Kawałeczek słońca na ziemi
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Bez super! Ja mam nadal tylko jeden kwiatek, ale w przyszłym roku spodziewam się większej ilości, bo krzak się rozhulał. Będzie nalewka
Same ciekawostki! Melduję, że heliotrop ma już 5 cm 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale śliczny bez czarny, ile ma latek?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow, piękne, kolorowe masz bylinki 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak to piękny biały dzwonek skupiony....
Naparstnica cudna mimo ze do bieli jej daleko...
Zuza śliczności.
Naparstnica cudna mimo ze do bieli jej daleko...
Zuza śliczności.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuza ja ostatnio pryskałam chemią, tyle już miałam mszyc. I wszędzie pomogło prócz jaśmionowca.
Dobrze w sumie, że Ralf przerył Ci tony trawnika a nie rabat.
Kolor lilii zjawiskowy.
Tak samo jak różyczka NN na pniu. 
Dobrze w sumie, że Ralf przerył Ci tony trawnika a nie rabat.
Kolor lilii zjawiskowy.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Przepiękna różyczka. U mnie też będzie jedna pomyłka. Miał być Ombre Parfait a jakieś jasno różowe spiczaste pąki ma.
Naparstnica bardzo ładna, nawet jak omyłkowa. Pogoda się skiepściła. Roślinki odetchną z ulgą.
Naparstnica bardzo ładna, nawet jak omyłkowa. Pogoda się skiepściła. Roślinki odetchną z ulgą.
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Same pomyłki u ciebie ale dobrze że chociaż ładne 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu, a żeby ci robotnicy i geodeci jeszcze takiej kasy nie brali, to może bym jeszcze zrozumiała że oni sobie a mapki sobie, ale za taką kwotę , to mogli by się choć trochę do swojej roboty przyłożyć 
Beata-bejka1970, nie mogłam uciekać, musiałam derenia bronić przed zagładą
P.S. sadzonka jaśminowca wypuściła mikro listeczki
, ale nie wyciągam z ziemi sprawdzić czy są korzenie, bo zbyt malusia i jeszcze ją zniszczę.
Lucynko, dziękuję kochana
Beata-Beaby, zawieszka kupiona do kompletu kulek w Jucca.
Aniu, Festiva Maxima pachnie obłędnie tak jak i Aleksander Fleming. Natomiast Sarah Bernhardt pachnie też obłędnie, ale nutę zapachową ma ciut inną od tych dwóch poprzednich. Dobrze, że dałaś szansę różyczce
Miłeczko, bez czarny przyrasta ekspresowo, na pewno w przyszłym roku już się u Ciebie rozbestwi. Podeślij kochaniutka przepis na takową naleweczkę
i co do niej się zbiera, same kwiatki? i w jakiej fazie rozwoju?
Iwonko, bez czarny jest u mnie trzeci sezon.
Karolcia, dzięki
Kaśka, dzwonek skupiony - tak to on, przy zakupie zwiała mi karteczka z nazwą
Dzięki na Ciebie zawsze można liczyć 
Aneczko, a jaki masz duży Swój jaśmin? Mój spory i nawet jak jakieś mszycory tam zostaną po oprysku, to nie robią mu większych szkód przy spojrzeniu na całość krzewu. Choć moja chemia dość dobrze się z tymi wstręciuchami rozprawia
Lilia ma takie fajne kreseczki na brzegach płatków, szkoda tylko że nie po całości jak eyeliner tylko w samym środku. Ciekawa byłam czy będze je faktycznie miała, bo w necie są zdjęcia i bez, ale jednak ma
Madziu, dzięki, ta różyczka to tym razem nie pomyłka, tylko kupiona w ogrodniczym jako "wielkokwiatowa różowa" bez nazwy odmianowej. A kwiaty ma ogromne jak sie patrzy z boku to jakieś dobre 7-8 cm wysokości a szerokości po otwarcia pąku sporo więcej, dobre 10-12 cm.
Anita, jak już pisałam powyżej do Madzi, tym razem to nie pomyłka, a świadomy wybór

Beata-bejka1970, nie mogłam uciekać, musiałam derenia bronić przed zagładą
Lucynko, dziękuję kochana
Beata-Beaby, zawieszka kupiona do kompletu kulek w Jucca.
Aniu, Festiva Maxima pachnie obłędnie tak jak i Aleksander Fleming. Natomiast Sarah Bernhardt pachnie też obłędnie, ale nutę zapachową ma ciut inną od tych dwóch poprzednich. Dobrze, że dałaś szansę różyczce
Miłeczko, bez czarny przyrasta ekspresowo, na pewno w przyszłym roku już się u Ciebie rozbestwi. Podeślij kochaniutka przepis na takową naleweczkę
i co do niej się zbiera, same kwiatki? i w jakiej fazie rozwoju?Iwonko, bez czarny jest u mnie trzeci sezon.
Karolcia, dzięki
Kaśka, dzwonek skupiony - tak to on, przy zakupie zwiała mi karteczka z nazwą

Aneczko, a jaki masz duży Swój jaśmin? Mój spory i nawet jak jakieś mszycory tam zostaną po oprysku, to nie robią mu większych szkód przy spojrzeniu na całość krzewu. Choć moja chemia dość dobrze się z tymi wstręciuchami rozprawia
Lilia ma takie fajne kreseczki na brzegach płatków, szkoda tylko że nie po całości jak eyeliner tylko w samym środku. Ciekawa byłam czy będze je faktycznie miała, bo w necie są zdjęcia i bez, ale jednak ma

Madziu, dzięki, ta różyczka to tym razem nie pomyłka, tylko kupiona w ogrodniczym jako "wielkokwiatowa różowa" bez nazwy odmianowej. A kwiaty ma ogromne jak sie patrzy z boku to jakieś dobre 7-8 cm wysokości a szerokości po otwarcia pąku sporo więcej, dobre 10-12 cm.
Anita, jak już pisałam powyżej do Madzi, tym razem to nie pomyłka, a świadomy wybór

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, jeśli już wypowiedziałaś wojnę mszycom przy użyciu chemii to pamiętaj o ponownym spryskaniu po około 2 tygodniach.. ja zapomniałam i teraz mam znowu kolonie mszyc dosłownie na wszystkim
Ciężki sprzęt w ogrodzie to zmora.. szczególnie jak już tyle było zrobione. Współczuję z całego serca. Jedyny plus to fakt, że będziesz sobie mogła od nowa wszystko poukładać i jeśli coś nie gało to teraz masz pretekst żeby pozmieniać, podosadzać nowości 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Wybrałam się do Ciebie na spacer a tu
ogród zryty, tyle Twojej pracy poszło w błoto, a raczej w piasek.
Żylistek o różowych kwiatach śliczny, wiesz może jaka to odmiana?
Róże u Ciebie szaleją, a ptilotus exaltatus ?Joey? to bardzo egzotyczna roślina.
Żylistek o różowych kwiatach śliczny, wiesz może jaka to odmiana?
Róże u Ciebie szaleją, a ptilotus exaltatus ?Joey? to bardzo egzotyczna roślina.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zuza nie wiem, co napisać. Współczuć czy cieszyć się z nowości? Z pewnością będzie lepiej, bo już z większym doświadczeniem zaczniesz zagospodarowywać zniszczone miejsca.
Przypomniałyście mi, że mam powtórzyć oprysk. Dobra, idę robić tę śmierdzącą miksturę.
Przypomniałyście mi, że mam powtórzyć oprysk. Dobra, idę robić tę śmierdzącą miksturę.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Sweetdaisy - ta piekna różowa róża przy pergoli na pewno nie jest Quenn Elizabeth.
Ładnie masz w ogródku
.
Ładnie masz w ogródku
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tam "roboty drogowe w ogrodzie"? Sprzęt ciężki wyjechał, czy przyszedł walec i wyrównał? 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Mnie czeka taka sama demolka na dniach... 
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Zuziu ja nie pryskam chemia bo w bliskiej odległości róż mam krzewy owocowe. Stosuję do oprysku roztwór sody (pół łyżeczki na litr wody) i wyciąg z czosnku, takie opryski trzeba powtarzać aby zwiększyć skuteczność, ale działają
.
Ciężko stwierdzić czy z sadzonki naparstnicy będą białe kwiaty dlatego dziwię sie ,że taka kupiłaś.Może w nowowysianych sadzonkach mogą się trafić czysto białe ale i fioletowe lub różwe. Naparstnica jest dwuletnia i sama się wysiewa więc często zmienia miejsca. Trzeba tylko uważać aby nie wyrwać nowo wschodzących w lato sadzonek.
Ciężko stwierdzić czy z sadzonki naparstnicy będą białe kwiaty dlatego dziwię sie ,że taka kupiłaś.Może w nowowysianych sadzonkach mogą się trafić czysto białe ale i fioletowe lub różwe. Naparstnica jest dwuletnia i sama się wysiewa więc często zmienia miejsca. Trzeba tylko uważać aby nie wyrwać nowo wschodzących w lato sadzonek.