Śliczny, a jaki kolor kwiatów?
 Śliczny, a jaki kolor kwiatów?Iwony Storczyki
Re: Iwony Storczyki
Cudny parapet, cała paleta kolorów. Maluch z kolorowymi listkami niesamowity, nie widziałam takiego na żywo, chyba muszę się baczniej rozglądać w biedronce   Śliczny, a jaki kolor kwiatów?

Śliczny, a jaki kolor kwiatów?- Iwona 0103
- 500p 
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Vaphel - MM jest jak na razie pierwszym storczykiem, który wypuścił u mnie trzy pędy na raz, przy tym rozgałęzione. Wiele miejsca na parapecie nie zajmuje co też jest wielkim atutem.Polecam tego storcza z czystym sumieniem  

Janeczko Dziwaczek jak go dostałam to miał dwa pędy i na każdym inaczej kwitł co widać na zdjęciu. Pęd z mazajami nic na razie nie produkuje. Ciekawe jak będą wyglądały jego dalsze kwitnienia. Co do parapetu to masz w 100% rację
  Dziwaczek jak go dostałam to miał dwa pędy i na każdym inaczej kwitł co widać na zdjęciu. Pęd z mazajami nic na razie nie produkuje. Ciekawe jak będą wyglądały jego dalsze kwitnienia. Co do parapetu to masz w 100% rację  

Ilonko w Walentynki było tych storczyków na pęczki, co ciekawe nie we wszystkich Biedronkach. Mój M musiał specjalnie po niego jechać, po pracy, po 22.00 , po tym jak zobaczyłam zdjęcia ich u forumek w wątkach. Inaczej bym go do domu nie wpuściła Kwitnie na różowo. Na 10-tej stronie są jego zdjęcia.
  Kwitnie na różowo. Na 10-tej stronie są jego zdjęcia.

Janeczko
 Dziwaczek jak go dostałam to miał dwa pędy i na każdym inaczej kwitł co widać na zdjęciu. Pęd z mazajami nic na razie nie produkuje. Ciekawe jak będą wyglądały jego dalsze kwitnienia. Co do parapetu to masz w 100% rację
 Ilonko w Walentynki było tych storczyków na pęczki, co ciekawe nie we wszystkich Biedronkach. Mój M musiał specjalnie po niego jechać, po pracy, po 22.00 , po tym jak zobaczyłam zdjęcia ich u forumek w wątkach. Inaczej bym go do domu nie wpuściła
 Kwitnie na różowo. Na 10-tej stronie są jego zdjęcia.
  Kwitnie na różowo. Na 10-tej stronie są jego zdjęcia.- 
				natka_211
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko parapety jak zwykle u Ciebie zacne, a ten pierwszy storczyk jak go nazywasz "dziwak" śliczny jest, mam takiego w wersji mini 

- Iwona 0103
- 500p 
Natalko dziękuję, a mówię na niego ,,dziwaczek,, bo on ma dwa rodzaje kwiatów (pierwsze i drugie zdjęcie to ten sam storczyk)  

- 
				natka_211
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To rzeczywiście dziwak ale z drugiej strony to masz fajnie takie 2 w 1, i czego tu chcieć więcej szczęściaro? 

- Iwona 0103
- 500p 
A co najciekawsze on jest prezentem od moich dwóch synów. Czyli dwa rodzaje kwiatów od dwóch synów  Taki trochę pokręcony jak oni
  Taki trochę pokręcony jak oni 

Iwona, przejrzałam cały Twój wątek. Już Ci mówiłam że ten od szefowej jest super  Ale widze że masz takie samo dendrobium phalaenopsis co ja - Banana Chocolate. I u mnie ten egzemplarz lekko pachnie. Coś jak bananowa guma balonowa:)
 Ale widze że masz takie samo dendrobium phalaenopsis co ja - Banana Chocolate. I u mnie ten egzemplarz lekko pachnie. Coś jak bananowa guma balonowa:)
Jak się miewa Twoja Cambria i Zygo?

Ale widze że masz takie samo dendrobium phalaenopsis co ja - Banana Chocolate. I u mnie ten egzemplarz lekko pachnie. Coś jak bananowa guma balonowa:)
 Ale widze że masz takie samo dendrobium phalaenopsis co ja - Banana Chocolate. I u mnie ten egzemplarz lekko pachnie. Coś jak bananowa guma balonowa:)Jak się miewa Twoja Cambria i Zygo?
- Iwona 0103
- 500p 
Olciu niestety te kwiatuchy ukatrupiłam  Zostały same falki, które odpukać nieźle sobie poczynają
  Zostały same falki, które odpukać nieźle sobie poczynają 

- Iwona 0103
- 500p 
Olciu niestety te kwiatuchy ukatrupiłam  Zostały same falki, które odpukać nieźle sobie poczynają

Iwonko piękne kwiatuchy a dziwaczek  

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078

Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- Asia7084
- 200p 
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaki pokręcony ten dziwaczek  Iwonko może się powtórzę ale piekne i kolorowe te Twoje parapety!
  Iwonko może się powtórzę ale piekne i kolorowe te Twoje parapety!  Cudowne
  Cudowne 

Iwonko może się powtórzę ale piekne i kolorowe te Twoje parapety!
  Iwonko może się powtórzę ale piekne i kolorowe te Twoje parapety!  Cudowne
  Cudowne 
- Borg
- 200p 
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
No ten dziwaczek to świetny jest. Reszta też, ale ten najbardziej. ;)

- Iwona 0103
- 500p 
Borg - dziękuję  

Byłam ciekawa jakie listki będzie wypuszczała moja mini i muszę przyznać, że jestem zadowolona z ubarwienia na nowym liściu

Moja nowość dostana od mamy
Pearl

Phal. fasciata na trzech pędach produkuje po jednym pączku

Mini Mark rano (ale tak ok. od 10:00) pachnie tak ślicznie, delikatnie, ale ciężkim zapachem. Czy wasze Mini Marki też pachną?

Następna nowość dostana od mamusi

Darwin się produkuje

Liodoro zaszczycił mnie aż jednym pączkiem

A teraz tadam, dwie nowości:
Ten od męża:

Ten sobie sprawiłam:

A teraz na deser znowu dziwaczek

Byłam ciekawa jakie listki będzie wypuszczała moja mini i muszę przyznać, że jestem zadowolona z ubarwienia na nowym liściu
Moja nowość dostana od mamy
Pearl
Phal. fasciata na trzech pędach produkuje po jednym pączku
Mini Mark rano (ale tak ok. od 10:00) pachnie tak ślicznie, delikatnie, ale ciężkim zapachem. Czy wasze Mini Marki też pachną?
Następna nowość dostana od mamusi
Darwin się produkuje
Liodoro zaszczycił mnie aż jednym pączkiem
A teraz tadam, dwie nowości:
Ten od męża:
Ten sobie sprawiłam:
A teraz na deser znowu dziwaczek
Iwonka,   
   ileż kwiatuszków na Twoich phalaenopsisach. Widzę, że bardzo mocno gustujesz w plamiastych...
 ileż kwiatuszków na Twoich phalaenopsisach. Widzę, że bardzo mocno gustujesz w plamiastych...
Nowości interesujące, szczególnie ta od mężusia 

Miniaturka się postarała z wybarwieniem listka. Ktoś pisał, że właśnie wypuszcza u niego (niej) mało wybarwiony listek. Tak więc, albo zapewniłaś jej optymalne warunki, albo zwyczajnie Cię lubi.

ileż kwiatuszków na Twoich phalaenopsisach. Widzę, że bardzo mocno gustujesz w plamiastych...Nowości interesujące, szczególnie ta od mężusia

Miniaturka się postarała z wybarwieniem listka. Ktoś pisał, że właśnie wypuszcza u niego (niej) mało wybarwiony listek. Tak więc, albo zapewniłaś jej optymalne warunki, albo zwyczajnie Cię lubi.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...

Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Iwona 0103
- 500p 
Janeczko to prawda uwielbiam ciapkowate storczyki. Na dowód tego pokażę zdjęcia bardzo podobnych storczyków tylko ciut inne kolory. 

A to dwa bardzo podobne storczyki.
Ten pierwszy jest bardzo podobny do hybrydy Sun Passat, też pachnie, ma bardzo podobny wzór, tyle że kolor bardziej wpadający w krem niż w żółty.

A to prawdziwy Sun Passat

A to jeszcze dzisiejsza fotka w świetle dziennym storczyka od mojego M

A to dwa bardzo podobne storczyki.
Ten pierwszy jest bardzo podobny do hybrydy Sun Passat, też pachnie, ma bardzo podobny wzór, tyle że kolor bardziej wpadający w krem niż w żółty.
A to prawdziwy Sun Passat
A to jeszcze dzisiejsza fotka w świetle dziennym storczyka od mojego M