Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Soniu zdjęcie akurat robiłam przed pieleniem więc był troszkę zachwaszczony. Jest trochę zabawy w tamtym roku podlewałam warzywa w tym mi się nie chcę i nie mam czasu. Pielić też ja nie piele bo w słońcu robić nie mogę a jak ciocia usłyszy że ktoś się wybiera pielić no to już nie ma szans że przed nią zdąży :;230 Za to wszystkie kwiatki pielę i sama sobie działam w rabatkach.

Olu miałam dwa takie toty :lol: ( bliźniaki :wink: ) ale jeden nam niestety zginął Tygrysek był dużo większy i ładniejszy od Filemonka za to Filemon jest inteligentniejszy( coś za coś) Tygrysek niestety zginął nie zdążyłam go w porę wykastrować do tej pory nie mogę przeboleć straty a minął ponad rok. Prawie rok temu zginął też Mikuś piesek przybłęda. Moja mam przywiozła Rafika z zakupów w biedronce :;230 a Lusie tata wziął ze spaceru. Kotka to już była na pograniczu totalnego wychudzenia no szkoda było zwierzaka. Co do Rafika nie mamy wątpliwości ktoś się pewnie wkur... i go wyrzucił tak niegrzecznego psa i takiego szkodnika nigdy nie mieliśmy.
MIkuś :( Zdjęcie zaginionego kotka mam w tel kiedyś może wstawię.
Obrazek
Zuzka dokładnie tak jak piszesz, dzięki za rozpoznanie,nie mam wątpliwości co do odmiany , też się zamyka w brzydką pogodę. Mam ją od babci. Dała nam jeszcze czerwoną i kremową ale niestety musiały wyginąć w trawie. Na szczęście kiedyś kawałek daliśmy teściowej siostry i od niej sobie wezmę. Jeśli chodzi o czerwoną to z nią taka historia że wszystkie piwonie wyrzuciła była synowa babci ale na szczęście nie dokładnie bo jakiś kawałek bordo piwoni został i się odrodziła mam zamiar wziąć kawałek. Chociaż nie lubie kwiatów czerwonych to ta piwonia jest taka bordo malinowa i mi się bardzo podoba :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej :wit
Zajrzałam do Ciebie trochę przez przypadek i widzę że masz szkółkę iglaków :D
Tot uroczy, trochę podobny do mojego Mieczysława.
Piesek chyba też miły :)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Witam i zapraszam nie tylko przypadkowo :wit Zdjęcie pieska to takie wspomnienie bo już go z nami nie ma :cry:
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Szyszunie śliczne piwonie jeszcze bardziej, ale ten Twój tata ma pomysły na sadzenie ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Anitko :wit Przydreptałam z obiecaną rewizytą i zachwyciłam się gigantycznymi żurawkami ;:oj Na tym zdjęciu wyglądają świetnie:
Obrazek
Podobnie jak Ty mam jodłę koreańską, ale od trzech lat w ogóle już nie widzę jej szyszek :( Jak dla mnie są za wysoko...
Bardzo lubię szare toty :D Kiedyś też miałam podobnego, nazywał się Kicyk, bo jak był malutki to śmiesznie podskakiwał (kicał) w trawie ;:170
Filemon24
1000p
1000p

Post »

MIlka Tata czasami ma dobre pomysły ale jest totalnym bezguściem :;230 on najbardziej lubi jak jest pstrokato.
Elwi Dięki za wizytę no żurawki to strasznie wielkie porosły aż sama się dziwię nigdzie takich wielkich nie widziałam widocznie im się tam podoba
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Jaki dziś upał, susza niesamowita nie wiem co się z tym klimatem porobiło ale to któryś rok z kolei gdzie deszcze prawie u nas nie padają :?

To chyba bonica pokrój i kwiat raczej by się zgadzał, pomożecie z identyfikacją ?
Obrazek
Obrazek

Zółta angielska ale jaka??
Obrazek

Beberys ale jaki to nie wiem może ktoś pomoże?
Obrazek
Goździki tak pachną że wystarczy przejść ścieżką żeby to poczuć.
Obrazek
Moja pupilka hortensja phantom ze wszystkich posadzonych w zeszłym roku ta urosła najbardziej.
Obrazek
Dla wszystkich którzy nie lubią żółtego na oswojenie róża Gloria Dei połączenie żółci z różem :) Jeszcze jej nie posadziłam ;:14
Obrazek
Moje ulubione połączenie skalniakowe
Obrazek
Hosta nie mogę się na nią napatrzeć posadziłam ją w tamtym roku a ona urosła 3 razy tyle :shock: nie wiem co nie posadzę na tej rabacie to osiąga jakieś gigantyczne rozmiary chyba mam tam najlepszą ziemię.
Obrazek

Dzisiejsze zaskoczenie w końcu rozwinął się maczek z mojego siewu bardzo się cieszę :heja
Obrazek
Na róże czekam czekam i jeszcze sobie poczekam

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie też susza , popadało tylko w jeden wieczór , ale to wszystko mało...
Pięknie goździki przytuliły do siebie różyczkę ;:168 , skalniaczek super się prezentuje.Hostę też mam taką dużą , olbrzymie ma liście , ładnie wygląda u ciebie z ciemnymi listkami żurawki... ;:31
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Różyczka jakoś tak dziwnie puściła pęd że znalazł się w samym środku kępy goździków. Mamy zamiar kupić pompę żeby ze studni podlewać za darmo woda i lepsza dla roślinek.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Szczęściara bo masz studnię . Ja tylko zapasy deszczowe a teraz to i tego już brak...
Jak mam podlewać z węża to tylko te rośliny najbardziej potrzebujące bo woda okropnie droga....
To nie sprawiedliwe bo wszystkie chcą pić... ;:174
A tu znów od jutra zapowiadają upały. Już dziś grzeje tyle że z przerwami.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Teraz ze studni wody nie biorę bo wiadrem sięgać za ciężko u nas woda tańsza niż w mieście więc podlewam wszystkie roślinki.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jodły śliczne. Fajne mają te szyszunie. Tot fajowy :lol: . Wiele róż już u Ciebie się pięknie prezentuje. Mam nadzieję że i u mnie coś się wreszcie pojawi :).
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Nowy awatarek ;:oj Nie poznałabym Cie z tego i poprzedniego ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III