Madziu
Będzie mi miło podobnie, jak ostatnio
Tylko dajcie wcześniej znać, żebym się troszkę ogarnęła
Nie zwracam uwagi na swój wygląd jak ryję w ziemi czy walczę z gigantycznymi korzeniami pokrzyw.
Asiu
No właśnie armeria - zawciąg, mówiłam ostatnio
Nie spodziewałam się takiego kwitnienia.
W ogóle wszystkie Twoje roślinki rosną super.
Lawenda na przykład odrosła a myślałam, że przemarzła - u nas dużo zimniej niż w Twoim zakątku.
Marysiu kaszubska
Zapraszamy
Tak. Mimo natłoku zajęć trochę podmalowałam. Później pokarzę zdjęcie z makami z fragmentem rzeczonej werandy.
Co ciekawe kiedyś w miejscu tego zadaszenia była prawdziwa weranda - tak opowiadała mi starsza Pani, która mieszkała w naszym domu.
Szkoda, bo by się przydała bardzo.
Marysiu krakowska
Dziękuję. Mam skromne tulipany, na pewno można dostać ciekawsze, lecz my nie bywamy na szczęście w ekskluzywnych sklepach
Pozamawiam zresztą w sklepie internetowym w którym kupowałam pierwszą partię roślin a wiosnę.
Lubię gdy kolory zgadzają się z tymi na etykietach. W hurtowni, gdzie Z. kupował całe pudła zawsze są niespodzianki. Ale nie jestem zawiedziona bo ciekawe wyszły, np. te pasiaste.
Marysiu paprocie jeszcze urosły, część usunęłam bo bardzo się rozrastają kłączami a chciałam w tym miejscu dosadzić jeszcze dalię , chryzantemy i dzielżany. Paprocie w większości tam zostaną.
Przy altance postawiłam skrzynię na nasturcje, które rosną na razie w szklarni.