżce pewnie całkiem miłe dla nosa