Witam, czytam o tych kwiatach i stosuję się do pielęgnacji i nadal nie wiem czemu mój kwiat gubi żółte liście.

Przesadzałam już go 2 razy razy i było lepiej tylko na jakiś czas .... czy potrzebny jest jakiś nawóz, jaki polecicie?

Z tego co piszesz to wynika, że mają jakieś braki pierwiastków - musisz je zacząć podlewać nawozem.Monikamrk pisze:Mam pytanie, bo dostałam od szarotkihibiskusy, które były ukorzeniane w wodzie i miały pąki kwiatowe. Jeden się troszkę rozpuścił i opadł. Z jednej sadzonki od razu poobrywałam wszystkie pączki i ta ma się lepiej. Ta teraz zawiązała 1 pączek. Ale zastanawiam się czemu skręcają im się listki? Nie podlewam często, na górze położyłam wartstwę keramzytu i podłoże jest cały czas wilgotne. Może za bardzo? No i listki nie są takie ciemno zielone jak Wasze, tylko raczej jasno zielone. Ktoś ma pomysł?
Tak jak jest na opakowaniu. Raz w tygodniu.Ania76 pisze:Kinga, ten nawóz do pomidorów to w jakiej proporcji? Tak jak jest na opakowaniu? Jedna łyżeczka na litr wody?
Wszystko zależy jakiej wielkości chciałabyś mieć drzewko. Przyciąć można w każdym miejscurupert pisze:A w jakim miejscu najlepiej go przyciąć?