Pokrzywiec (Acalypha) kocie ogonki - pielęgnacja,uprawa
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pokrzywiec kocie ogonki -pielęgnacja,uprawa
Szukam od dłuższego czasu tej rośliny ,jednego sezonu miałem bardzo piękny egzemplarz , dziś pytałem na targu czy będą mieli , pani odpowiedziała że nie sieją już ich bo one za mocno przyciągają mszyce.

- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Re: Pokrzywiec kocie ogonki -pielęgnacja,uprawa
Nigdy nie miałam na nich mszyc, a rosną przecież na działce, ja ukorzeniłam kilka szczepek, zimą trzymałam na parapecie, po przesadzeniu do większej donicy padły.
Mógłbyś popytać w kwiaciarniach, często ludzie kupują do domów jako rośliny doniczkowe, na alle...drogo nie warto kupować, ja kiedyś zamiast Pokrzywca dostałam szarłata zwisłego.
Pozdrawiam
Mógłbyś popytać w kwiaciarniach, często ludzie kupują do domów jako rośliny doniczkowe, na alle...drogo nie warto kupować, ja kiedyś zamiast Pokrzywca dostałam szarłata zwisłego.
Pozdrawiam
Re: Pokrzywiec (Acalypha) kocie ogonki - pielęgnacja,uprawa
Och Janku interesuje, tylko nie wiem dlaczego tak trudno ją kupić. Roślinka, której szukasz pojawiła się na aukcji chyba linków nie można podawać ale każdy wie o jaką chodzi.
Ja nadal poszukuję Acalypha hispida z długimi ogonkami, (roślina szklarniowa) bez skutku jak dotąd.
To ta roślina:http://www.logees.com/skin/frontend/the ... _44592.jpg
Widziałam ją w Krakowie w Ogrodzie Botanicznym, czy ktoś wie czy prowadzą tam sprzedaż roślin?
Ja nadal poszukuję Acalypha hispida z długimi ogonkami, (roślina szklarniowa) bez skutku jak dotąd.
To ta roślina:http://www.logees.com/skin/frontend/the ... _44592.jpg
Widziałam ją w Krakowie w Ogrodzie Botanicznym, czy ktoś wie czy prowadzą tam sprzedaż roślin?
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Alicjo witaj
ja akurat mam ta co widać na zdjęciu,kupiłem na targowisku za 15 zł.
Wcześniej cały czas szukałem aż znalazłem
.

Wcześniej cały czas szukałem aż znalazłem

Janku bardzo ładny okaz. Też taką miałam ale bardzo polubiły ją mszyce poza tym nie umiałam przechować jej na następny sezon.