Wczoraj po pracy udało mi się tylko posadzić perukowca na rabacie ze stipami. W tym tempie to ja za 10 lat ukończę te  rabaty.
  Wczoraj po pracy udało mi się tylko posadzić perukowca na rabacie ze stipami. W tym tempie to ja za 10 lat ukończę te  rabaty.Powojniki masz zachwycające. No coś za coś, ja mam lepszą trawkę a ty cudne powojniki

Wczoraj po pracy udało mi się tylko posadzić perukowca na rabacie ze stipami. W tym tempie to ja za 10 lat ukończę te  rabaty.

...a tak się nie da
 ...a tak się nie da   . Wobec tego w trawniku mam wszystko ; mlecze , babki lancetowate , koniczynę i mnóstwo stokrotek . Nie wspomnę o milinie , który wyłazi co i rusz w  wielu miejscach . Miejscami mam po skoszeniu - placki jakby spalone słońcem - a co ciekawe - było dzień po deszczu ...
 . Wobec tego w trawniku mam wszystko ; mlecze , babki lancetowate , koniczynę i mnóstwo stokrotek . Nie wspomnę o milinie , który wyłazi co i rusz w  wielu miejscach . Miejscami mam po skoszeniu - placki jakby spalone słońcem - a co ciekawe - było dzień po deszczu ... 

) Bardzo podoba mi się ta piwonie z ciemnymi płatkami i bielutkim środkiem, wspaniała jest
) Bardzo podoba mi się ta piwonie z ciemnymi płatkami i bielutkim środkiem, wspaniała jest  )
)
 to oczywista oczywistość ...  i u mnie też jeszcze cieszą !
  to oczywista oczywistość ...  i u mnie też jeszcze cieszą !

Margo2 pisze: Wandziu, faktycznie nie masz tego dylematu. Ja muszę bdać o trawnik. Jola jak zauważyłam bardzo dba o podłoże. To podstawa uprawy wszelkich roslin. Ja najczęściej sadzę w tym co mam, dosypuję niewiele do dołka. Pod trawnik też nic nie nawiozłam. Stąd taki efekt.
Zraszaczy nie mam, chodzi normalna podlewaczka
 żeby trawniczek był ładny możesz o niego zadbać dając dobrą ziemię bezpośrednio na trawę.
  żeby trawniczek był ładny możesz o niego zadbać dając dobrą ziemię bezpośrednio na trawę. 

.Daruj mój myślowy skrót...
 .Daruj mój myślowy skrót...