. Błękitne i jagodowe są bardzo atrakcyjne - nawet dla oczu laika.
 . Błękitne i jagodowe są bardzo atrakcyjne - nawet dla oczu laika.Moje piwonie pachną, ale jakoś słabiej czuję zapachy ostatnio. Teraz najbardziej czekam na róże i liliowce, szczególnie te, które jeszcze u mnie nie kwitły.

ale Twoim irysom nie mogłam sie oprzeć i zostawiam mały śladzik po sobie z wyrazami uznania dla Twoich rabatek
 ale Twoim irysom nie mogłam sie oprzeć i zostawiam mały śladzik po sobie z wyrazami uznania dla Twoich rabatek  

Walczę z zielskiem i robactwem ,a wieczorkiem rączki nie chcą już po klawiaturze śmigać
 Walczę z zielskiem i robactwem ,a wieczorkiem rączki nie chcą już po klawiaturze śmigać  ale jest cudownie
 ale jest cudownie  

Dziewczyny na forum tak kuszą Edenem ,że kupiłam od razu dwa i teraz dziesięć razy dziennie sprawdzam pączuszki
 Dziewczyny na forum tak kuszą Edenem ,że kupiłam od razu dwa i teraz dziesięć razy dziennie sprawdzam pączuszki 

Obie mamy skłonność do tworzenia kolekcji ,ale też lubimy różnorodność i dobrze ,bo gdybym miała tylko jedną grupę roślin czułabym się jak na polu uprawnym
 Obie mamy skłonność do tworzenia kolekcji ,ale też lubimy różnorodność i dobrze ,bo gdybym miała tylko jedną grupę roślin czułabym się jak na polu uprawnym  

Zakwitł mi jaśminowiec Snowbelle ,karzełek sięgał mi do kolan ,piszę sięgał bo pod ciężarem kwiatów prawie położył się na ziemi
 Zakwitł mi jaśminowiec Snowbelle ,karzełek sięgał mi do kolan ,piszę sięgał bo pod ciężarem kwiatów prawie położył się na ziemi  

Teoretycznie wiem ,że lepiej usunąć pączki kiedy roślinka jeszcze mała i słaba...ale ta ciekawość pierwszego kwiatu....to oczekiwanie z biciem serca ,czy będzie taki piękny jak na zdjęciu...tego się nie da z niczym porównać
 Teoretycznie wiem ,że lepiej usunąć pączki kiedy roślinka jeszcze mała i słaba...ale ta ciekawość pierwszego kwiatu....to oczekiwanie z biciem serca ,czy będzie taki piękny jak na zdjęciu...tego się nie da z niczym porównać 

najpiękniejsze są te już rozrośnięte ,które mają kilka pędów kwiatowych i jeszcze kwitną
 najpiękniejsze są te już rozrośnięte ,które mają kilka pędów kwiatowych i jeszcze kwitną 

musiałam ochłonąć
 musiałam ochłonąć  więc dziś będzie na raty
 więc dziś będzie na raty  
  brakowało by mi twoich wpisów
 brakowało by mi twoich wpisów  

a skoro irysy to nie twoja bajka to może róża która mnie zaczarowała-Doktorek
 a skoro irysy to nie twoja bajka to może róża która mnie zaczarowała-Doktorek  

Bardzo się cieszę z twoich śladów i z dobrego słowa
 Bardzo się cieszę z twoich śladów i z dobrego słowa  I po prostu muszę się pochwalić się wczorajszym prezentem od męża
 I po prostu muszę się pochwalić się wczorajszym prezentem od męża  

zamówił mi po cichutku pergolę...nic tylko sadzić róże
 zamówił mi po cichutku pergolę...nic tylko sadzić róże 

różnorodność to dla mnie słowo klucz
 różnorodność to dla mnie słowo klucz  Często zaglądam do ogrodów zupełnie różnych niż mój i o dziwo w każdym można znaleźć coś inspirującego.Kilka razy dostałam też roślinkę do której miałam zupełnie obojętny stosunek ,a jak u mnie zakwitła to...
 Często zaglądam do ogrodów zupełnie różnych niż mój i o dziwo w każdym można znaleźć coś inspirującego.Kilka razy dostałam też roślinkę do której miałam zupełnie obojętny stosunek ,a jak u mnie zakwitła to...  Tak było np.z goździkami od Ewy gardenii
 Tak było np.z goździkami od Ewy gardenii

tyle kwiatów w okół a one pachniały na cały sklep
 tyle kwiatów w okół a one pachniały na cały sklep  
  mój mąż z tych wylewnych inaczej ,nie za bardzo potrafi mówić o uczuciach ,ale jest jak opoka i można na nim zawsze polegać
 mój mąż z tych wylewnych inaczej ,nie za bardzo potrafi mówić o uczuciach ,ale jest jak opoka i można na nim zawsze polegać  

- podziwiam od lat, ale nie mam dla niego zacisza
 - podziwiam od lat, ale nie mam dla niego zacisza  .
 .

I oby dalej robił Ci takie niespodzianki.
  I oby dalej robił Ci takie niespodzianki.  

trochę zniechęciło mnie ,że nie powtarza kwitnienia i nie wrzuciłam go do koszyka ,ale jak tylko zobaczę gdzieś kwitnący to wiem ,że to tylko kwestia czasu i w końcu u mnie zagości
 trochę zniechęciło mnie ,że nie powtarza kwitnienia i nie wrzuciłam go do koszyka ,ale jak tylko zobaczę gdzieś kwitnący to wiem ,że to tylko kwestia czasu i w końcu u mnie zagości  

no chciało by się mieć ten efekt od razu i czasem cierpliwości brak ,ale jak potem człowiek porówna wcześniejsze fotki i obecne to nadziwić się nie może ,że to już tak urosło
 no chciało by się mieć ten efekt od razu i czasem cierpliwości brak ,ale jak potem człowiek porówna wcześniejsze fotki i obecne to nadziwić się nie może ,że to już tak urosło  U mnie też na początku miało nie być róż ale jak człowiek wpuści jedną ...to kolejnym trudno się oprzeć ,a ta twoja od dzieci jest cudna
 U mnie też na początku miało nie być róż ale jak człowiek wpuści jedną ...to kolejnym trudno się oprzeć ,a ta twoja od dzieci jest cudna  
  Wygląda na to ,że jednak mnie słucha
 Wygląda na to ,że jednak mnie słucha  
  U mnie zakwitł kolejny z ubiegłorocznych zakupów i lekko mnie rozczarował
 U mnie zakwitł kolejny z ubiegłorocznych zakupów i lekko mnie rozczarował
 ale to jego pierwszy sezon ,więc może potrzebuje czasu ,żeby pokazać całą urodę
 ale to jego pierwszy sezon ,więc może potrzebuje czasu ,żeby pokazać całą urodę 
 ale nie samymi irysami człowiek żyje
 ale nie samymi irysami człowiek żyje  

Pozdrawiam
 Pozdrawiam